Cât de mult îngrașă alcoolul? Mihaela Bilic, adevărul despre efectele alcoolului asupra siluetei: "Este toxic pentru orice celulă vie"

 Dumba Gabriela
.

Mihaela Bilic a vorbit despre efectele alcoolului asupra siluetei și a demontat mitul conform căruia „alcoolul topește grăsimea”. Iată ce mesaj le-a transmis Mihaela Bilic celor care țin dietă pentru a slăbi și a dezvăluit cât de mult îngrașă alcoolul, dar afectează și sănătatea.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Mihaela Bilic avertizează că dacă urmezi o dietă pentru că vrei să scapi de kilogramele în plus, atunci este important să știi că trebuie să renunți și la alcool. Nutriționistul spune că alcoolul are multe calorii, fiind pe locul doi după grăsimi ca aport energetic. 

Îngrașă sau nu alcoolul? Ce spune Mihaela Bilic

Alcoolul stimulează sinteza de grăsime de rezervă, deci orice mâncare stropită' cu alcool îngrașă mai tare. Și nu, niciodată alcoolul, indiferent cât de tare și pur ar fi, nu o să topească grăsimea”, a explicat nutriționistul Mihaela Bilic.

„Ajută sau nu alcoolul la digestie? Când vine vorba de alcool, puține pot să spun din propria experiență. Iar teoria din cărție de nutriție nu știu cât de mult se adeverește în practică. Dacă e să o luăm după teorie, alcoolul este o substanță toxică pentru orice celulă vie, de la neuron la hepatocit. Tot știința spune că singurul organ capabil să metabolizeze alcoolul și să-l elimine din organism este ficatul.

Enzima responsabilă de astă se numește alcool- dehidrogenază, iar capacitatea de secreție e determinată genetic, nu se dobândește și nu se ameliorează prin antrenament, deci nu reziști mai bine la alcool dacă ai mai multă practică”, a declarat nutriționistul Mihaela Bilic, scrie doctorulzilei.ro.

Citește și: Ce operație a suferit Horia Moculescu și cu ce sechele a rămas după fumat: „Repercusiunile sunt pe măsura inconștienței. Plătesc un tribut imens…’. Cu ce se ocupă la 86 de ani / EXCLUSIV

Citește și: Alina Sorescu, anunț surprinzător în plin proces de divorț cu Alexandru Ciucu: „Mi s-a îndeplinit visul. Exact ce își doreau Carolina și Raisa…’. De ce a artista în culmea fericirii / EXCLUSIV

Mihaela Bilic: „Doar vinul roșu poate avea un efect protector cardio-vascular”

„Vinul roșu (și doar el) poate avea efect protector cardio-vascular, dar numai atunci când consumul este regulat și moderat (1-2 pahare/zi); asta nu înseamnă că de mâine trebuie să ne apucăm cu toții de băut, ci doar că dintre toate relele, e răul cel mai mic.

Totodată, digestivele cu gust amar ajută digestia mai ales datorită amărelii, nu alcoolului (stimulează secreția de bilă), adică și cafeaua poate să facă asta. Vinul spumant, șampania și prosecco au cel mai bun raport între aportul caloric și efectul anxiolitic (de înlăturare a stresului și încordării); cu doar 80 cal și bulele din dotare, un pahar de șampanie asigură stare de bine (mai ales la femei)”, a punctat nutriționistul.

Mihaela Bilic: „Niciodată alcoolul nu o să topească grăsimea”

„În rest, nu știu să explic dacă și cum o tărie la începutul mesei deschide apetitul. Cert este că alcoolul în general, de la al 2-lea pahar în sus, face poftă de mâncare. Iar obiceiul de a avea pe masă tot felul de ronțăieli sărate te stimulează să bei și mai mult: sarea cere apă și pe măsură ce mănânci, ai tot bea.

Cât despre siluetă și metabolism, nu am vești bune: alcoolul stimulează sinteza de grăsime de rezervă, deci orice mâncare stropită' cu alcool îngrașă mai tare. Și nu, niciodată alcoolul, indiferent cât de tare și pur ar fi, nu o să topească grăsimea – nici din farfurie, nici de pe șolduri!”, a explicat Mihaela Bilic.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton