Cum îngrijești corect părul. Trucuri prețioase

 Martin Lorena
.

Cum îngrijești corect părul. Fiecare femeie trebuie să se poată mândri cu podoaba sa capilară, însă pentru acest lucru este nevoie de acordarea unei atenții deosebite asupra mai multor factori. Contează mai mult decât îți poți imagina regularitatea cu care îți speli părul, cât de des îl vopsești, dar și ce produse să folosești pentru ca acesta să arate absolut senzațional de fiecare dată când ieși din casă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cum îngrijești corect părul. De câte ori ai trecut pe stradă pe lângă o femeie care avea părul absolut senzațional și te-ai întrebat ce face aceasta pentru a și-l menține întotdeauna atât de îngrijit? Dacă răspunsul este „de multe ori', atunci noi îți oferim răspunsurile! Pentru a te putea mâdri cu podoaba ta capilară este necesar să ții cont de câteva aspecte.

Citește și: 4 aspecte esențiale care te ajută să cumperi online haine care îți vor veni ca turnate

Citește și: Cauți perechea potrivită de cizme sau botine?Inspiră-te din ideile marilor case de modă

Citește și: (P) 5 bluze elegante în culori tomnatice perfecte pentru a-ți îndulci fiecare ținută

Citește și: Cum asortezi geanta cu pantofii.Câteva reguli de bază

Cum îngrijești corect părul. Cât de des se spală părul

Cum îngrijești corect părul. Este foarte important să ai parte de o rutină potrivită pentru spălarea părului. În general, acesta trebuie curățat o dată la două-trei zile, fiindcă în acest mod, el nu va avea timp să se murdărească, iar secreția de sebum este suficientă pentru protejarea scalpulu. Bineînțeles, există și cazuri particulare, despre care voi vorbi în cele ce urmează.

Dacă te numeri printre norocoasele care au un păr normal, atunci trebuie să știi că este indicat să îl speli chiar și o dată pe săptămână. Motivul? Podoaba ta capilară are nevoie de mai mult timp pentru a absorbi sebumul, în comparație cu un păr fin sau gras.

Cum îngrijești corect părul. Cât de des poți să îl vopsești

Cum îngrijești corect părul. Vopsitul părului este iarăși un factor foarte important în ceea ce înseamnă sănătatea lui. Există foarte multe femei care nu țin cont de cât timp a trecut de la ultima aplicare a nuanțatorului sau a vopselei. În acest fel, ele reușesc să își traumatizeze podoaba capilară și să apeleze la profesioniști pentru a o repara. Ba mai mult, în unele cazuri, singura soluție rămâne foarfeca!

Femeile experimentează diverse culori în intervaluri scurte de timp din dorința de schimbare. Acest lucru este unul perfect normal și benefic, dacă oferă rezultate pozitive pentru starea lor de spirit, însă este doar un pas de la bucurie până la tristețe. Este indicat să îți vopsești părul după o perioadă de minimum șase săptămâi de la ultima colorare. În caz contrar, acesta nu doar că rămâne traumatizat din cauza expunerii la procesele chimice, ci poate să cadă sau să se rupă mai mult decât îți poți imagina.

Cum îngrijești corect părul. Cât de des îl poți face permanent

Cum îngrijești corect părul. Un păr permanent este întotdeauna aranjat, interesant și uimitor pentru cei din jur. Cu siguranță, dacă apelezi la această coafură te vei simți mereu în centrul atenției deoarece vei întoarce privirile oameilor! Deși este o metodă care te ajută să arăți întotdeauna impecabilă, este necesar să știi cât de des poți apela la acest tratament.

Deși părul aranjat permanent durează în medie între trei și șase luni, potrivit specialiștilor, acesta trebuie refăcut o dată la 12 săptămâni. Chiar dacă pe parcursul acestor săptămâni buclele nu mai arată la fel ca la început, este esențial să nu mergi mai devreme! Acest proces poate deteriora firul de păr, iar în timp vei vedea probleme precum rupere sau cădere.

Cum folosești corect placa de păr

Atunci când vorbim despre îngrijirea și aranjarea părului, există foarte multe metode prin care poți face ca podoaba ta capilară să întoarcă toate privirile. Printre cele mai simple și ușor de folosit instrumente pentru păr se numără și placa de îndreptare. Aceasta, deși nu pare foarte periculoasă, poate avea rezultate nedorite pe termen lung, dacă nu este utilizată corespunzător.

Este foarte important ca atunci când te hotărăști să îți îndrepți părul să ții cont de câteva aspecte precum serul de protecție, curățarea periodică a plăcii de păr sau pieptănarea. Le vom lua pe rând.

De fiecare dată când alegi să îți îndrepți părul, aplică pe acesta un ser de protecție termică. Acesta nu permite căldurii ridicate din interiorul plăcii să ți-l deterioreze. Modul de aplicare este unul extrem de ușor. Trebuie doar să întinzi o cantitate suficientă pe întreaga lungime a firului de păr, să aștepți să se usuce și să folosești instrumentul de îndreptat. Astfel, părul tău va rămâne moale, sănătos, iar placa nu va reuși să îl deterioreze.

Multe femei au impresia că placa de păr nu trebuie curățată. Acest lucru este unul foarte greșit deoarece, precum orice alt obiect pe care îl utilizezi, și ea poate avea reziduri în interior. Așadar, cel puțin o dată după patru utilizări, placa de păr trebuie curățată cu ajutorul unui șervețel umed pentru ca podoaba capilară să nu fie afectată.

În cele din urmă, discutăm și despre pieptănarea părului înainte de a fi îndreptat. Multe femei consideră că părul se descurcă odată ce este îndreptat. Deși așa pare, adevărul este că pot rămâne anumite ghemotocuri de păr, ce pot fi descurcate doar cu ajutorul unui pieptăn. Pentru a evita ruperea acestora, este foarte important ca imediat după uscare, părul să fie foarte bine descurcat.

Cum îngrijești corect părul. Ce produse pentru păr să folosești

În aceeași ordine de idei, și produsele pentru păr reprezintă un factor de care trebuie să ții cont. Cu siguranță, fiecare tip de păr are particularitățile și necesitățile sale, însă vom discuta despre ceea ce are nevoie orice femeie să folosească. Astfel, există trei produse care nu trebuie să îți lipsească din rutina de îngrijire a părului: șamponul și balsamul.

Șamponul este primul produs pe care îl folosești atunci când îți cureți părul. Acesta trebuie aplicat de cel puțin două ori: prima dată pentru a curăța impuritățile, iar a doua oară pentru a-i oferi scalpului proprietățile sale benefice. Acesta trebuie aplicat doar pe scalp și lăsat să acționeze cel puțin 5 minute.

De foarte multe ori, balsamul de păr este folosit incorect. Există multe persoane care îl aplică la rădăcină, lucru care nu face decât să îți încarce și mai mult podoaba capilară. Este recomandat să iei o cantitate potrivită de produs și să îl întinzi pe toată lungimea firului de păr. Lasă-l să acționeze între 15 și 20 de minute pentru a vedea rezultate impresionante!

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton