Ce țări să vizitezi în luna ianuarie - destinații turistice la începutul anului 

 Lupescu Anca
.

Ianuarie este o perioadă excelentă pentru a călători, iar vizitatorii care profită de această lună vor găsi bilete de avion mai ieftine, atracții la preț redus și mai puțină aglomerație. Aceste destinații sunt perfecte pentru luna ianuarie, nu doar pentru că vei găsi zboruri ieftine, dar aglomerația nu îți va răpi din bucuria vacanței și vei putea să te plimbi și să explorezi în liniște aceste țări.

Ce țări să vizitezi în luna ianuarie – destinații turistice la începutul anului 

Spania

Cauți un loc cald de mers în vacanță iarna? Ei bine, Spania este cea mai caldă țară din Europa iarna, iar orașul Almeria din sudul țării este situat în cea mai uscată zonă din Europa, cu foarte puține ploi pe tot parcursul anului. Acest lucru îl face o locație excelentă pentru a avea parte de soare de iarnă!

De asemenea, există o mulțime de lucruri de făcut în Almeria. Poți vizita Alcazaba, o fortăreață maură deasupra orașului, care a fost prezentată ca locație de filmare pentru Game of Thrones.

Andaluzia este cunoscută pentru tapas, iar Almeria nu face excepție.

Top 5 cele mai instagramabile plaje din Europa

Almeria se află la doar două ore de Granada și de Sierra Nevada, astfel încât poți avea plajă însorită și la munții înzăpeziți în aceeași zi. 

Grecia

Grecia este o destinație fantastică și unul dintre cele mai călduroase locuri din Europa, iarna.

Nu vei putea face plajă, dar la Atena vei putea vizita în voie tot ce îți dorești, fără să ai prea multe straturi de haine pe tine.

Atena are o vreme foarte blândă iarna, cu temperaturi maxime medii de aproximativ 15° C, ceea ce face ca vremea să fie excelentă pentru vizitarea obiectivelor turistice. În majoritatea lunilor de iarnă plouă doar cinci zile pe lună.

Italia 

Poate fi greu să alegi din atâtea orașe care au atât de multe de oferit în Italia. 

Dacă nu știi ce să alegi, poți merge în Bari, capitala regiunii Puglia, una dintre cele mai sudice regiuni ale Italiei, situată în partea de jos a „cizmei” Italiei. 

În timp ce majoritatea vizitatorilor îl consideră un nod de tranzit pentru a ajunge la alte destinații din Puglia, acest oraș compact este o destinație demnă de luat în seamă.

Miezul său medieval este destul de bine conservat și este o plăcere să te plimbi și să te pierzi prin el. 

Localnicii sunt foarte prietenoși și primitori, poate pentru că nu văd turiști străini atât de des. În ciuda faptului că este un oraș modern, vechile tradiții sunt încă vii.

Citește și: Top 5 destinații de vacanță mai puțin cunoscute din Grecia

Croația

Petrece câteva zile în Dubrovnik pentru unele dintre cele mai bune atracții turistice de iarnă din Europa. Deși există zile ploioase în timpul iernii, vremea tinde să fie blândă și mai des însorită decât să nu fie. De aici poți vizita și alte orașe extrem de atractive.

Aglomerația dispare în timpul vremii răcoroase, așa că orașul este mai ușor de explorat în timpul sezonului scăzut de iarnă. Hotelurile, zborurile și atracțiile din Dubrovnik vor fi, de asemenea, mai ieftine, ceea ce face din acest oraș o bună destinație ieftină în sezonul rece.

Zidurile orașului Dubrovnik sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO și au fost considerate a fi printre cele mai bune sisteme de fortificație din Evul Mediu.

Dubrovnik este plin de istorie și de lucruri de făcut, ceea ce îl face locul perfect pentru a fi vizitat în ianuarie (sau chiar în orice lună de iarnă!). 

Maldive

În ianuarie, Maldive este cel mai rece, dar și cel mai uscat. Temperatura medie în timpul zilei rămâne la 27°C și face ca vremea să fie excelentă pentru a vtebucura de călătorie. Toate sporturile de apă, cum ar fi înotul, snorkeling, scufundări etc., sunt la cel mai bun nivel în această vreme.

Sri Lanka

Sri Lanka este acea țară despre care se spune că ar fi orașul lui Raavan, care a fost cândva alcătuit din aur. Aurul nu mai există acum, dar poveștile și artefactele istorice amintesc lumii de comoara de aici.

Cele mai colorate orașe din lume

Astăzi este exportatorul unuia dintre cele mai bune ceaiuri din lume, precum și un refugiu budist și o destinație de călătorie extrem de populară.

 În luna ianuarie, temperaturile sunt de aproximativ 30°C, cu mult soare. Ploaia este minimă și reprezintă o perioadă excelentă pentru a explora plajele, de a te bucura de soare și de a face drumeții.

Thailanda

Thailanda este celebră pentru masaje, plaje și o mulțime de lucruri de făcut în vacanță. Această țară a devenit sinonimă cu paradisul asiatic cu atât de multe oferte, mai ales în sezonul turistic de vârf.

Ianuarie este una dintre acele luni care se încadrează în perioada de vârf, cu vremea uscată și temperaturi care ating în medie o temperatură plăcută de 27°C. 

De la cumpărăturile din Bangkok  la plajele din Phuket, viața de noapte din Krabi și Insulele Phi Phi, până la masajele din Pattaya; Thailanda ar trebui să devină următoarea oprire pentru o vacanță. Luna ianuarie aduce, de asemenea, Anul Nou chinezesc și este un prilej de mare sărbătoare în China Town din Bangkok.

Maroc

Marocul este o țară cu culturi variate care se îmbină într-una singură, situată în Africa de Nord. Marocul de astăzi arată ca un vechi creuzet. De la peisajul său divers de deșerturi și dealuri acoperite de zăpadă, aventura este nesfârșită aici, la fel ca și vizitarea obiectivelor turistice și istoria. 

Vezi şi Castelul Edinburgh – unul dintre cele mai frumoase castele din Scoția!

Ianuarie este perioada perfectă pentru a fi în Maroc, deoarece vremea este răcoroasă și relativ umedă, ambele avantaje pentru acest pământ uscat și fierbinte. Cu un interval de temperatură de 10°C până la 20°C, zilele sunt perfecte pentru a te delecta cu activități în aer liber. Fiind iarnă și fiind un sezon turistic scăzut, acest lucru face să existe o mulțime de reduceri și foarte puțini turiști. 

Sursa foto: Pixabay

Vezi şi obiective turistice din Istanbul, Salonic, Sevilla, Nisa, Monaco şi Insulele Canare!

Dacă vrei să îţi programezi din timp o călătorie sau o activitate, iata si ce zile libere sunt in 2024!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton