Cum alegi cele mai potrivite haine pentru bebeluşi

 bogdan.galca
.

Atunci când alegi haine pentru bebeluşul tău, trebuie să te asiguri că acestea respectă câteva criterii esenţiale, respectiv să fie confortabile, practice şi uşor de întreţinut. Un bebeluş necesită foarte multă atenție, trebuie să fie hrănit și schimbat frecvent, are nevoie să fie ținut în brațe, mângâiat, adormit, motiv pentru care ultimul lucru pentru care trebuie să îți faci griji sunt hainele dificil de întreţinut, care irită pielea copilului sau care, pur și simplu, nu merită să ocupe un loc în camera lui. Există câteva reguli simple pe care ar trebui să ți le însușești atunci când faci cumpărături, astfel încât viața ta să fie mai ușoară, iar micuțul să se bucure de noua lui lume în confort și cu stil.

Fii atentă la mărime

Mărimea este un factor important, mai ales că variază de la un brand la altul, în mod similar hainelor pentru adulți. Majoritatea etichetelor menționează, însă, vârsta și lungimea/ înălțimea copilului, fapt care îți va permite să alegi hainele mai ușor și să reduci erorile. Actuala criză de sănătate publică a influenţat major obiceiurile de cumpărare ale consumatorilor, tot mai multe persoane orientându-se spre magazinele online. Dacă ai dubii în ceea ce privește mărimile atunci când verifici oferta unui magazin online de produse bebelusi si copii, alege mai degrabă un număr mai mare, pentru că poţi oricând să rulezi mânecile bluzelor sau partea de jos a pantalonilor. Trebuie să ştii, însă, că cele mai multe magazine online le oferă clienților și un tabel de mărimi.

Cumpără haine după naștere

Foarte multe viitoare mame se grăbesc să cumpere multe lucruri înainte de venirea pe lume a copilului. Dar, etichetele pot fi înșelătoare, pentru că unii bebeluşi sunt mult prea mari pentru modelele dedicate nou-născuţilor. Mai bine, cumpără doar câteva piese pentru primele zile și așteaptă până când vei ști care sunt dimensiunile reale ale bebeluşului, înainte de a achiziţiona mai multe. 

Fă o listă cu cele necesare

În acest sens, te poţi inspira de la rude, prietene, din mediul online, de la mămici care au deja experiență. Hainele trebuie să fie de sezon, respectiv, dacă bebelușul se naște în iunie, nu va avea nevoie de o geacă de toamnă imediat.

Alege materiale naturale

În general, nu ai nevoie de foarte multe haine pentru un nou-născut, deoarece acesta crește foarte repede. Ca în foarte multe aspecte ale vieții, se recomandă să pui accentul pe calitate, nu pe cantitate.

Alege haine din țesături fine, pentru că bebeluşii au pielea foarte sensibilă. Unii experți recomanda țesăturile din bumbac 100%, deși există și unele amestecuri cu bumbac moale care funcționează pentru mulți bebeluşi. 

Hainele sunt în contact direct cu pielea bebeluşului zi și noapte; prin urmare, este esențial să alegi haine ecologice, foarte fine. Optează pentru haine din bumbac organic nevopsit, iar, dacă preferi ţinutele colorate, asigură-te că acestea au fost vopsite cu substanțe naturale. Pentru hainele mai groase, alege țesături din lână merinos, moi și confortabile.  

Este recomandat să verifici și să te asiguri că produsele textile pe care le achiziționezi sunt prevăzute cu eticheta Oeko-Tex. Acesta este un sistem de certificare utilizat la nivel global pentru materii prime și prevede reglementări legale importante, cum ar fi coloranții interziși, pe baza de azot, formaldehidă, pentaclorfenol, cadmiu, nichel etc., dar și numeroase substanțe chimice periculoase pentru sănătate și mediul înconjurător, chiar dacă nu sunt încă reglementate legal.

Alege haine practice

Gândește-te, de asemenea, cât de practice sunt hainele atunci când îmbraci bebeluşul. Nasturii nu sunt foarte utili atunci când trebuie să îmbraci un copil foarte mic, deci, alege mai degrabă haine cu capse. Părțile superioare trebuie să fie elastice în zona gâtului, pentru a aluneca ușor peste capul nou-născutului. Nu numai partea superioară este importantă, ci și cea inferioară. Evită salopetele şi articolele de îmbrăcăminte prea complicate și optează mai degrabă pentru body-uri şi pantaloni care se închid cu capse între picioare.

Preferă pantofii noi

Un copil nu are nevoie de încălţăminte de la naștere. El va purta primii pantofi atunci când începe să facă primii pași, în jurul vârstei de 10 luni sau poate mai târziu. În plus, trebuie să fie lăsat să descopere lumea desculţ cât mai des, el având nevoie să simtă solul ca să se obișnuiască să își țină echilibrul și să meargă.

Pantofii buni trebuie să aibă o lungime și o lățime adecvate, să permită aerisirea piciorului și să aibă o talpă flexibilă, antiderapantă, de maximum 1 centimetru grosime. Optează, dacă este posibil, pentru încălţăminte ecologică, ce susține piciorul, din piele, colorată cu substanțe vegetale. Chiar dacă o prietenă ţi-a oferit niște pantofi de bună calitate, purtați de doar două ori de copilul ei, nu-i accepta, pentru că au fost deja deformaţi şi ar putea fi inconfortabili pentru micuţul tău.

În ultimii 10 – 15 ani, industria de incălțăminte pentru copii s-a dezvoltat considerabil. Astfel, în prezent, se acordă o atenție deosebită materialelor din care pantofii pentru copii sunt fabricați, design-ului tălpilor, modului de potrivire etc. Unele modele de pantofi pot să nu aibă un aspect flexibil, dar felul în care talpa este construită poate să permită oaselor și mușchilor picioarelor să lucreze liber și fără efort.

Atunci când faci cumpărături pentru cel mic, evită gesturile impulsive, oricât de draguţ ți s-ar părea un produs. De asemenea, ai încredere în tine. Persoanele din jurul tău îți vor oferi diverse sfaturi. Ascultă-le, dar, la final, ia decizia pe care tu o consideri cea mai potrivită pentru tine.

Sursa foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Adinish

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton