Ce mănâncă italienii de Revelion. Lintea, zampone și cotechino nu lipsesc de pe masă în noaptea dintre ani

 Oana Pantazi
.

Ce mănâncă italienii de Revelion. Popor latin, italienii nu se deosebesc prea mult de noi, românii, atunci când vine vorba despre distracție. În noaptea dintre ani, italienii se strâng și ei cu prietenii și familia la masă, iar după miezul nopții obișnuiesc să sărbătorească și în stradă venirea noului an. Până atunci însă, se delectează cu preparate tradiționale.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Ce mănâncă italienii de Revelion. Când spui Italia, spui paste, pizza, tiramisu, bruschette, cannelloni, pâine cu mirodenii, preparate în ulei de măsline, și asta este doar o mică parte a fabuloasei gastronomii italiene. Mari iubitori de mâncare, italienii fac din orice sărbătoare un motiv de întâlnire, de socializare cu prietenii și familia, ocazie cu care se delectează și cu preparate gustoase. Chiar dacă masa de Ajun și de Crăciun sunt mai importante pentru italieni, aceștia nu neglijează nici petrecerea de Revelion.

Ce mănâncă italienii de Revelion

Bucuria de a se întâlni la masă cu prietenii și familia este pentru italieni la fel de importantă ca mâncarea în sine, căreia îi dau, astfel, o importanță deosebită. În vreme ce în alte țări venirea Anului Nou nu este la fel de importantă, italienii sărbătoresc Revelionul la fel ca noi, marcând momentul printr-o petrecere și o masă de gală alături de prieteni și familie.

Cina de Anul Nou poate conține multe preparate, în funcție de zonă, dar indiferent din ce parte a Italiei provin, de pe mesele italienilor nu vor lipsi zampone și cotechino (un cârnat din carne de porc) însoțite de linte. Lintea reprezintă banii pe care îi vor strânge de-a lungul anului – drept urmare, conform legendei, cu cât mănâncă mai multă, cu atât vor avea mai mulți bani, notează idealista.it.

Citește și: Cât costă să petreci Crăciunul și Revelionul la pensiunea mamei lui Răzvan Ciobanu: „Viața merge înainte, așteptăm turiștii!'

Citește și: Ce se mânâncă în Postul Crăciunului. Alimente recomandate și interzise, zile cu dezlegare

Citește și: Cum petrece Ilinca Vandici de sărbători, după divorțul de Andrei Neacșu. Cu cine pleacă după în vacanță, pe lângă fiul ei: „Abia aștept!’

Ce mănâncă italienii de Revelion. De pe masa masa festivă de Revelion nu lipsesc, de asemenea, pastele tradiționale italiene cu fructe de mare și nici Panetonne și fructe din belșug.

 Un alt fel de mâncare popular în noaptea de Revelion sunt cappelleti de casă niște găluște miniaturale în formă de triunghi umplute cu brânză sau carne. De pe masă nu lipsesc curcanul, somonul afumat și plăcintele cu migdale. Masa se încheie cu fructe uscate și struguri. La fel ca la noi, tradiția spune ca strugurii să nu lipsească de pe masă și să fie consumate 12 boabe fix înainte de Anul Nou – cei care fac asta vor avea noroc la bani. În românia se spune și să-ți pui câte o dorință pentru fiecare boabă.

Cuplurilor căsătorite li se recomandă să mănânce o rodie la miezul nopții – semn al fidelității.

Cum este sărbătorit Anul Nou în Italia

Ce mănâncă italienii de Revelion. Ultima noapte din an se petrece cu prietenii și cu familia. La miezul nopții, venirea noului an este sărbătorită în Italia cu focuri de artificii și petarde, așa cum se obișnuiește și la noi. Iar la ora 12, italienii ciocnesc neapărat un pahar de șampanie de proveniență autohtonă.

Un obicei pe care îl avem și noi este purtarea unui obiect de culoare roșie, care, se spune, îți va aduce noroc în cursul anului. Italienii au însă o tradiție drăguță care nouă ne este străină – mulți dintre ei, de anul Nou aruncă lucruri vechi de la ferestre (acestea semnificând lucrurile negative din viața lor) cu speranța că anul care va veni va fi unul mai bun. Și apropo de superstiții, italienii cred că le aduce noroc dacă de Revelion pun 13 lucruri de mâncare pe masă, pentru a alunga ghinionul.

La petrecerile de Anul nou, italienii se amuză jucând „Tombola, un fel de bingo. Amuzamentul de a juca acest joc provine din faptul că fiecare număr are un simbol – în loc să îl citească cu voce tare, jucătorii îl pot indica prin simbolul prin care este reprezentat în mod tradițional (de exemplu, numărul 90 este „frica, 47 este „vorbitorul mort etc.), mai notează sursa citată.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton