Trebuie neapărat să știi ce anume trebuie să bei dacă vrei să te lași de fumat. Atunci când vrei să renunți la acest obicei toxic, ai nevoie de multă voință, dar se pare că există și anumite alimente, sucuri sau ceaiuri care te ajută în acest proces. Află acum ce produse trebuie să ai neapărat în casă și ce trebuie să consumi ca să scapi mai ușor de sevrajul de nicotină.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Fumatul vine la pachet cu o mulțime de probleme grave de sănătate, care pot culmina chiar cu o formă de cancer și, ulterior, cu decesul. Este un obicei extrem de toxic și care afectează persoane de toate vârstele. Toate organele interne sunt afectate de fumat, pentru că substanțele nocive care intră în organism sunt purtate mai departe inclusiv prin sânge.
Ce se întâmplă dacă renunți la țigări?
Din fericire, există tot mai multe persoane care vor să scape de acest viciu. Nu doar din cauza costurilor tot mai mari pentru tutun, ci și din cauza problemelor de sănătate pe care le provoacă acesta. Unele persoane pot renunța peste noapte și reușeșc să reziste apoi tentațiilor, altele fac asta treptat reducând numărul țigărilor fumate.
Însă, indiferent din care categorie faci parte, și pe tine te va afecta sevrajul de nicotină. După ce reduci drastic consumul de țigări, organismul tău trece printr-un întreg proces de dezintoxicare. Primele zile pot apărea episoade de tuse, urmate de stare de agitație, nervozitate, dureri de cap, transpirație rece, tremur, etc. Apoi începe să se elimine nicotina din organism.
Citește și: Ce este feniculul și cu ce preparate se potrivește
Citește și: Cum a reușit Lora să se lase de fumat, după 20 de ani: „Mulțumesc celor care m-au suportat”
Citește și: Cele mai periculoase bacterii care pot contamina alimentele
Citește și: Cum a renunțat Răzvan Simion la fumat: „Frica m-a făcut să…”
Este crucial să reziști în această perioadă, dacă vrei să scapi de fumat. Ulterior, după ce treci de sevrajul și de dependența din punct de vedere fizic de nicotină, îți rămâne doar să ignori tentațiile din jurul tău și să te bucuri de efectele pozitive pe care le resimți după ce renunți la țigări.
Când redevii nefumător, te odihnești mai bine, nu mai ai des dureri de cap, respiri mai bine, reușești să te concentrezi cum trebuie. Nu mai ai stări accentuate de anxietate, reziști mult mai bine efortului fizic. În plus, cel mai important, ai un corp mai sănătos și îți crește speranța de viață.
Ce să bei ca să te lași de fumat?
Un suc care face minuni în cazul în care vrei să renunți la țigări este sucul de grapefruit sau cel de portocale. Specialiștii recomandă să consumi două pahare pe zi de suc de citrice pentru că acest lichid ajută la eliminarea nicotinei din organism, potrivit csid.ro.
Un alt aliment excelent pentru perioada de sevraj este mierea. Este aur curat pentru organism în general, dar te ajută și să te lași de fumat. Mierea este bună ca aliat împotriva simptomelor de sevraj. În plus, te scapă și de pofta necontrolată de mâncare, din cauza căreia multe persoane acumulează kilograme în plus după ce renunță la țigări.
Specialiștii în sănătate mai susțin și că trebuie să introduci în meniul tău zilnic alimente și plante precum: ovăzul sălbatic, ghimbirul și sunătoarea. În primele zile după ce renunți la fumat, poți resimți o stare de greață dimineața. Ghimbirul îți sare în ajutor, fiindcă este un aliment utilizat de sute de ani în cazul senzațiilor de vomă.
Poți pune puțin ghimbir ras într-un pahar de suc natural, poate chiar de citrice sau în apă. De asemenea, poți apela la câteva picături de extract natural pe care să le consumi în același mod. Sunătoarea calmează stările de nervozitate care vin la pachet cu renunțatul la fumat. Însă, în acest caz, trebuie să bei ceaiul seara pentru că dă o stare de moleșeală.
Ovăzul sălbatic este plin de nutrienți care îți ajută corpul să se refacă după anii de dependență. Conține vitamine precum C, D și E. Te scapă mai ușor de senzația de gură uscată și de pofta de fumat. Natura îți sare în ajutor când vrei să renunți la țigări. Tot ce îți rămâne de făcut este să te concentrezi pe ținta ta finală: o viață sănătoasă!
Sursă foto: Pixabay