Cea mai puternică rugăciune pe care să o spui în postul Paștelui

Cea mai puternică rugăciune pe care să o spui în postul Paștelui. Postul Paștelui este considerat cel mai aspru dintre posturi și durează 40 de zile, simbolizând perioada în care Iisus Hristos a postit în pustiu. Din acest motiv, credincioșii se pregătesc temeinic, acordând atenție atât stării lor fizice, cât și celei sufletești.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! MARTIE, GRATIS, AICI!

Postul Paștelui nu înseamnă doar renunțare la anumite alimente, ci și o perioadă de întărire spirituală. Rugăciunea joacă un rol important în apropierea de Dumnezeu, iar tradiția consideră că există o rugăciune specială, de mare putere, rostită în această perioadă frumoasă a anului. În 2025, Postul Mare are loc între 3 martie și 19 aprilie, pregătind credincioșii pentru sărbătoarea Învierii.

Cea mai puternică rugăciune pe care să o spui în postul Paștelui

În timpul Postului Paștelui, credincioșii trebuie să acorde atenție nu doar alimentației, ci și aspectelor spirituale. Relația cu Dumnezeu ar trebui să fie o prioritate nu doar în această perioadă, ci în fiecare zi.

Postul Paștelui, cunoscut și sub denumirile de Postul Mare sau Paresimile, începe în anul 2025 pe data de 3 martie (luni) și se încheie pe data de 19 aprilie (sâmbătă), cu o zi înainte de celebrarea Învierii Domnului, care este pe 20 aprilie.

Se știe că rugăciunea întărește legătura cu divinitatea, motiv pentru care mai jos este prezentată cea mai puternică rugăciune din acest post.

„Dumnezeul nostru, nădejdea tutu­­ror marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârgu­ință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păca­telor noas­tre, spre omorârea patimilor și biru­­ință asupra păcatului; ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngro­pân­du-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună­plă­cere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre. Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hris­toase, Dum­­­ne­­zeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bu­nului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!'.

Citește și: Curățenia de Paște 2025 – cum cureți casa și sufletul

Citește și: Ce sunt deniile – când se țin aceste slujbe

Citește și: Românca Andreea Mottram din Washington, directoarea unui ONG pentru refugiați, ucisă brutal, cu mai multe lovituri de cuțit. Fiica ei adoptivă de 16 ani este deja arestată și acuzată de crimă

Citește și: Dan Bursuc și Laura Vass s-au certat și au întrerupt colaborarea din cauza lui Theo Rose: „A început cu gelozii. E crescută de la 16 ani de mine, nu mi-a plăcut!' / Cum s-au împăcat

Postul Paștelui ține 40 de zile și are reguli stricte

Postul Paștelui, cunoscut și ca Postul Mare, este cel mai lung și mai aspru post din calendarul ortodox. Durează 40 de zile, la care se adaugă Săptămâna Patimilor, și are reguli stricte legate de alimentație și comportament spiritual.

Scopul postului nu este doar abținerea de la mâncare, ci și curățarea sufletească și apropierea de Dumnezeu.

Reguli de alimentație:

-fără carne, lactate și ouă. Se consumă doar alimente de origine vegetală;

-fără ulei și vin în anumite zile. Luni, miercuri și vineri sunt zile de post aspru (fără ulei și vin);

-dezlegări la pește. Sunt doar de Buna Vestire (25 martie) și în Duminica Floriilor;

-post negru. Unii credincioși țin post negru în Vinerea Mare (fără mâncare și apă până seara).

Reguli spirituale:

-rugăciune și citirea Bibliei. Se recomandă participarea la slujbe și rugăciune zilnică;

-spovedanie și împărtășanie. Se practică mărturisirea păcatelor și împărtășirea la finalul postului;

-evitarea gândurilor și faptelor rele. Nu se minte, nu se ceartă și se evită distracțiile zgomotoase;

-milostenie și fapte bune. Se ajută persoanele nevoiașe și se manifestă bunătate față de ceilalți.

Sursa foto: Freepik

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton