Cele trei reguli de aur pentru un creier sănătos. Medicul Leon Dănăilă este un neurochirurg strălucit, cercetător și inventator. Este unul dintre cei mai buni din domeniu în întreaga lume, iar acum a dezvăluit care sunt obiceiurile pe care trebuie să le respecți cu sfințenie, dacă ții la sănătatea organismului tău.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
A fost numit de mulți drept „sculptorul de creiere”. A studiat o viață întreagă acest organ vital și fascinant, dar și modul în care putem avea mai multă grijă de el. Dacă reușim să ne menținem aceste trei obiceiuri, se pare că reușim să avem o minte mai antrenată.
Trei reguli de aur pentru un creier sănătos
Când a fost invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai, neurochirurgul Leon Dănăilă a explicat cum funcționează creierul, pe înțelesul tuturor. Se pare că acest organ se transformă de-a lungul timpului, contrar a ceea ce s-a crezut de-a lungul timpului, de către persoanele care susțineau că numărul neuronilor cu care ne naștem nu se schimbă. Însă, ca să apară alți neuroni, este nevoie de antrenament constant.
Așadar, avem nevoie de niște activități utile, care să ne mențină mintea activă. Conform medicului Leon Dănăilă, prima regulă de aur pentru orice persoană care își dorește un corp sănătos este mișcarea! Chiar și o plimbare de o jumătate de oră ajută la o mai bună oxigenare a creierului, care ne menține apoi activi.
Citește și: Atenție părinți! Cum afectează creierul copilului cearta părinților în fața lui
Citește și: 3 metode eficiente de a crește performanța creierului
Nu este neapărat nevoie să mergi la sală sau să tragi de greutăți. Plimbările în natură, mersul pe jos, chiar și banalele aparate de gimnastică din parcuri sunt utile. Orice mod în care te miști cât mai mult este foarte util pentru menținerea unui organism sănătos. Dacă ai un creier care primește suficient de mult oxigen, deja vei observa că și alte organe din corp funcționează mai bine.
De asemenea, trebuie să te preocupe constant activitățile intelectuale, căci cea de-a doua necesitate pentru un creier sănătos este cunoașterea. Citește, învață să faci lucruri noi, descoperă noi pasiuni. Nu degeaba șahul sau integramele mențin mintea tânără pentru o perioadă mai lungă de timp.
Ce ne recomandă Leon Dănăilă
Medicul a mai susținut că este nevoie și de somn suficient, mai exact de cel puțin șapte ore pe noapte de odihnă profundă.
„Trebuie exerciții fizice, trebuie să fii în contact cu tot ce este nou, trebuie să ai o mulțime de provocări, trebuie să ai un regim alimentar foarte sănăstos. Regimul alimentar mediteraneean de obicei, cu pește, cu fructe de mare.
Trebuie să ai un somn foarte bun, să dormi cel puțin 7 ore pe noapte, creierul are nevoie de odihnă. Și trebuie să fii mereu în contact cu noutăți ca să antrenezi creierul ca și un sportiv care își antrenează mușchii.', a dezvăluit Leon Dănăilă, în emisiunea moderată de Denise Rifai, conform Fanatik.
Sursă foto: Colaj Canva PRO