Cinci alimente care se strică repede, chiar și la frigider. Cum poți păstra produsele proaspete mai mult timp

 Ifrim Georgiana
.

Păstrarea alimentelor la frigider are ca scop menținerea prospețimii și evitarea riscului de contaminare. Probabil nu știați că există produse care se alterează foarte repede, chiar și păstrate la temperaturi scăzute. Iată care sunt acestea!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Trăim cu impresia că produsele păstrate în frigider sunt comestibile pentru foarte mult timp. Există, totuși, alimente care au o durată relativ scurtă de viață, chiar și atunci când sunt păstrate la temperaturi mici. Mezelurile, pepenele roșu, ouăle fierte sau peștele la conservă dunt doar câteva exemple.

Citește și: Ai pielea uscată? Evită să mai consumi aceste alimente și băuturi

Citește și: Mesaje de Dragobete – urări și felicitări de 24 februarie

Citește și: Mihaela Bilic, despre combinația dintre carne și cartofi: „Este lucrul cel mai sănătos și echilibrat din punct de vedere nutritiv'

Citește și: Zodiile care te fac să suferi într-o relație amoroasă

Cinci alimente care se strică repede, chiar și la frigider

Probabil nu știați că mezelurile, mai ales cele la vrac, rezistă doar aproximativ 3 zile în frigider, iar cele ambalate în vid, până la 5 zile (după deschidere). Dacă cumperi cantități mai mari de mezeluri, poți lua în calcul varianta de a le păstra la congelator, prelungindu-le astfel durata de viață, potrivit cisd.ro.

Nici pepenele roșu tăiat nu poate fi păstrat prea mult timp la frigider, asta pentru că își pierde aroma și dulceața. Prin urmare, nu tăia pepenele dacă nu ești gata să-l consumi în următoarele câteva zile. Un pepene roșu copt în întregime, achiziționat din magazin, poate fi păstrat timp de câteva săptămâni.

Totodată, atragem atenția că ouăle fierte tari pot fi depozitate la frigider pentru doar o săptămână. Acestea pot conține bacterii precum salmonella sau listeria, mai ales dacă gătitul nu este complet.

Conservele de pește desfăcute, un pericol pentru sănătate

O conservă de ton sau pește închisă are valabilitate de câțiva ani, însă situația se schimbă odată ce aceasta este deschisă. Odată ce ai deschis conserva, peștele este expus aerului, bacteriilor și reacțiilor enzimatice, reducând semnificativ durata sa de păstrare. Atragem atenția că  alimentele conservate în oțet pot rezista cu câteva zile mai mult decât cele conservate în ulei.

De asemenea, tulpinile de varză kale pot menține prospețimea timp de aproximativ trei zile în frigider. Este recomandat să le plasezi într-un pahar cu apă pentru a prelungi starea lor proaspătă.

Sursa foto: Freepik

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton