Ce este feniculul și cu ce preparate se potrivește

 Ifrim Georgiana
.

Feniculul este o plantă aromatică, iar unii spun că gustul acestuia este o combinație între anason și mărar. Fiecare parte a acestei plante are o întrebuințare diferită și poate fi folosită în bucătărie. Mai jos, veți regăsi câteva proprietăți ale feniculului și câteva sugestii de preparare a acestuia.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Deși nu este atât de popular la noi în țară, feniculul este parte integrantă din bucătăria mediteraneeană, asiatică și indiană. Acesta poate fi folosit atât ca legumă, cât și condiment, în funcție de partea plantei. Spre exemplu, tulpinile pot fi folosite în salată sau în supă, bulbul poate fi folosit în diferite garnituri, iar frunzele pot servi drept ornament într-o farfurie.

Când vine vorba despre proprietățile feniculului, acesta este bogat în potasiu și conține o cantitate scăzută de sodiu, combinație care proprități benefice asupra inimii. De altfel, semințele de fenicul pot reduce apetitul și sunt recomandate celor care își doresc să scadă în greutate. Iată cum poți integra acest aliment în meniul tău zilnic!

Citește și: Ce este și cum se prepară budinca de tapioca

Citește și: Ce este seitan-carnea vegetariană și cum se prepară

Citește și: Ce este bulgurul și cum se prepară. Rețeta de salată Tabbouleh cu bulgur

Citește și: De ce este păcat să mâncăm urzici și oțet în Săptămâna Mare a Paștelui

Ce este feniculul și ce proprietăți are

Feniculul este o legumă din familia morcovilor și se aseamănă cu țelina. Acest aliment este extrem de versatil și poate fi gătit la cuptor, la grătar, inclus în supe, iar cozile acestuia pot servi drept condiment în diferite preparate. De altfel, are un gust ușor dulceag, o combinație între anason și mărar, așa că feniculul impregnează un gust puternic în preparatele în care este folosit.

În timp ce tulpina și frunzele se folosesc în preparatele culinare, fructele și semințele se folosesc în ceai și ca ingrediente. Ceaiul de fenicul este folosit pentru tratarea problemelor gastrointestinale și asigură o mai bună digestie. De altfel, această băutură menține senzația de sațietate și reduce considerabil pofta de mâncare, așa că poate fi integrat în dietele de slăbit.

Alte proprietăți ale feniculului:

– calmează colicii;

– susține funcționarea normală a sistemului reproductiv feminin;

– reduce tensiunea arterială;

Cu ce preparate se potrivește feniculul

Feniculul este un aliment versatil și poate fi gătit în numeroase feluri. Datorită gustului dulceag, acesta se integrează perfect în preparatele care conțin pește sau fructe de mare. Iată câteva sugestii de preparare:

– somon la cuptor pe pat de fenicul;

– fenicul pane cu sos de iaurt;

– rulouri de tăieței cu somon și fenicul;

– fenicul cu parmezan la cuptor;

– paste cu fenicul și cârnați;

– fenicul cu legume de toamnă la cuptor;

– fenicul gratinat la cuptor.

Sursa foto: Pixabay

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton