Ce este Google Flights. Trucuri de utilizare a Google Flights

 Lupescu Anca
.

Ce este și cum poți folosi Google Flights, motorul de căutare a zborurilor creat de Google pentru a găsi călătorii mai ieftine? Este un serviciu independent de motorul său principal de căutare, deși atunci când cauți în Google termeni precum zbor către un anumit oraș, în motorul de căutare va apărea și un modul al acestui serviciu.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Ce este Google Flights

Să începem prin a explica ce este mai exact Google Flights și ce oferă. Apoi, vei afla, pas cu pas, cum să cauți zboruri și cum să afli dacă prețul pe care îl cauți este într-adevăr cel mai bun. 

Google Flights este un motor de căutare creat de Google pentru a te ajuta să găsești zboruri mai ieftine online. 

Ce este și cum se formează ceața

Pentru început, Google Flights va detecta automat orașul în care te afli sau cel mai apropiat aeroport și deja pe pagina principală va face sugestii de zboruri. De asemenea, îți permite să alegi aeroportul de plecare și de destinație, datele de călătorie sau escale și multe alte opțiuni pentru a explora posibilitățile.

Scopul motorului de căutare pentru zboruri

Scopul principal al site-ului este de a te ajuta să găsești cele mai ieftine zboruri posibile. Din acest motiv, motorul de căutare va da prioritate zborurilor sub 50 de euro și va marca cu verde și roșu atunci când un preț este sub sau peste prețul obișnuit.

Din acest motiv, vei putea găsi și alte instrumente utile. De exemplu, după ce ai ales o destinație, puteți vedea un istoric al prețurilor, astfel încât să poți decide singur cât de bun este prețul în raport cu cel obișnuit în alte zile. De asemenea, ai la dispoziție un tabel cu date și prețuri, precum și o opțiune pentru a urmări prețurile și a primi notificări prin e-mail atunci când există schimbări importante.

În cele din urmă, este important de știut că nu poți face rezervări prin Google Flights. Tot ceea ce face Google este să afișeze rezultatele, iar atunci când dai click pe opțiunea de rezervare, vei merge direct pe pagina care oferă acel preț, cum ar fi pagina companiei aeriene sau a unor site-uri terțe precum vila sau kiwi, și de acolo vei face rezervarea.

Cum se configurează călătoria pe care vrei să o faci

Când intri pe Google Flights, ceea ce vei vedea este un ecran principal nu foarte diferit de cel al altor motoare de căutare. În partea de sus ai configuratorul de zbor, care stabilește automat cel mai apropiat aeroport (deși îl poți schimba) și trebuie să alegi destinația sau datele la care vrei să călătorești. Dacă nu introduci o destinație, vei vedea pur și simplu rezultatele tuturor locurilor în care poți merge în zilele alese.

Citeşte şi: Alimentele care scad pofta de mâncare

Număr de persoane

Pe lângă câmpurile principale, în partea de sus poți modifica și câteva lucruri. De exemplu, poți seta dacă vrei rezultate pentru o călătorie dus-întors sau doar pentru una dintre călătorii. De asemenea, poți seta numărul de pasageri care vor face parte din călătorie, precum și dacă vrei un tarif economic sau preferi clasa business sau clasa întâi.

Sugestii

Dincolo de configuratorul din partea de sus, mai jos ai un tabel cu recomandări de destinații către care poți merge de la aeroportul tău. Aceste recomandări vor fi ieftine, iar dacă vezi o bifă verde cu Great Price, atunci zborul către acea locație are un preț sub cel obișnuit.

Destinații – Harta

Dacă faci clic pe harta destinațiilor, vei vedea o hartă cu toate destinațiile către care poți merge de la aeroportul pe care l-ai configurat ca aeroport de plecare. Pe această hartă vei putea configura parametrii, cum ar fi escalele pe care vrei să le faci sau nu, companiile aeriene sau bagajele pe care le poți lua în călătorie.

Cum să găsești cele mai bune prețuri la un zbor

După ce ai ales o destinație și datele, Google Flights va afișa rezultatele cu diferite opțiuni. Totuși, cum poți ști dacă este cel mai ieftin zbor sau dacă există și alte opțiuni? 

Citește și: Ce alimente sunt interzise în cuptorul cu microunde.Aparatul riscă să explodeze

Primul indicator este culoarea verde a unuia dintre prețuri, care va arăta că este un zbor deosebit de ieftin. Apoi, chiar deasupra, poți da click pe tabelul de date sau pe graficul de prețuri pentru a obține mai multe informații.

Tabel de date

Dacă dai click pe Tabelul de date, ți se va afișa un tabel în care vei vedea prețurile pentru zborul ales de tine la datele apropiate de cele pe care le-ai ales. În acest fel, vei putea vedea dacă, modificând călătoria cu câteva zile, poți economisi niște bani la avion.

Opțiunea graficului de prețuri este, de asemenea, foarte utilă, mai ales pentru a vedea cât de ieftin este cu adevărat prețul călătoriei pe care o ai în vedere. 

Pe acest ecran poți vedea evoluția prețului zi de zi, astfel încât vei ști dacă chiar acum este cel mai bun preț sau dacă ar trebui să rezervi pentru puțin mai târziu pentru a găsi un preț mai mic.

Salvează

Și apoi mai ai o altă opțiune numită Save and follow prices (Salvează și urmărește prețurile). Dacă dai click pe ea, poți salva un zbor, astfel încât să fii informat atunci când prețurile vor scădea între datele pe care le-ai ales. Dacă faci clic pe butonul Save vei primi alertele și poți alege să ți se trimită și un e-mail pentru a nu le pierde.

Cum funcționează Google Flights pas cu pas

Tipul călătoriei: Selectează dacă vrei să rezervi un bilet dus sau dus-întors. În general, prețurile pentru o călătorie dus-întors sunt de obicei mai ieftine. Dacă, pe de altă parte, vrei să începi călătoria într-un oraș și să o închei în altul, rezervă călătoriile separat.

Citește și: Ce alimente te ajută să scapi de celulită

Punct de plecare: Poți selecta una sau mai multe destinații pentru a îți începe călătoria. Pentru a găsi oferte avantajoase, selectează aeroportul de plecare, dar și aeroporturile din apropiere, care sunt ușor de accesat. 

Destinație: Poți căuta anumite orașe, țări, continente și aeroporturi. 

Clasa. Poți alege între 4 clase diferite: Economy, Premium Economy, First Class și Business Class. 

Datele zborului. Ai două opțiuni: date specifice, unde poți alege o anumită dată, și date flexibile. Dacă alegi cea de-a doua opțiune, poți alege între o săptămână, două săptămâni sau un weekend în următoarele șase luni.

Poți găsi destul de multe prețuri mici la aceste date. Cu atât mai mult dacă folosești filtrele pe care le are Google Flights:

Escale. Poți selecta între zboruri directe și cu maxim 1 sau 2 escale.

Companii aeriene. Poți alege să selectezi toate companiile aeriene, să selectezi unele sau să elimini unele.

Bagaje. Google Flights îți permite să selectezi numărul de bagaje de cabină pe care vrei să le iei cu tine. La majoritatea companiilor aeriene, acest bagaj este inclus în preț, deci nu va varia. Nu va fi cazul la Ryanair, unde bagajul de cabină are un preț separat per pasager.

Durata zborului: Poți filtra durata totală a zborului, stabilind un număr maxim de ore.

Citește și: Patru diete de slăbit, recomandate femeilor peste 50 ani

Cel mai simplu mod de a găsi prețurile este să folosiți harta. Acolo poți selecta zborurile care te interesează, să vezi prețul și să obțini cele mai bune combinații.

Trucuri de utilizare a Google Flights

Nu căuta o anumită dată sau o anumită destinație

Dacă nu știi sigur unde vrei să mergi, nu alege o destinație. În acest fel, Google Flights va face o listă pentru tine și va poziționa cele mai bune oferte pe o hartă. În acest fel, poți să vezi o imagine în ansamblu a principalelor destinații, iar cu ajutorul filtrelor o poți alege pe cea care îți place cel mai mult și care e cea mai convenabilă.

Același lucru este valabil și pentru date. Dacă nu ești sigur când să pleci și ai o oarecare flexibilitate, alege opțiunea de date flexibile și lasă algoritmul Google să îți arate cele mai ieftine date.

Schimbă datele și uită-te la prețurile din calendar

Încearcă să faci variații de date. În acest fel, poți încerca să găsești prețuri mai mici prin variația datelor de plecare și de întoarcere. De multe ori, faptul de a rămâne o zi în plus în oraș și de a plăti o noapte de cazare în plus compensează prețul zborului. Ține cont întotdeauna de acest lucru.

Nu rezerva decât pe site-urile companiilor aeriene

Nu face rezervări pe site-uri terțe, ci du-te mereu pe site-ul companiei aeriene, pentru un preț mai ieftin.

Prețurile site-urilor terțe lor sunt rareori, dacă nu chiar niciodată, mai ieftine decât rezervarea cu companiile aeriene, iar presupusele avantaje pe care le oferă nu sunt justificate.

Citește și: Ce alimente să consumi seara dacă vrei să nu te îngrași

Cea mai bună opțiune este întotdeauna să rezervi pe site-urile companiilor aeriene. Caută cele mai bune oferte pe Google Flights (întotdeauna în modul incognito) și, odată ce ai găsit un zbor, Google te va redirecționa către compania aeriană pentru a face rezervarea.

Schimbarea țării funcționează des

Acesta este un truc puțin cunoscut, dar care poate aduce rezultate bune. Companiile aeriene oferă adesea prețuri diferite în funcție de țara din care faci rezervarea.

Pur și simplu schimbă țara din care faci rezervarea și vezi dacă prețurile sunt mai mici – s-ar putea să ai o surpriză!

Când să rezervi

Unii călători susțin că cel mai bun moment pentru a rezerva este de 2 luni pentru zborurile pe distanțe scurte sau medii și de 6 luni pentru zborurile intercontinentale sau mai lungi.

Citește și: Cum poți rămâne însărcinată dacă iei anticoncepționale.5 moduri în care pastilele contraceptive își pierd efectul

Este adevărat că pentru zborurile către Asia, America sau America de Sud este mai bine să rezervi cu cât mai mult timp înainte, în timp ce pentru zborurile în Europa, cu 2 sau 3 luni înainte vei găsi cea mai bună ofertă.

Folosește modul incognito și nu te conecta la contul de Google

Caută întotdeauna zboruri folosind modul incognito al browserului tău. În acest fel, împiedici companiile aeriene și Google, prin intermediul cookie-urilor, să știe care sunt căutările tale și să crească sau să modifice prețurile.

Dacă nu ești conectat la Google în timp ce cauți zboruri, este și mai bine, deoarece în acest fel Google nu îți va putea urmări căutările.

Sursa foto: Shutterstock.com

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton