Cum îți dezinfectezi corect telefonul

 bogdan.galca
.

Telefonul este gadgetul pe care îl folosim cel mai des pe parcursul întregii zile și, potrivit Telegraph, îl atingem de aproximativ 2600 ori pe zi. Mai multe studii au arătat că telefonul mobil poate ajunge să conțină de până la 18 ori mai mulți microbi decât mânerul toaletei, mai ales atunci când nu îl cureți periodic. De fiecare dată când atingem telefonul, bacteriile și microbii de pe mâna noastră sunt transferați pe suprafața smartphone-ului. Apoi, chiar dacă ne spălăm pe mâini, microorganismele de pe telefon ajung înapoi pe mâinile noastre. 

Pentru a ne proteja de virusuri și bacterii, specialiștii ne recomandă să ne igienizăm telefonul de două ori pe zi: o dată la prânz și o dată seara. Iată care este modalitatea corectă prin care îți poți dezinfecta telefonul, fără să îi afectezi în niciun fel performanța și durata de viață:

Deconectează toate accesoriile 

Căștile, încărcătorul sau bateriile externe trebuie curățate separat, așa că este recomandat să le deconectezi pe toate înainte de a începe igienizarea smartphone-ului. Asigură-te că telefonul este închis și îndepărtează apoi carcasa. 

Amestecă apă cu alcool izopropilic de concentrație 70%

Într-o sticlă cu pulverizator, amestecă o parte de apă distilată cu o parte de alcool izopropilic de concentrație cel puțin 70%. Apa distilată este esențială mai ales dacă locuiești într-o zonă în care apa de la chiuvetă este dură și nu vrei ca pe telefon să se acumuleze în timp depuneri de calcar. 

Folosește o cârpă din microfibră pentru a șterge pe uscat suprafața telefonului, apoi pulverizează pe textilă puțin din amestecul de apă și alcool. Unele display-uri de smartphone pot fi vulnerabile în fața alcoolului, așa că ai grijă să citești înainte indicațiile producătorului. Nu pulveriza niciodată amestecul direct pe suprafața telefonului, întrucât particulele de apă pot pătrunde sub carcasă și pot deteriora componentele. 

Dacă folosești deja una dintre aceste folii de sticlă 3D pentru smartphone, atunci îți va fi mult mai simplu să ștergi ecranul și marginile display-ului fără a îndepărta folia, întrucât aceasta se lipește etanș pe suprafața telefonului. Foliile 3D pot fi curățate cu ușurință cu laveta din microfibră și, în plus, sunt rezistente la zgârieturi, astfel că nu va trebui să-ți faci griji că o poți deteriora ștergându-le prea des. 

Șterge bine toată suprafața smartphone-ului

Este important să ștergi toată suprafața telefonului, insistând pe zonele din jurul camerelor foto și pe orificiile pentru conectarea căștilor sau acumulatorului. Poți utiliza un bețișor cu vată sau o scobitoare pentru a elimina depunerile și a igieniza corect zonele respective. 

Lasă telefonul să se usuce și curăță carcasa

Înainte de a-l reintroduce în carcasă, lasă telefonul să se usuce timp de 15 minute. Poți profita de acest timp pentru a igieniza și carcasa, pentru că degeaba cureți smartphone-ul dacă la final îl introduci într-o carcasă murdară. Fie că sunt fabricate din silicon, plastic dur sau piele, majoritatea carcaselor au margini texturate, pentru a avea aderență mai bună în mână. Acestea sunt cele asupra cărora ar trebui să insiști atunci când ștergi carcasa.

De asemenea, cele fabricate din silicon pot fi complet scufundate în apă cu săpun și curățate temeinic, fără ca procesul să le deterioreze. Poți proceda la fel și cu cele din plastic, însă este important să te asiguri că apa nu este foarte caldă, întrucât plasticul se poate deforma. Carcasele din piele trebuie curățate cu o soluție specială pentru piele, apoi tratate cu un balsam pentru întreținere.

Cu cât ții mai bine cont de aceste recomandări, cu atât telefonul tău va fi mai lipsit de microbi și bacterii și mai sigur pentru utilizare. Având în vedere cât de des ne folosim smartphone-ul și faptul că acesta ajunge frecvent în contact cu fața, este esențial să nu ignorăm importanța igienizării periodice a acestuia. 

Sursa foto: Creative Commons Zero – CC0

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Mobiup

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton