Cum cureti parchetul fără să îl strici

 Lupescu Anca
.

Cum cureti parchetul, astfel încât acesta să nu sufere deteriorări și să fie strălucitor mai mult timp? Parchetul este frumos în orice casă, iar stilul și designul său se pot potrivi cu aproape orice stil de decor.

Este alcătuit din diferite bucăți de lemn dispuse în unghiuri și în desene, iar această formă de parchet a fost folosită încă din anii 1600 și este încă o alegere foarte populară. 

Cum cureti parchetul 

Dezavantajul pardoselii de parchet este că necesită o lustruire specială, curățare și, uneori, poate fi necesar să fie șlefuit și resigilat pentru a-i reda aspectul original. Întreținerea nu este dificilă, dar trebuie făcută frecvent pentru ca pardoselile tale să arate cât mai bine.

Ce este dieta flexiteriană și cum se ține. Reguli de bază

Cea mai mare parte a curățeniei și a întreținerii care trebuie efectuată la pardoselile de parchet poate fi făcută fără a fi nevoie să angajezi un profesionist.

 Indiferent dacă parchetul tău se află în bucătărie, în camera de zi sau în întreaga locuință, iată câteva sfaturi utile pentru a te ajuta să îl faci să strălucească:

Folosește o mătură sau un aspirator pe parchet în mod regulat pentru a îndepărta firimiturile, murdăria și praful.

Atunci când este necesar, folosește produse special concepute pentru parchet sau lemn de esență tare pentru a lustrui și curăța podelele. 

Nu folosi niciodată substanțe chimice de curățare dure sau instrumente sau produse de curățare abrazive.

Deoarece pardoselile din lemn absorb umezeala și pot suferi daune cauzate de umiditate și se pot deforma, este foarte important să păstrezi parchetul uscat și să gestionezi umiditatea din locuința ta.

 Șterge orice lichid vărsat imediat, dacă se produc astfel de incidente.

Ce dietă ține Alina Pușcaș pentru a se menține în formă: „Nu ciugulesc nimic

Asigură-te că locuința ta nu devine prea umedă, mai ales dacă parchetul se află în bucătărie sau în baie. Atunci când gătești poți deschide o fereastră sau să iei în considerare utilizarea unui dezumidificator pentru a controla umiditatea în întreaga locuință.

Este o idee bună să folosești perdele pentru a preveni ca lumina directă a soarelui să lumineze pardoselile pentru perioade lungi de timp, ceea ce poate cauza decolorarea. Dacă ai animale de companie, păstrează-le unghiile tăiate, astfel încât să nu zgârie podelele.

Folosește un mop, apă și detergenți comerciali care sunt concepuți pentru parchet pentru a curăța ușor podeaua. Trucul este să folosești cât mai puțină apă și detergent, pentru a preveni deteriorarea și să nu freci prea tare, pentru a preveni zgârieturile și alte deteriorări. 

Poți folosi un polish specializat pe acestea pentru a face ca parchetul să strălucească. Citește cu atenție instrucțiunile și folosește numai produse sigure pentru podelele din lemn.

Dacă parchetul tău începe să arate uzat, este posibil să fie nevoie să fie resigilat. Va trebui să folosești un șlefuitor de parchet pentru a netezi podelele și a elimina imperfecțiunile. Apoi, folosind un produs de etanșare, acoperă pardoselile pentru a le oferi o acoperire protectoare. 

Dieta lui Carmen Brumă. Ce mânâncă iubita lui Mircea Badea la micul dejun, în post

Ce să nu faci când cureți parchetul

La fel ca și alte tipuri de lemn de esență tare, parchetul are nevoie de îngrijire regulată pentru a îndepărta murdăria, praful și murdăria care se adună zilnic. 

De la părul de animale de companie la particulele aduse de afară, parchetul colectează o varietate de resturi și murdărie care se îndepărtează cel mai bine cu un aspirator. 

Atunci când cureți parchetul cu un aspirator, setează-l întotdeauna pe o setare pentru parchet dur sau pentru pardoseală goală. Evită folosirea aspiratorului fără perie, pentru că țeava aspiratorului direct pe parchet poate provoca zgârieturi. 

Ce dietă drastică a ținut Axinte. Actorul cântărește toate alimentele

Folosește în schimb accesoriul cu perie moale. Este posibil ca zonele cu trafic intens, cum ar fi intrările și holurile, să necesite aspirarea de mai multe ori pe săptămână.

La fel ca alte pardoseli din lemn masiv, parchetul poate fi deteriorat de substanțe chimice dure, cum ar fi înălbitorul și amoniacul. Evită orice agent de curățare care este acid și are substanțe abrazive. Optează pentru o soluție de curățare a parchetului care respectă recomandările producătorului.

O altă opțiune este de a șterge ușor cu mopul umed, fără niciun agent de curățare. Parchetul nu trebuie să fie niciodată saturat, altfel se va deteriora. Folosește un mop cu burete care poate fi stors pentru a fi ușor umed.

Cum să te îmbraci la birou. Ce trebuie să știi

Ajută la evitarea zgârieturilor și loviturilor pe pardoseală prin plasarea unor piciorușe de protecție sub mobilă, în special sub obiectele grele, cum ar fi canapelele, bibliotecile și unitățile de divertisment.

Pentru a evita ca excesul de murdărie și alergeni să se depună pe pardoseală, pune covorașe la ușile de intrare. Șterge parchetul cu mopul uscat între două aspirări pentru a păstra frumoasa pardoseală din lemn cu aspect curat și proaspăt.

Cel puțin o dată sau de două ori pe an, realizează o curățare profesională specializată a pardoselii, apelând la profesioniști.

Sursa foto: Shutterstock.com

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton