Cum să alegi pepenele roșu perfect. 6 detalii de care trebuie să ții cont

 Ifrim Georgiana
.

Pepenele roșu este la mare căutare în sezonul estival, datorită gustului inedit și efectului puternic de hidratare. Alegerea unui pepene copt poate fi o sarcină grea, mai ales că există numeroase mituri și trucuri legate de acest aspect. Mai jos, vei regăsi detaliile de care trebuie să ții cont pentru a alege un pepene roșu perfect!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Pepenele roșu are numeroase porprietăți benefice asupra organismului uman. Pe lângă efectul de hidratare, datorită conținutului predominant de apă, alimentul ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar, stimulează metabolsimul, ajută la pierderea în greutate și scade nivelul colesterolului.

Citește și: Georgiana Lobonț, după ce a pierdut sarcina: 'Nu sunt supărată deloc. Viața merge mai departe. Așa a fost să fie, trebuie să…'

Citește și: Cum reușesc Anca Serea și Adi Sînă să facă amor cu 6 copii în casă: „Mai închidem ușa de la dormitor și…”

Citește și: Ce se întâmplă cu fetițele fostului cuplu Alina Sorescu – Alexandru Ciucu, după ce artista a contestat decizia Instanței privind custodia comună: „Am beneficiat de…”

Citește și: Theo Rose, imagine rară cu fiul ei și al lui Anghel Damian. Cum l-a fotografiat pe Sasha

Cum să alegi pepenele roșu perfect

Extistă mai multe detalii care ne pot ajuta să alegem un pepene roșu perfect. Unul dintre acestea este culoarea – un pepene matur are o culoare verde, uniformă, în timp ce petele albe pot sugera că pepenele este necopt.

Când vine vorba despre greutate, un pepene bine copt este întotdeauna mai greu decât pare. Astfel, dacă alegi un pepene mai mic și simți că acesta este mai greu decât ar indica dimensiunea lui, ești mai aproape să faci alegerea corectă.

Uniformitatea este un alt detaliu de care ar trebui să ții cont când vine vorba despre alegerea unui pepene. Dacă acesta este nivelat, s-ar putea să nu fie suficient de copt. Referitor la pata de sol, un pepene copt are o pată galbenă sau albicioasă pe o parte.

Probabil cel mai cunoscut mit referitor la alegerea unui pepene roșu se referă la sunetul pe care îl scoate când bați ușor în el. Un sunet gol poate indica faptul că este copt. Un ultim detaliu la care ar trebui să fim atenți este căpățâna pepenelui. Dacă este moale sau cedează la apăsare, înseamnă că pepenele este prea copt sau urmează să se strice.

Cum îți dai seama că un pepene este crud

Iată detaliile de care trebuie să ții cont pentru a nu alege un pepene crud:

  •  Are prea multe pete albe sau zone verzi deschise;
  • Pata de sol este mult prea mică sau aproape inexistentă;
  • Atunci câți bați ușor în pepene, se aude un sunet plin sau dur;
  • Este mult prea ușor în comparație cu dimensiunea pe care o are;

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton