Ce poți face cu pliculețele de ceai folosite

 Lupescu Anca
.

Pentru mulți oameni, pliculețele de ceai sunt un produs de unică folosință. Un pliculeț echivalează cu o ceașcă de ceai. Apoi, pliculețul folosit ajunge la coșul de gunoi, nu-i așa? Dar ai putea schimba lucrurile, iar dacă nu îți place risipa și cauți moduri creative și economice de a folosi toate resturile, ai ajuns unde trebuie.

Ce poți face cu pliculețele de ceai folosite

Deși poate că nu te încântă ideea de a folosi același pliculeț pentru a prepara mai mult de o ceașcă de ceai, există încă o mulțime de alte utilizări pentru aceste mici pliculețe de frunze de ceai umede.

Prepară un ceai mai puternic

Dacă îți place ca ceaiul să aibă un gust mai puternic, păstrează pliculețele de ceai folosite și adaugă unul la următoarea ceașcă pe care o prepari. 

Deși o punguță folosită nu are aceeași putere ca una proaspătă, frunzele preparate de două ori vor da totuși un pic mai multă aromă celei de-a doua cești. 

Această tehnică va funcționa cu orice tip de ceai, dar este mai bună cu soiurile verzi sau roșii. Ceaiurile albe sunt, în general, prea delicate pentru a fi folosite în acest mod.

Adaugă aromă la paste și cereale

După ce ți-ai preparat ceașca de ceai, poți refolosi pliculețul pentru a aromatiza alte alimente. Agață pliculețele folosite într-o oală cu apă în timp ce aceasta ajunge la fierbere pentru a aromatiza apa, scoate plicurile de ceai folosite, apoi adaugă pastele, orezul sau alte cereale. 

Citeşte şi: Alimentele care scad pofta de mâncare

Încearcă ceaiul de iasomie sau de mușețel cu orez, ceaiul verde cu paste, ceaiul Chai sau ceaiul de fructe cu fulgi de ovăz pentru a face o budincă delicioasă.

Hrănește-ți grădina

Pune plicurile folosite într-o găleată cu apă și folosește ceaiul slab rezultat pentru a uda plantele și pentru a le proteja de infecțiile fungice. 

Alternativ, deschide pliculețele de ceai folosite și presară frunzele umede în jurul bazei plantelor tale pentru a fertiliza solul și pentru a descuraja dăunătorii din grădină, cum ar fi șoarecii. 

De asemenea, poți adăuga pliculețe de ceai preparat anterior la grămada de compost pentru un plus de nutrienți. Amintește-ți doar să îndepărtezi ața și hârtia de la capăt.

Curăță covoarele și mochetele

Folosește resturile de plicuri de ceai pentru a curăța și deodoriza covoarele și mochetele. Păstrează pliculețele de ceai folosite în frigider într-o cană cu apă pentru a nu se strica până când ai suficiente pentru a acoperi suprafața pe care vrei să o cureți. 

Deschide apoi pliculețele de ceai folosite și lasă toate frunzele să se usuce până când acestea sunt încă ușor umede, dar nu mai curge niciun lichid din ele.

Împrăștie frunzele peste covoare și mochete și lasă-le până când sunt complet uscate. Apoi, aspiră-le sau mătură frunzele de ceai uscate.

Neutralizează mirosurile din casă

Ceaiul folosit este, de asemenea, grozav pentru a elimina mirosurile persistente din casa ta. Amestecă frunze de ceai folosite uscate în nisipul pentru pisici. Depozitează pliculețele de ceai pre-preparate în frigider pentru a păstra mirosul proaspăt. Aruncă câteva pliculețe de ceai folosit uscat pe fundul coșurilor de gunoi pentru a neutraliza mirosurile rele înainte ca acestea să poată scăpa în bucătărie. Acestea sunt doar câteva exemple, dar posibilitățile sunt infinite.

Citește și: Ce alimente să consumi seara dacă vrei să nu te îngrași

Odorizant de aer făcut în casă

Adaugă câteva picături din uleiul tău esențial preferat la pliculețe de ceai uscate și folosite pentru a crea odorizante de aer pentru casa, biroul sau mașina ta.

Deoarece majoritatea pliculețelor de ceai vin cu un șnur încorporat, agățarea lor este o joacă de copii. Odată ce uleiul se uzează, adaugă pur și simplu încă câteva picături pentru a împrospăta. 

De asemenea, deoarece frunzele de ceai absorb mirosurile, aceste odorizante creative făcute de casă vor funcționa de două ori pentru a menține zonele cu un miros minunat!

Descurajează dăunătorii din gospodărie

Șoarecilor nu le place în mod deosebit mirosul de ceai. Ascunde pliculețe de ceai folosite în dulapuri, cămări și în orice zone în care acești dăunători ar putea intra în casa ta pentru a-i face să se gândească de două ori înainte de a intra. 

Pentru o protecție suplimentară, încearcp să îmbibi plicurile cu ulei esențial de mentă. Acest lucru nu numai că va descuraja și mai mult rozătoarele enervante, dar va respinge și o varietate de alți dăunători casnici, cum ar fi păianjenii și furnicile, făcând în același timp ca locuința ta să miroasă proaspăt a mentă!

Degresează vasele murdare

Înmoaie-ți vasele în apă caldă cu câteva pliculețe de ceai folosite pentru a distruge grăsimea fără aplicarea de substanțe chimice dure. Ceaiul va ajuta, de asemenea, la dezlipirea alimentelor lipite și te va scuti de frecarea vaselor.

Citește și: Patru diete de slăbit, recomandate femeilor peste 50 ani

Scrub deodorant pentru mâini

După ce ai manipulat alimente precum usturoiul, ceapa și peștele, folosește pliculețe de ceai folosite pentru a îți freca mâinile și a elimina acele mirosuri persistente. 

Înmoaie-ți picioarele

Adaugă pliculețe de ceai folosite în apă caldă și înmoaie-ți picioarele pentru a neutraliza mirosurile picioarelor, a înmuia și a îndepărta ușor ulterior pielea moartă și a îți hrăni pielea.

Baie antioxidantă

Deoarece frunzele de ceai conțin antioxidanți, baia în apă caldă îmbibată cu pliculețe de ceai folosite este excelentă pentru pielea ta. 

Fie agăți pungile folosite deasupra robinetului și lași apa să curgă prin ele în timp ce îți umpli cada, fie arunci pungile direct în apă pentru a crea o baie de ceai hrănitoare. 

Ca un bonus suplimentar, folosește ceai parfumat, cum ar fi cel de iasomie, pentru o experiență de aromaterapie sau încearcă ceaiul de mușețel pentru a îți relaxa întregul corp în timp ce faci baie.

Citeşte și: Ceaiul negru. Proprietăți, beneficii, curiozități și administrare

Calmează pielea iritată

Pungile de ceai rece și umed sunt o modalitate excelentă de a calma în mod natural iritațiile pielii. Așează-le peste ochii umflați și obosiți pentru a ușura disconfortul. 

Masează-le peste arsurile solare pentru a răci pielea și a reduce inflamația. Așează-le pe vânătăi pentru a ușura disconfortul și a ajuta la accelerarea vindecării. Freacă ușor peste înțepături și mușcături pentru a scoate toxinele și a diminua durerea și umflăturile.

Citește și: Ce alimente te ajută să scapi de celulită

Ajută la infecții

Aplică pliculețe de ceai cald și umed, prefierte, pe pielea afectată de conjunctivită, afte, bășici, veruci plantare sau orice alte infecții similare pentru a scoate infecția, a reduce durerea și a ajuta la accelerarea procesului de vindecare.

Elimină respirația urât mirositoare

Folosește ceaiul preparat de două ori pentru a face o apă de gură naturală care să reîmprospăteze respirația. Pur și simplu prepară un ceai slab folosind pliculețele de ceai folosite. Deși acest lucru va funcționa cu multe tipuri de ceai, ceaiurile de mentă și verde tind să funcționeze cel mai bine.

Balsam pentru părul uscat și lipsit de strălucire

Prepară niște ceai slab cu pliculețele tale de ceai folosite și folosește-l după șampon pentru a îți hrăni părul și scalpul cu un balsam natural, făcut în casă, fără chimicale și alte lucruri dăunătoare pentru părul tău. Vei avea un păr strălucitor și hidratat, dacă respecți acest obicei ori de câte ori te speli pe cap. Încearcă diferite ceaiuri pentru a vedea care funcționează cel mai bine.

Reînnoiește suprafețele din lemn

Folosește ceai slab făcut din pliculețe prefierte pentru a curăța și lustrui podelele din lemn masiv și pentru a lustrui mobila din lemn. Tot mobilierul tău va arăta ca nou.

Citește și:Ce alimente sunt interzise în cuptorul cu microunde.Aparatul riscă să explodeze

Detergent universal făcut în casă

Refolosește pliculețele de ceai făcând un ceai mai slab și pune-l într-o sticlă cu pulverizator. Aplică ceaiul slab pe geamuri, oglinzi și alte suprafețe de sticlă pentru a îndepărta murdăria, grăsimea, amprentele și alte impurități. Asigură-te că ștergi cu o cârpă curată, fără scame, pentru a minimiza dungile, urmele și particulele de praf.

Vopsirea hârtiei și a cârpei

Pune la macerat pliculețe de ceai folosite și folosește apa slabă de ceai pentru a transforma hârtia albă plictisitoare în pergament antic, în tonuri de sepia. Sau folosește ceaiul slab preparat din pliculețe preîncălzite pentru a vopsi pânza albă în nuanțe de maro cald, portocaliu sau verde pal. Poți face acest lucru pentru haine perdele sau orice alte articole textile vrei.

Exfoliant pentru față

Când fața ta are nevoie de puțină îngrijire, deschide un pliculeț de ceai și exfoliază-te. În timp ce ceaiul este de obicei digerat, acesta poate fi folosit și pe piele. Se spune că ceaiul ajută la micșorarea porilor și oferă o strălucire sănătoasă. Pur și simplu toarnă conținutul unui plic de ceai folosit într-un bol și adaugă 1 linguriță mare de miere. Freacă ușor amestecul pe față cu mișcări circulare. Lasă să acționeze timp de 5 minute și apoi clătește cu apă caldă.

Concluzie

Cu toate aceste idei grozave de reutilizare a plicurilor folosite de ceai, cel mai probabil vei dori să păstrezi câteva până când vei fi gata să le folosești. 

Pliculețele de ceai umede pot fi păstrate la temperatura camerei pentru cel mult o zi. În caz contrar, ar fi cel mai bine să le păstrezi la frigider pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor. 

Citește și: Rețetă de lapte de bou

Reține doar că toate alimentele naturale – inclusiv ceaiul – se vor strica după o perioadă suficient de lungă de timp, chiar și atunci când sunt păstrate la rece.

Când ai dubii, folosește-ți nasul. Dacă pliculețele de ceai vechi miros ciudat când le scoți din frigider, probabil că este mai bine să le arunci și să folosești un plic proaspăt.

Sursa foto: Shutterstock.com

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton