Ceaiuri împotriva balonării

 Lupescu Anca
.

Ce ceaiuri poți consuma împotriva balonării? Balonarea este destul de normală și, din păcate, afectează o serie de persoane, atât bărbați, cât și femei. Dacă abdomenul tău se simte dureros, inconfortabil și plin de gaze, nu ești singur. Balonarea poate fi cauzată de dietă, de anumite condiții de sănătate, de simptome menstruale și multe altele. Deși nu este nimic care să te alarmeze, poate provoca disconfort la nivelul tractului digestiv și al abdomenului tău. Din fericire, ceaiul din plante poate fi un remediu holistic excelent pentru balonarea abdominală.

Ceaiuri împotriva balonării

Ceai de mentă

În medicina tradițională, menta este recunoscută pe scară largă pentru că ajută la calmarea problemelor digestive. Are o aromă răcoroasă și plăcută. Se pare că niște compuși vegetali numiți flavonoizi care se găsesc în menta argintie pot inhiba activitatea mastocitelor. Acestea sunt celule ale sistemului imunitar care sunt abundente în intestin și care uneori contribuie la balonare.

Ceai de ceapă. Remediu natural pentru gripă

Menta relaxează intestinul, ceea ce poate ameliora spasmele intestinale – precum și balonarea și durerea care le pot însoți.

În plus, capsulele de ulei de mentă pot atenua durerile abdominale, balonarea și alte simptome digestive.

Pentru a prepara ceaiul, adaugă 1 lingură (1,5 grame) de frunze uscate de mentă, 1 pliculeț de ceai sau 3 linguri (17 grame) de frunze proaspete de mentă la 1 cană de 240 ml de apă fiartă. Lasă să se infuzeze timp de 10 minute înainte de a strecura.

Vezi și Istoria ceaiului – unde a apărut, beneficii, curiozități, arta ceaiului

Ceai de roiniță

Ceaiul de roiniță are un miros și o aromă de lămâie – împreună cu note de mentă, deoarece planta face parte din familia mentei.

Acest ceai poate ameliora problemele digestive ușoare, inclusiv balonarea și gazele, pe baza utilizării sale tradiționale.

Pentru a prepara ceaiul, se infuzează 1 lingură (3 grame) de frunze uscate de melisă – sau 1 pliculeț de ceai – în 1 cană (240 ml) de apă fiartă timp de 10 minute.

De ce este bine să pui lapte în ceaiul negru. Are beneficii pentru sănătate

Ceai de pelin

Pelinul este o plantă cu frunze verzi, care face un ceai amar. Este un gust greu de acceptat, dar poți îndulci aroma cu suc de lămâie și miere.

Datorită amărăciunii sale, pelinul este folosit uneori în bitterul digestiv. Acestea sunt suplimente făcute din ierburi amare și condimente care pot ajuta la susținerea digestiei.

Pelinul uscat poate preveni sau ameliora indigestia sau disconfortul din partea superioară a abdomenului. Această plantă promovează eliberarea sucurilor digestive, ceea ce poate ajuta la optimizarea unei digestii sănătoase și la diminuarea balonării.

În special, pelinul nu ar trebui folosit în timpul sarcinii, deoarece conține tujonă, un compus care poate provoca contracții uterine.

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este făcut din rădăcinile groase ale plantei ghimbir și a fost folosit pentru afecțiunile legate de stomac încă din cele mai vechi timpuri.

Studiile pe oameni sugerează că administrarea zilnică a 1-1,5 grame de capsule de ghimbir în doze divizate poate ameliora greața.

În plus, suplimentele de ghimbir pot accelera golirea stomacului, pot ameliora tulburările digestive și pot reduce crampele intestinale, balonarea și gazele.

Ceaiul de ceapă cu nuci, cel mai bun remediu natural pentru tuse și dureri de gât

Pentru a prepara ceaiul, folosește 1/4-1/2 linguriță (0,5-1,0 grame) de rădăcină de ghimbir uscată și pudră grosieră (sau 1 pliculeț de ceai) la o cană (240 ml) de apă fiartă. Se lasă la infuzat timp de 5 minute.

Ceaiul de ghimbir are o aromă picantă, pe care o poți îndulci cu miere și lămâie.

Ceai de fenicul

Semințele de fenicul sunt folosite pentru a face ceai și au un gust asemănător cu cel al lemnului dulce.

Feniculul a fost folosit în mod tradițional pentru tulburări digestive, inclusiv dureri abdominale, balonare, gaze și constipație.

La șobolani, tratamentul cu extract de fenicul a ajutat la protejarea împotriva ulcerelor. Prevenirea ulcerelor poate reduce riscul de balonare.

Constipația este un alt factor care contribuie la unele cazuri de balonare. Prin urmare, ameliorarea intestinelor leneșe – unul dintre efectele potențiale ale feniculului asupra sănătății – poate rezolva, de asemenea, balonarea.

Ceai din rădăcină de gențiană

Rădăcina de gențiană provine din planta Gentiana lutea, care poartă flori galbene și are rădăcini groase.

Ceaiul poate avea inițial un gust dulce, dar urmează un gust amar. Unii oameni îl preferă amestecat cu ceai de mușețel și miere.

În mod tradițional, rădăcina de gențiană a fost folosită în produse medicinale și ceaiuri din plante medicinale formulate pentru a ajuta la balonare, gaze și alte probleme digestive.

În plus, extractul de rădăcină de gențiană este folosit în bitterurile digestive. Gențiana conține compuși vegetali amari – inclusiv iridoide și flavonoide – care stimulează eliberarea de sucuri digestive și de bilă pentru a ajuta la descompunerea alimentelor, ceea ce poate ameliora balonarea.

Ceaiul de obligeană ține locul unei pungi cu medicamente! Vindecă peste 100 de boli

Ceai de mușețel

Mușețelul este un membru al familiei de margarete. Florile mici și albe ale plantei arată ca niște margarete în miniatură.

În medicina tradițională, mușețelul este folosit pentru a trata indigestia, gazele, diareea, greața, vărsăturile și ulcerele.

Mușețelul poate preveni infecțiile bacteriene Helicobacter pylori, care sunt o cauză a ulcerelor gastrice și sunt asociate cu balonarea.

Florile de mușețel conțin cele mai benefice componente, inclusiv flavonoide.

Sursa foto: Shutterstock.com


Citeşte și: Ceaiul negru. Proprietăți, beneficii, curiozități și administrare

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton