(P) Cele mai mari 8 greșeli pe care le faci la micul dejun

 Alina Dan
.

De câte ori ai auzit că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei? Acum, cea mai importantă întrebare este: de câte ori ai ignorat această vorbă? Indiferent dacă vrei să slăbești, să îți menții greutatea sau pur și simplu să ai mai multă energie pe timpul zilei, micul dejun este obligatoriu. Ceea ce trebuie să ții cont în același timp este ce consumi la mic dejun.

Cele mai mari 8 greșeli pe care le faci la micul dejun:

  1. Consumi prea mult zahăr

Dacă nu ai de gând să începi să faci sport de la prima oră a dimineții, atunci zahărul nu are ce căuta la micul dejun. Iar când vorbim despre zahăr nu ne referim la lingurițe de zahăr turnate în ceașca de cafea, ci la produse care conțin cantități mari de zahăr. Spre exemplu, un castron de cereale procesate cu lapte nu este atât de sănătos pe cât ai crede, iar cel mai simplu mod prin care poți vedea acest lucru este citirea etichetei. Dacă vrei cereale sănătoase la micul dejun, atunci mergi pe fulgii de ovăz, care pot fi amestecați cu fructe de pădure, nucă și scorțișoară, pentru un gust delicios. Alături, poți încerca o reteta de smoothie cu banana care îți va completa micul dejun cu toți nutrienții de care ai nevoie.

  1. Storci sucurile

În primul rând, nu confunda un fresh cu un smoothie. Într-un fresh vei elimina o mare parte din nutrienții sănătoși dintr-un fruct, prin eliminarea pulpei, în timp ce un smoothie reprezintă un mix cremos și mult mai sănătos pentru organism, dacă este consumat, așa cum te-ai aștepta, în cantități rezonabile. Revenind la sucurile de la mic dejun, ele nu sunt foarte indicate tocmai pentru că nu vei beneficia de fibrele de care ai nevoie în startul unei zile.

  1. Nu consumi destulă proteină

Chit că vrei să slăbești sau să pui masă musculară, proteina este un macronutrient vital pentru organismul și musculatura ta. Aceasta se obține din consumul de ouă, pui, brânzeturi și alte lactate și are un rol foarte important în echilibrarea metabolismului. Proteina va încetini procesul de digestie, ceea ce înseamnă că ceea ce mănânci nu se va absorbi imediat și transfera către depozitele de grăsime din corp. În plus, proteina îți va da un sentiment prelungit de sațietate.

  1. Consumi micul dejun prea târziu

Aici nu ne referim la ora la care te-ai trezit, ci la intervalul de timp care a trecut de când te-ai trezi până când te-ai așezat la masă pentru a servi micul dejun. În mod normal, nu ar trebui să treacă mai mult de o oră.

  1. Sari complet peste micul dejun

Nu trebuie să îți spunem cât de greșit este acest obicei, nu? Odată ce te-ai obișnuit în acest fel, metabolismul tău va fi dat peste cap și vei avea mereu sentimentul de foame în organism. Astfel, vei ajunge ca seara să mănânci tot ce prinzi, un obicei destul de greșit, dacă vrei să ai mai multă grijă de silueta ta.

  1. Nu incluzi grăsimi  la micul dejun

Cum? Grăsimi? Da, ai auzit foarte bine. Grăsimile nu sunt rele, dacă știi ce să alegi și în ce cantități să le consumi. Evită orice formă de prăjeală și încearcă să introduci în meniul tău iaurtul grecesc gras, nu cel cu fructe, somonul, avocado sau untul de arahide fără zahăr.

  1. Iei micul dejun în oraș

Pentru că nu ai răbdare să îți gătești, preferi de multe ori să iei micul dejun la prima cafenea pe care o găsești în drum. Dacă micul tău dejun nu se va rezuma la un croissant sau un pateu cu brânză, contraindicate, atunci ai putea alege alte produse marcate drept sănătoase, dar de multe ori pline cu zahăr. Nu vei ști câte calorii consumi și nici ce consumi cu exactitate.

  1. Nu mănânci suficient

Mai ales atunci când vrei să slăbești, dar ai auzit că dacă sari peste mese este ceva rău, poți alege să îți limitezi mesele la un măr. Acest obicei este complet greșit. Pentru a te bucura de un metabolism mai activ, adică unul care arde mai multe calorii într-o zi, trebuie să îți împarți mesele într-un mod echilibrat. De obicei, trei mese principale și două gustări sunt recomandate de specialiști. Acel măr poate fi una dintre gustări, dar în niciun caz o masă principală.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright Stock-Asso

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton