Ceaiul făcut în casă care calmează și vindecă tusea. Este cel mai puternic antiinflamator natural

 Calin Maria Bianca
.

Ceaiul făcut în casă care calmează și vindecă tusea. Este cel mai puternic antiinflamator natural. Sezonul rece a sosit, astfel că și virozele și răcelile sunt în toi în această perioadă. Zilnic, farmaciile sunt pline pe perioada iernii. Ei bine însă, cu toate medicamentele, sunt momente în care problemele de sănătate, precum tusea sau durerile în gât, nu trec atât de ușor. Puțini știu că se pot vindeca chiar cu propriile mâini, totul printr-un ceai dintr-o renumită plantă naturală. Iată cum se prepară dar și ce alte beneficii are!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cu siguranță te-ai confruntat cel puțin o dată cu o viroză puternică, care și-a pus amprenta asupra gâtului tău și ai crezut că nimic nu poate trata acest lucru. Ei bine, există un remediu natural prin care poți scăpa. Este vorba despre un ceai, dintr-o plantă, care ajunsă în corp face minuni cu problemele de sănătate pe care le ai din cauza sezonului rece.

verbascum-phlomoidesverbascum-phlomoides

Suntem siguri că te-ai gândit la ceaiul de mentă, tei sau mușețel, însă nu despre el este vorba. Planta care fluidifică secreţiile bronhice fiind benefică în tusea convulsivă, în guturai, bronşite, laringite şi traheite este chiar 'Lumânărica'. Pe lângă cea mai întâlnită denumire, este cunoscută și sub forma de 'lumânarea Domnului', 'cucuruz galben„ sau „coada lupului„.

Citește și: Ceaiuri împotriva balonării

Citește și: Ceai de lavandă

Citește și: Doina Teodoru, comentariu acid la adresa lui Mihai Bendeac, la iUmor:”A fost atât de obsedat…”

Citește și: Căutări Google 2022 în România.Cele mai mari curiozități ale românilor în acest an

Ceaiul făcut în casă care calmează și vindecă tusea

Dacă nu ești adeptul pastilelor, însă totuși te confrunți cu o gripă puternică, ceaiul de lumânărică este fără dar și poate ajutorul tău. Acesta este binecunoscut pentru tratarea afecţiunilor aparatului respirator. Nu doar ceaiul poate trata astfel de probleme, ci și preparatele terapeutice cu flori de lumânărică sunt indicate în tratarea bronşitelor, guturaiului, a gripelor, a răcelilor comune, a pneumoniilor, anginei, trafee şi tuberculoză.

Ceaiul de lumânărică este cel mai puternic expectorant şi antiinflamator natural

Pe baza a numeroase cercetări, în ultima perioadă s-a ajuns la concluzia că ceaiul de lumânărică este cel mai puternic expectorant şi antiinflamator natural. Ba mai mult decât atât, ajută și la decongestionarea căilor respiratorii şi la eliminarea secreţiilor vâscoase. Totodată, îndepărtează chiar şi cele mai mici urme de secreţii de la nivelul plămânilor şi împiedică formarea secreţiilor noi. 

Ceaiul de lumânărică, atenuează și durerile de la nivelul aparatului urinar

Ei bine, ceaiul de lumânărică nu doar că este un medicament natural care tratează răceala, gripa și viroza, sub toate formele ei. Acesta este un bun remediu și pentru problemele de la nivelul aparatului urinar. Mai precis, planta de lumânărică acţionează antiseptic şi antiinflamator, dar și la nivelul aparatului urinar. 

Ceaiul de lumânărică are numeroase beneficii

Ceaiul de lumânărică nu este bun doar pentru a trata răceala și toate afecțiunile care vin la pachet cu ea, ci are mult mai multe beneficii. Are efecte analgezice şi la nivelul intestinului, iar totodată ajută la eliminarea apei şi a substanţelor toxice din organism. De asemenea, favorizează absorbţia la nivel intestinal și tratează problemele de la nivelul aparatului urinar.

Totodată, un lucru pe care nu mulți îl știau, ceaiul de lumânărică este şi un remediu împotriva alopeciei. Acesta îmbunătăţeşte circulaţia capilarelor şi are un efect tonic asupra rădăcinilor de păr, fiind un miracol pentru cei ce se confruntă cu o astfel de problemă.

Cum se prepară ceaiul de lumânărică

Cu siguranță ți-am stârnit interesul și nu o să eziți să profiți de acest remediu natural. Prin urmare, îți spunem și că ceaiul de lumânărică se pregăteşte foarte uşor. Se ia o linguriţă de flori uscate şi se adaugă 200 ml de apă clocotită. Se lasă vasul acoperit 10-15 minute, se strecoară prin pânză deasă şi se beau 1-2 ceaiuri călduţe pe zi, prin înghiţituri rare.

Sursă foto: Facebook

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton