Cât trăiesc animale domestice

 Lupescu Anca
.

Cât trăiesc animale domestice? Animalele de companie sunt o modalitate excelentă de a-i învăța pe copii despre responsabilitate, îngrijire, dezvoltare și, bineînțeles, despre mortalitate. Asta pentru că animalele de companie au, de obicei, un timp destul de scurt pe acest pământ pentru a câștiga și a accepta încrederea și dragostea noastră înainte de a pleca spre cer.

Cât trăiesc animale domestice

Hamster/șoarece

Durata de viață: 2-3 ani

Hamsterii sau șoriceii sunt animale de companie bune pentru copii, deoarece nu necesită mult spațiu, pot fi îngrijiți destul de ușor. Majoritatea rozătoarelor tind să se situeze în același interval, Hamsterii și șoarecii ajungând în jur de 2-4 ani.

Citește și: Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu

Pește

Durata de viață: 1-10 ani

Dacă ai un acvariu cu apă sărată, cu climă controlată, al peștilor tropicali importați, sunt șanse să ai peștii pentru mult timp. Dacă duci acasă un peștișor pe care îl lași singur într-un acvariu, probabil că nu va rezista prea mult.

Câine

Durata de viață: 10-13 ani

Există un motiv pentru care câinii sunt animale de companie de familie atât de iubite – au tendința de a rezista o bună parte din viață – în special Jack Russells, care pot ajunge până la 14 ani. Deci, dacă le cumperi copiilor un cățeluș când sunt mici, câinele ar trebui să rămână pe lângă ei până când copiii vor fi în anii adolescenței.

Citește și: Rețetă de zacuscă dietetică cu vinete și ardei opărite

Pisica

Nu există nicio știință reală care să susțină afirmația că pisicile trăiesc mai mult decât câinii. În funcție de mărime și rasă, pisicile pot trăi aproape două decenii. Asta înseamnă aproape 20 de ani de cunoaștere ocazională și mângâieri!

Iepure

Durata de viață: 8-12 ani

Iepurii cer aproape același angajament ca și un câine, deoarece tind să trăiască aproape la fel de mult. Unii cred că iepurii au nevoie de puțină întreținere, dar acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevăr. De fapt, iepurii sunt predispuși la tulburări de anxietate și chiar la anorexie.

Citește și: Rețetă de supă cremă de ardei copți

Cal

Durata de viață: 25-30 de ani

Un cal avea cam aceeași durată de viață ca un om în anii 1800. Proprietarii de cai trebuie de fapt să ia în considerare forme de îngrijire pentru armăsarii lor îmbătrâniți – ceea ce nu este chiar o problemă prea mare dacă ești suficient de bogat pentru a deține un cal.

Papagal

Durata de viață: 5-15 ani

De ce un interval atât de mare pentru o pasăre atât de mică? Pentru că există atât de mulți factori care pot contribui la speranța de viață a unui papagal – iar unii papagali pot trăi până la 50 de ani.

Speranța de viață a păsării tale de companie se reduce dramatic dacă nu i se oferă o dietă adecvată. Dă-i un amestec de semințe și pelete de înaltă calitate pentru păsări. Este o idee bună să le alternezi pentru a obține cea mai bună varietate de nutrienți. Fructele și legumele proaspete sunt, de asemenea, o parte importantă a dietei sale. El se va bucura de verdețuri cu frunze, felii de măr sau de pară, pepene galben, morcovi, broccoli, ananas și fructe de roșii. 

Citește și: Rețetă de păsat cu lapte

Nu-i da ciocolată, băuturi cu cofeină sau carbogazoase, frunze de roșii, alune crude, avocado, semințe și sâmburi de fructe, rubarbă, cartofi sau alcool. Acestea vor îmbolnăvi pasărea.

Peștele Betta

Durată de viață: 2 ani

Cel mai bătrân specimen din lume are 10 ani.

Porcușorul de Guineea

Durată de viață: 4-8 ani

14 ani este cea mai lungă durată de viață înregistrată.

Dihor

Durată de viață: 5-9 ani

Cei mai bătrâni dihori trăiesc între 14 și 15 ani. Dacă aștepți până când dihorul este matur pentru a-l steriliza, animalul poate trăi mai mult.

Șarpe

Durată de viață: 9 ani în medie. Cele mai mari tipuri pot trăi până la 40 de ani.

Unii șerpi se descurcă mai bine în sălbăticie decât în captivitate. Un piton a trăit 48 de ani.

Mesaje şi felicitări de Sfântul Ion

Șopârlă

Durată de viață: Cele mai mici trăiesc 3 ani; cele mai mari trăiesc până la 20 de ani.

Multe șopârle trăiesc mai mult în sălbăticie.  Masculii gecko tind să trăiască mai mult decât femelele. Cel mai bătrân gecko leopard din captivitate a trăit până la 27 de ani. Gecko pot trăi mai mult în sălbăticie.

Broască țestoasă

Durată de viață: 40-50 de ani

Multe broaște țestoase captive nu primesc îngrijirea de care au nevoie pentru a trăi o viață întreagă. Cea mai bătrână broască țestoasă înregistrată a trăit 225 de ani.

Pui

Durată de viață: 8-10 ani

Puii se dezvoltă bine în grupuri, dar ordinea ierarhică poate influența durata de viață. Cel mai bătrân înregistrat a trăit până la 15 ani.

Alegerea unui animal de companie pentru toată viața

Există mai mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când alegi un tip de animal de companie.

Copii: Dacă aveți copii, durata de viață este un aspect important. Ar putea fi dificil pentru ei să se atașeze de un animal de companie doar pentru a-l pierde după o perioadă scurtă de timp. 

Capacitatea de atenție: Dacă ești genul de persoană fidelă, tenace și perseverentă, nu îți va fi greu să vă luați un angajament pe 30 de ani. Dar dacă știi că aveți tendința de a îți distrage atenția sau de a îți pierde interesul rapid, ar trebui să eviți să adopți un animal de companie cu o durată de viață lungă.

Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Nectarie, prăznuit pe 9 noiembrie

Stilul de viață: Animalele de companie au nevoie de consecvență. Dacă călătorești des sau dacă nu poți avea program constant, atunci multe dintre aceste animale de companie nu sunt pentru tine.

Considerații privind locuința: Viața majorității animalelor depinde de cerințe specifice de mediu (o curte, un țarc, o fereastră deschisă). S-ar putea să nu poți asigura constanța dacă închiriezi sau te muți des.

Considerații financiare: Atunci când iei un animal de companie, te angajezi să a grijă de el din punct de vedere financiar pe viață. Cu cât un animal de companie trăiește mai mult, cu atât mai mare va fi povara financiară.

Ceaiul de ceapă cu nuci, cel mai bun remediu natural pentru tuse și dureri de gât

Ultimii ani pot fi cei mai dificili: Bătrânețea aduce complicații și vizite la veterinar, așa că ar trebui să te aștepți ca ultimii ani ai animalului tău de companie să fie cei mai dificili.

Sursa foto: Shutterstock.com

Citeşte şi despre cum să scapi de șoareci – soluții să scapi de rozătoare!

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton