Ce este onlyfans si cum fac influencerii bani acolo

.

OnlyFans este o platformă pentru creatorii de conținut și a cunoscut recent o popularitate în creștere. Este un nou loc în care creatorii de conținut nu mai depind de veniturile din publicitate și încep să fie plătiți direct de către fanii lor. Platforma a câștigat destul de multă popularitate în industria pentru adulți datorită politicii sale de conținut nerestricționat, ceea ce o face o opțiune viabilă pentru orice artist pentru adulți care dorește să își monetizeze conținutul online.

Cum fac influencerii bani din Onlyfans?


Este una dintre cele mai populare întrebări în mintea celor care au urmărit cum OnlyFans a crescut de la o aplicație mică la hub-ul popular pentru modelele adulte profesioniste, celebrități și creatori de conținut pentru a interacționa direct cu fanii/followerii lor.

Fanii se angajează să plătească o anumită sumă de bani pe lună și, în schimb, vor putea vedea conținut exclusiv care nu este disponibil în altă parte. Oferă o modalitate mai bună pentru fani de a ține legătura cu celebritățile lor preferate.


Octavia Geamănu, mesaj acid pentru influenceri: „Prost gust, promiscuitate, decadență'

Având în vedere că mii de creatori de conținut se alătură platformei OnlyFans în fiecare săptămână, devine și mai important să aflăm cum se câștigă bani din această platformă.

Există trei modalități prin care creatorii de pe OnlyFans fac bani: abonamente lunare, conținut pay-per-view (PPV) și bacșișuri. Fanii aleg modelele/persoanele pe care să le urmărească și plătesc un abonament lunar pentru a vedea conținutul lor exclusiv. Veniturile din conturi sunt împărțite în proporție de 80% pentru creator și 20% pentru OnlyFans.

Se fac bani prin crearea unui serviciu de tip paywall pentru creatori. Aceștia produc conținut și își taxează publicul pentru a-l accesa. OnlyFans preia apoi o cotă de 20% din fiecare tranzacție. Site-ul nu percepe creatorilor o taxă lunară pentru servicii, ci alege să ia o parte din fiecare tranzacție.

Ce este OnlyFans?

Pe vremuri, atunci când creatorii de conținut doreau să facă bani din munca lor, trebuiau fie să înceapă o afacere, fie să lucreze pentru cineva care să îi plătească pentru talentul lor.


În epoca modernă, influencerii sau orice persoană poate acum doar să se înscrie pe o platformă și să ajungă direct la public, în timp ce își monetizează meseria. Este cazul OnlyFans, unul dintre cele mai mari și cunoscute site-uri de creare de conținut.

Meghan Markle este abia pe locul trei în topul influencerilor globali. Iată cine a surclasat-o pe Ducesa de Sussex!

Deși OnlyFans există din 2016, a explodat în ultimul an, în mare parte datorită lockdown-ului și carantinei. Pentru perspectivă, site-ul a avut doar 60.000 de creatori în 2019 și obținuse peste un milion în 2021. Să aruncăm o privire mai atentă la creșterea meteorică a OnlyFans și la modul în care funcționează.


Din punct de vedere tehnic, OnlyFans este de fapt o platformă socială care conectează creatorii cu publicul lor. Cu toate acestea, deoarece site-ul nu restricționează conținutul explicit pentru adulți, acesta a devenit în principal un hub pentru lucrătorii sexuali amatori care să facă bani din meseria lor. Deși nu toți creatorii de pe OnlyFans oferă materiale sexuale, marea majoritate o fac.

Caracteristicile lui OnlyFans sunt similare cu cele pe care le găsești pe o platformă de socializare. Pagina principală este o curatorie de conținut de la toate persoanele pe care le urmărești (la care ești abonat). În plus, există un serviciu de mesagerie care permite fanilor și creatorilor să comunice, iar utilizatorii pot da like și comenta postările.


Principala diferență dintre OnlyFans și alte site-uri de socializare este că utilizatorii pot efectua tranzacții financiare direct prin intermediul site-ului. De exemplu, pe Facebook sau Twitter, nu poți cumpăra conținut de la altcineva prin intermediul platformei. În schimb, trebuie să treci printr-un serviciu terț.

În afară de mesagerie și de pagina de pornire, nu sunt disponibile prea multe alte informații pe OnlyFans.

Cine folosește OnlyFans?

În ultimii ani, OnlyFans a devenit un fel de prescurtare pentru conținutul clasificat pentru adulți, unde utilizatorii își pot susține direct lucrătorii sexuali favoriți. Cu toate acestea, există o mulțime de creatori care nu se aventurează în materiale XXX.


De exemplu, unele celebrități de profil înalt, precum Bella Thorne și Cardi B, folosesc platforma pentru a ajunge la fani mai direct decât ar putea face-o pe alte site-uri de socializare.

Tradiții și obiceiuri de SÂNZIENE (Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul). Ce nu trebuie să faceți astăzi pentru că aduce ghinion

În prezent, OnlyFans are aproximativ 50 de milioane de utilizatori înregistrați, ceea ce înseamnă că există mulți fani pentru toată lumea. Site-ul este disponibil în majoritatea țărilor, ceea ce îi conferă o acoperire globală.


Pe măsură ce tot mai multe celebrități de profil înalt migrează către site, baza de utilizatori nu va face decât să crească. În timp, natura explicită a OnlyFans ar putea ceda locul unui profil mai prietenos cu publicul larg.

Bani din Onlyfans

Până în 2020, OnlyFans a plătit creatorilor peste 2 miliarde de dolari, ceea ce ilustrează cât de profitabil este modelul de afaceri.

O altă statistică surprinzătoare este că a fost nevoie de aproximativ patru ani pentru ca OnlyFans să plătească primul miliard creatorilor. A fost nevoie de doar câteva luni pentru al doilea miliard.


Există trei metode principale prin care creatorii pot face bani. Iată o scurtă trecere în revistă a fiecăreia:

Abonamente

Marea majoritate a creatorilor OnlyFans își pun profilurile în spatele unui paywall. Astfel, pentru ca utilizatorii să vadă orice conținut, trebuie să plătească pentru acces. Abonamentele lunare pot varia între 3 și 50 de dolari, în funcție de creator și de tipul de conținut.

De regulă, creatorii de profil înalt, cu un număr masiv de urmăritori, vor percepe un abonament mai mare. Conturile OnlyFans medii se vor situa în jurul valorii de 10 dolari.

Opțiunea implicită pentru abonamente pe OnlyFans este pentru o înscriere de o lună. Așadar, dacă utilizatorii doresc să rămână abonați la un creator, trebuie să activeze setarea de refacturare.

Conținut Pay-Per-View (PPV)

Există de fapt două modalități prin care creatorii pot oferi conținut PPV utilizatorilor.

Cele mai colorate orașe din lume

În primul rând, îl pot posta pe peretele lor, ceea ce înseamnă că orice abonat poate plăti instantaneu și poate accesa materialul. A doua opțiune este de a trimite conținutul către utilizatori prin mesaje directe.

În ambele cazuri, odată ce un abonat plătește taxa, acesta poate accesa materialul, care poate fi o fotografie, un videoclip sau un fișier audio.

Sfaturi

Fanii pot da bacșișuri creatorilor în orice moment, orice sumă. Cu toate acestea, pentru sume mai mici de 5 dolari, OnlyFans le cere utilizatorilor să folosească fondurile din portofelul lor digital. Uneori, fanii vor da bacșișuri sub o postare sau pot trimite bacșișuri prin mesaje.

În multe cazuri, un creator va cere o anumită sumă de bacșiș și apoi va trimite conținut odată ce banii ajung. Acest sistem este diferit de conținutul PPV, deoarece materialul nu este blocat direct în spatele unui paywall.

Noii utilizatori pot da bacșișuri de maximum 100 de dolari o dată, în primele patru luni. Ulterior, limita crește la 200 de dolari.

Cum plătesc utilizatorii creatorii

Atunci când își creează un profil, utilizatorii pot conecta mai multe carduri de credit pentru plăți. De asemenea, creatorii pot conecta un cont bancar pentru a primi aceste plăți. Odată ce un card de credit este conectat, utilizatorii pot cumpăra conținut sau pot face bacșișuri și pot fi taxați corespunzător. Alternativ, ei pot adăuga fonduri în portofelul lor digital.

Ziua internațională a Pisicii

Cu această opțiune, utilizatorii pot adăuga doar 10, 20, 50 sau 100 de dolari la un moment dat. De acolo, toate tranzacțiile ies din portofel. Astfel, în loc de 10 taxe separate pe un card, un utilizator poate plăti 100 de dolari în avans și îi poate folosi cum dorește. Odată ce fondurile din portofel se epuizează, utilizatorii vor fi taxați din nou pentru fiecare tranzacție.

Sursa foto: Shutterstock.com