Cât de mult ajută pauza într-o relație. Explicația unui terapeut de cuplu

 Ifrim Georgiana
.

Pentru a-și salva relația, mulți parteneri apelează la perioade de pauză, timp în care se distanțează și își acordă spațiu. De-a lungul vremii, au existat numeroase opinii cu privire la fenomenul de „pauză în relație', împărțindu-i pe terapeuții de cuplu în două tabere. În timp ce unii au susținut că distanțarea este benefică, alții au fost de părere că poate produce o ruptură definitivă între cei doi parteneri. Iată opinia recentă a unui expert în relații!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Pauza în cuplu este o perioadă în care cei doi parteneri decid să ia o distanță temporară unul față de celălalt. Motivațiile pentru a lua o pauză în cuplu pot avea legătură cu nevoia de spațiu personal și timp pentru sine, probleme romantice nerezolvate, reducerea tensiunilor și conflictelor. Pentru că fiecare relație funcționează diferit, o astfel de măsură poate avea consecințe diferite asupra partenerilor.

Citește și: Afaceristul Călin Donca, arestat pentru 30 de zile pentru delapidare, evaziune și înșelăciune cu criptomonedă. E influencer pe Instagram și a participat la Chefi la Cuțite

Citește și: Gheorghe Turda, adevărul despre starea lui de sănătate după ce s-a spus că e suspect de accident vascular cerebral: „M-am consultat și cu al doilea medic și…'

Citește și: Când au apărut, de fapt, problemele în relația Biancăi Drăgușanu cu Gabi Bădălău. S-au despărțit după nunta Mariei Constantin

Citește și: 'Eu beau o sticlă de șampanie la prânz. Beau de îl bag sub masă pe Băsescu, dar…'. Monica Tatoiu, despre tabieturile neașteptate pe care le are la 67 de ani

Cât de mult ajută pauza într-o relație

Potrivit cercetărilor efectuate până acum, mai mult de jumătate din cuplurile care iau o pauză se întorc în brațele aceluiași partener. Kathryn Ford, expert în relații, susține că distanțarea partenerilor este benefică într-o relație sentimentală, căci optimizează dragostea și intimitatea.

„Gândim adesea că a lua distanță față de persoana de care suntem îndrăgostiți este, de fapt, un act lipsit de iubire și împotriva dezvoltării unei relații. Dar folosirea ingenioasă a apropierii și a distanței este o parte foarte importantă a intimității.

Într-o relație care funcționează bine, cei doi oameni variază în mod constant distanță. Cantitatea potrivită de distanță este cantitatea care optimizează dragostea și intimitatea, minimizând în același timp răul pentru fiecare persoană și relație', a spus Kathryn Ford, terapeut de cuplu și expert în relații.

Ce avantaje are pauza în relație

Există diverse motive pentru care partenerii pot decide să apeleze la o pauză în cuplu. Unii parteneri pot simți că au nevoie de timp și spațiu pentru a se redescoperi pe ei înșiși, pentru a-și explora interesele personale și pentru a-și dezvolta pasiunile individuale.

Pe de altă parte, o pauză poate oferi timp pentru reflecție și introspecție asupra problemelor nerezolvate din relație și posibilitatea de a găsi soluții. Distanțarea se poate transforma într-un moment pentru a comunica deschis și sincer cu privire la nevoi, dorințe, așteptări sau preocupări.

Nu în ultimul rând, distanțarea temporară poate ajuta la redescoperirea aprecierii și iubirii reciproce. Este posibil ca partenerii să revină în relație cu o perspectivă mai clară și mai profundă asupra legăturii lor.

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton