Care sunt noile tendințe în materie de makeup în 2024: „Se dorește evidențierea trăsăturilor naturale și...”

 Calin Maria Bianca
.

Care sunt noile tendințe în materie de makeup în 2024. La fel cum se schimbă tendințele în materie de modă, așa se întâmplă și când vine vorba despre machiaj. Bineînțeles, perfecționarea este la ea acasă în acest domeniu de beauty, zi de zi make-up artiștii încercând să iasă în evidență prin tehnici noi sau idei neașteptate. Dacă înainte se purtau sprâncenele subțiri, acum sunt în trend cele groase și naturale, însă asta nu este tot!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Makeup-ul este un domeniu extrem de complex și variat, unde fiecare își alege stilul, însă totodată, fiecare make-up artist ține cont de o serie de reguli pentru un rezultat ca la carte. Dacă și tu ești curioasă ce se poartă anul acesta și vrei să ți schimbi look-ul după noile trenduri, ei bine, ești la locul potrivit!

unnamed-30unnamed-30

Citește și: 5 trucuri pentru buze mai mari cu ajutorul machiajului

Citește și: Cum scapi de petele pigmentare cauzate de expunerea la soare. Remedii recomandate de specialiști

Citește și: „Sunt criticată pentru că am avut curajul să ies dintr-o relație în care nu mai credeam. Nu mai dau atenție…'. Ce lecție a învățat Deea Maxer după divorțul de fostul ei soț, Dinu

Citește și: Cum arată soția și copiii lui Aleksei Navalnîi. Mesajele lor cutremurătoare, după decesul politicianului: „Dacă este adevărat, aș vrea ca Putin să știe că va fi pedepsit…'

Care sunt noile tendințe în materie de makeup în 2024

În primul rând, un aspect de care trebuie să ținem cont este acela că tehnica este cea care înfrumusețează, nu cantitatea. Ceea ce înseamnă că putem folosi un produs în mai multe moduri. Este o abordare minimalistă, prin care se dorește evidențierea trăsăturilor naturale, în loc să acoperim chipul cu foarte multe produse. Prin urmare, extrem de importante sunt și pregătirea și îngrijirea tenului (tratamente cosmetice sau măști de exfoliere, curățare în profunzime și hrănire).

În al doilea rând, focusul trebuie să fie ori pe buze, ori pe ochi, ori pe pomeți. Tenul trebuie să fie în continuare radiant și sculptat, chiar dacă restul machiajului este simplu. De asemenea, tenul trebuie să fie neted, cu un aspect final satinat. Folosim fond de ten cu textură lejeră, putem chiar să amestecăm iluminatorul lichid cu fondul de ten. Avem grija, însă, să nu folosim produse multe și să încărcam inutil tenul. Machiajul pentru Editoriale de obicei îl realizăm cu mai multe produse cremoase, însă dacă vorbim despre un machiaj rezistent vom evita folosirea acestora pentru a nu încărca. 

La ce ajută noul aparat numit brumizator

Există acum și un aparat numit brumizator, foarte accesibil, în care adăugăm produs de fixare sau apă și pulverizăm. Mărim și rezistența, dar și hidratăm zonele care de regula se usucă, astfel dispare efectul de coaja (‘cakey).

Rămâne în tendințe conturul tenului, însă culorile vor fi cât mai apropiate de nuanța naturală. Avem grijă și la tâmple, urechi, decolteu. Reverse contouring este de asemenea de actualitate, tocmai pentru a crea acel efect de nas subțire. 

Cum se poartă sprâncenele în 2024

Sprâncenele vor rămâne foarte puțin accentuate, urmărim linia naturală și corectăm micile imperfecțiuni. Astfel, vom trasa fire care mimează firele naturale cu o cariocă de sprâncene, sau un creion, sau o pomadă de sprâncene (fard cremos). 

În ceea ce privește machiajul ochilor vom folosi mascara, aplicat în două straturi, pentru un aspect mai rafinat al machiajului. Primul strat se referă la alungirea și ridicarea genelor, iar al doilea la adăugarea unui extra volum. 

Dacă sunteți blonde sau doriți să nu fie foarte accentuate genele, puteți folosi un rimel maro și gene false fir cu fir pentru alungire, ridicare și accentuare a ochilor. Tot pentru machiajul ochilor, trebuie amintit eyelinerul maro, pe care îl putem realiza fie cu o cariocă, fie cu o pensulă și cu un fard cremos (eyeliner gel).

Cum ne facem buzele în 2024

Pentru buze putem opta pentru fie pentru gloss, deși acesta trebuie reaplicat pe parcursul zilei, fie conturăm buzele cu un creion și ulterior aplicăm ruj cremos cu efect de umplere și hidratare, pentru un aspect final de buze pline, grăsuțe (‘PLUMP lips).

Evidențierea ochilor – etapă foarte importantă

Iz Nicole Makeup Artist ne-a spus recent un truc pe care ea îl folosește pentru evidențierea ochilor: „Las un mic spațiu în colțul exterior, lucru care ajută la ridicarea și alungirea ochiului. Același lucru îl fac și cu genele false. Niciodată nu aplic genele false până la capătul ochiului. În felul acesta nu risc să am un aspect de ochi căzut„.

Anul aceste este la modă și machiajul monocrom în tonuri roz, care va arăta deosebit pe fetele cu un ton deschis al pielii și un subton rece. Dat fiind că Pantone a anunțat și nuanța anului: Peach Fuzz, un roz-piersică, aceasta este o nuanță perfectă pentru a evidenția ochii, indiferent de culoarea acestora.

Sursă foto: Iz Nicole Makeup Artist

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton