Ce țări să vizitezi în luna iunie 2023

 Barba Mirela
.

Ce țări să vizitezi în luna iunie 2023 depinde numai de tine. Căci opțiuni sunt destule. Iar luna iunie reprezintă și deschiderea sezonului estival pentru majoritatea țărilor din emisfera nordică. Așa că, în funcție de preferințe și de buget, ai de unde alege ce țări să vizitezi în luna iunie 2023.

Dacă te întrebi ce țări să vizitezi în luna iunie 2023 trebuie să știi că ai o gamă largă de opțiuni. Depinde numai de preferințe și de bugetul de care dispui.

Ce țări să vizitezi în luna iunie 2023

Prima lună a verii te poate trimite într-un colț de paradis exotic. Dar temperaturile sunt potrivite și pentru a explora la pas cele mai frumoase orașe ale lumii. Ca bonus, tarifele încă nu sunt la cote maxime. Iar regiunile frecventate de turiști nu sunt atât de aglomerate. Fie că vrei să-ți provoci spiritul aventurier, fie că simți nevoia să te relaxezi la plajă, ai de unde alege ce țări să vizitezi în luna iunie 2023.

Țările nordice te așteaptă

Dacă nu acum, atunci când? Când îți faci lista cu ce țări să vizitezi în luna iunie 2023, nu ignora țările nordice. Ai tot citit despre ele, despre frumusețile lor și despre nivelul ridicat de trai al locuitorilor lor. Și nu degeaba sunt aceștia printre cei mai fericiți oameni din lume. Căci știu să se bucure de ceea ce au. Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda sau Islanda sunt țări care trebuie vizitate măcar o dată în viață. S-a terminat sezonul aurorei boreale? Nu-i nimic.

În luna iunie, poți admira un alt fenomen spectaculos: soarele de la miezul nopții. Este vizibil mai cu seamă în preajma solstițiului de vară de la 21 iunie. Un sfert din teritoriul Finlandei se află la nord de Cercul polar. Iar în cel mai nordic punct al țării, Soarele nu apune deloc timp de 60 de zile în timpul verii. În cea mai nordică regiune locuită a Europei, Svalbard din Norvegia, nu există apus de soare între aproximativ 19 aprilie și 23 august. Pe lângă spectacolul naturii, îți poți bucura privirea cu multe alte atracții. Trebuie doar să te informezi și să-ți pregătești itinerariul după plac.

Stockholm este una dintre cele mai ofertante capitale europene. Frumosul oraș suedez are o arhitectură impresionantă, muzee deosebite și spații verzi generoase. Și ai ce descoperi. Merită să ajungi și în cel mai vechi cartier din oraș, Gamla Stan, în care te poți plimba pe străduțele înguste, pietruite. Apropierea de apă este un alt atu al capitalei suedeze.

Cât despre capitala Islandei, chiar este o bijuterie. Reykjavik este poarta de acces către restul insulei. Peisajul este absolut unic și trezește imaginația. Islanda în iunie este relaxată, puțin mai caldă decât de obicei și numai bună de explorat. Drept bonus, Islanda găzduiește cea mai mare colonie de puffini din lume. Și cea mai potrivită perioadă pentru a vedea aceste păsări minunate este între mai și august.

Skagen este cel mai nordic oraș din Danemarca. Este situat pe Skagerrak, o strâmtoare care separă Danemarca de Norvegia și Suedia. Cel mai bine se explorează cu barca. Pe plaja Sønderstrand din Skagen, în fiecare 23 iunie, sunt aprinse focuri imense, adesea cu figuri din lemn care înfățișează vrăjitoare arse. Toate tradițiile datează din vremurile păgâne. Există croaziere minunate de zi care oferă vederi minunate asupra acestei regiuni destul de neexplorată încă.

Muntenegru, o perlă a Adriaticii

Poate pentru că e prea aproape, poate pentru că nu a fost la fel de mediatizat ca alte state, Muntenegru este o destinație superbă. Și nu o exclude de pe lista cu ce țări să vizitezi în luna iunie 2023. Parcul național Durmitor. Este poate cea mai cunoscută atracție turistică. Și este inclus în patrimoniul UNESCO. Acest parc se remarcă prin cele peste 18 lacuri ale sale. Mănăstirea Ostrog atrage mii de pelerini în fiecare an.

Orașul-stațiune Becici este renumit pentru hotelurile all-inclusive de 4 și 5 stele. Dacă vrei liniște și ai cu tine copii sau vârstnici, micul sat pescăresc Prznov este opțiunea ideală. Nu trebuie ratată nici insula Sfântul Ștefan. Este renumită pentru hotelul insular și are cea mai confortabilă plajă, unde vă puteți relaxa gratuit. Orașul Budva este obligatoriu de vizitat, căci peisajele de coastă taie răsuflarea. Iar arhitectura îndeamnă la visare. De asemenea, trebuie văzut și orașul Kotor. Urcând spre munte, se poate admira faimosul golf Boko-Kotor.

Malta, o insulă cât o țară

Malta se numără printre cele mai mici țări europene. Dar istoria și cultura ei sunt adevărate comori. Este ideală atât pentru un sejur la plajă cât și pentru o aventură de weekend prelungit. Reprezintă o destinație de ales pe tot parcursul anului. Totuși, la început de vară, e momentul perfect. Aflată la Marea Mediterană, Malta te surprinde cu plajele minunate și o apă de un albastru ireal. De asemenea, pe străduțele orașelor ei merită te lași pierdut. Capitala Valletta, Mdina și Popeye Village se numără printre sugestii. Vei fi încântat să descoperi și insulele Comino și Gozo. Cele mai populare zone pentru plajă sunt Laguna Albastră, Golden Bay și Mellieha Bay.

Liechtenstein, un colț de rai

Că tot vorbeam despre țări mici, Liechtenstein este una dintre cele mai mici țări din lume. Și se numără printre foarte puținele care nu au ieșire la mare deloc. Este înconjurată de alte țări fără ieșire la mare, adică Elveția și Austria. Dar beneficiază de un peisaj de vis. Are o zonă rurală superbă, cu munți și văi verzi, scăldate de râul Rin.

Capitala Vaduz este un loc numai bun de vizitat în iunie. Și asta pentru că școlile încă nu s-au închis și nu a început aglomerația. Drumețiile și ciclismul sunt minunate în zonă, iar Vaduz este o bază perfectă pentru excursii. Ca bonus, aici ai ocazia să faci un gest la care poate nu te-ai fi gândit vreodată. Cum ar fi să fii cu un picior într-o țară și cu celălalt în alta, fără să comiți vreo ilegalitate? Ei bine, în Liechtenstein ai ocazia asta. Dincolo de Rin este un pod acoperit din lemn, cu aspect antic. În mijlocul acestuia, poți sta cu un picior în Liechtenstein și cu celălalt în Elveția.

Sardinia, o altfel de Italie

Italia este o destinație ideală pe tot parcursul anului. Îți trebuie poate chiar mai multe vieți ca să apuci să o vezi în totalitate. Dar când te gândești la ce țări să vizitezi în luna iunie 2023, Italia este răspunsul potrivit, fără doar și poate. Numai că, în acest moment din an, insula paradisiacă Sardinia este locul ideal. Denumită și „insula de smarald', Sardinia deține plaje mirifice cu nisip fin, ferme rurale captivante, un patrimoniu culinar de invidiat. Zona de coastă oferă peisaje amețitoare și atrage ca un magnet. Datorită apelor turcoaz, a plajelor aurii și a stațiunilor fascinante, Sardinia a devenit una dintre destinatțile exclusiviste. Capitala Sardiniei, Cagliari, găzduieste un port imens, terase care oferă priveliști superbe, un centru istoric de o frumusețe inegalabilă.

5 orașe europene de vizitat în iunie

Am putea menționa întreaga țară, că tot vorbim despre ce țări să vizitezi în luna iunie 2023,. Dar sunt câteva orașe care merită văzute în acest moment din an. Iar țările de care aparțin nu sunt în totalitate bune de vizitat acum. Așadar, iată 3 sugestii:

1.Bilbao, Spania

Bilbao poate deveni destul de fierbinte vara. În iunie, însă, oferă acel sentiment estival unic. Poți petrece mult timp afară, fără ca temperaturile să fie încă apăsătoare și istovitoare. Dacă ai nevoie de o pauză de plajă de la vizitarea obiectivelor turistice ale orașului, intri la metrou, mergi la Plentzia și de acolo la plaja Sopelana. E o călătorie de cam 40 minute pe sens, foarte ieftină ca și preț.

2.Aix-En-Provence, Franța

Nu există mai multe regiuni atmosferice în lume decât Provence în sudul Franței. Casele portocalii arse, toate cu obloane pitorești, terasele cafenelelor, piețele cu produse tradiționale, toate sunt un adevărat spectacol. Și, în iunie, mai ales la începutul lunii, merită să profiți de lipsa aglomerației ca să-l vizitezi. Ai mai puțin de o oră de mers cu mașina prin unele dintre cele mai încântătoare peisaje pline de lavandă, înainte de a te relaxa pe coasta mediteraneană. Aix-En-Provence este orașul lui Cezanne, iar istoria personală, inspirația și arta sa sunt peste tot.

3.Bristol, Marea Britanie

Bristol este un oraș tânăr și vibrant. Îl găzduiește pe unul dintre cei mai faimoși artiști stradali, Banksy. Este un oraș de vizitat de către amatorii de artă. Căci Bristol încurajează picturile murale artistice. Și, în fiecare an, în iunie, Festivalul Upfest are loc de-a lungul North Street. Aproape fiecare casă este acoperită de artă. Se adună artiști din întreaga lume, se amenajează tarabe cu artă și meșteșuguri, mâncare de stradă și muzică, iar atmosfera este fantastică.

4.Basel, Elveția

Basel este considerat a fi sinonim cu arta, De aceea, în luna iunie, de obicei, se desfășoară aici târgul de artă Art Basel, celebru la nivel mondial. Dar orașul merită vizitat și din alte motive. Plimbările de-a lungul Rinului, orașul vechi pitoresc, piața din fața primăriei sunt numai câteva ponturi.

5.Haro-La Rioja, Spania

Un orășel din La Rioja, Spania, Haro, prinde viață în timpul celei mai așteptate La Batalla del Vino. Este un festival care oferă șansa de a savura cele mai bune vinuri locale. Punctul culminant al festivalului este celebrarea bătăliei vinului. Nu vă lăsați induși în eroare de termenul „bătălie'. Deși spaniolii se pricep la „bătălii stradale' cu produse alimentare. În acest an, La Batalla del Vino are loc între 26 iunie – 30 iunie 2023. Ai șansa să fii scăldat în vin la propriu și să te bucuri de un eveniment inedit.

Sursa foto: 123rf.com

Citește și Cele mai vechi orașe din lume locuite și azi

Dacă vrei să îţi programezi din timp o călătorie sau o activitate, iata si ce zile libere sunt in 2024!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton