Cum ne pot îmbolnăvi gândurile negative. Neurologul Dumitru Constantin Dulcan, dezvăluiri despre legătura dintre minte și trup: „Ura este cancerul ființei. Stresul…”

 Miniosu Alexandra
.

Cum ne pot îmbolnăvi gândurile negative. Neurologul Dumitru Constantin Dulcan a făcut, recent, o serie de dezvăluiri despre legătura dintre minte și trup. Celebrul cercetător în vârstă de 85 de ani susține că gândirea negativă implică o chimie negativă, iar oamenii sunt afectați de această condiție. Tot el consideră că stresul, dar și ura, sunt „cancerul ființei umane'.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Cum ne pot îmbolnăvi gândurile negative. Neurologul și cercetătorul Dumitru Constantin Dulcan a fost invitat, recent, în cadrul emisiunii lui Denise Rifai, de la Kanal D. Printre altele, el a vorbit deschis despre conexiunea dintre minte, corp și spirit. Totodată, profesul doctor a explicat și subliniat cât de repede ne pot îmbolnăvi gândurile negre, trăgând astfel un semnal de alarmă.

Citește și: De ce nu au voie femeile pe muntele Athos. Explicațiile părintelui Vlad Pimen: „Totul a început tot de la Maica Domnului, care i-a spus că sfântul munte are deja o împărăteasă”

Citește și: Ce este acidul mandelic și cum ajută la îngrijirea tenului

Citește și: Ce alimente nesănătoase trebuie să eviți în Postul Paștelui dacă nu vrei să te îngrași sau să ai probleme de sănătate

Citește și: Alimente care cresc colesterolul și trigliceridele

Cum ne pot îmbolnăvi gândurile negative

Cum ne pot îmbolnăvi gândurile negative. Dumitru Constantin Dulcan este unul dintre cei mai mari cercetători din România, în domeniul psihologiei și al conexiunii dintre minte, corp și spirit. Acesta este membru al Societății Române de Neurologie și Psihiatrie și al Organizației Internaționale de Cercetare a Creierului. El a redefinit, în timp, înțelegerea oamenilor asupra funcționării creierului și a impactului gândurii pozitive asupra sănătății, atât mintale, cât și fizice.

Invitat în emisiunea lui Denise Rifai, prezentatoarea TV l-a întrebat pe Dumitru Constantin Dulcan dacă gândurile negre ne pot îmbolnăvi. După ce a oferit un răspuns afirmativ, el a explicat că gândirea negativă implică o chimie negativă, condiție ce-i afectează pe oameni.

„Gândirea negativă înseamnă o chimie negativă. Suntem sub incidența bolii. Stresul, ura mai ales, ura este cancerul ființei. În momentul în care gândim noi emitem un câmp care are semnificație pozitivă, favorabilă sănătății sau negativă', a spus Dumitru Constantin Dulcan, în cadrul emisiunii '40 de întrebări cu Denise Rifai'.

Neurologul Dumitru Constantin Dulcan, dezvăluiri despre legătura dintre minte și trup

Cum ne pot îmbolnăvi gândurile negative. Așadar, potrivit spuselor lui Dumitru Constantin Dulcan, fiecare gând are o semnificație, iar dacă aceasta e pozitivă poate avea o influență benefică asupra sănătății. De cealaltă parte, gândurile negative au o chimie care pot afecta sănătatea.

Pentru a exemplifica, reputatul doctor a afirmat că sentimentele negative, cum ar fi ura, invidia și agresivitatea ar putea fi asimilate cu cancerul. În plus, agresivitatea ar putea conduce la deteriorarea unui număr mare de neuroni. Astfel, Dumitru Constantin Dulcan consideră că eliminarea cauzelor comportamentului negativ ar putea ajuta la prevenirea apariției bolilor.

Neurologul a susținut că oamenii provin dintr-un câmp fundamental complet sănătos, unde nefericirea și moartea nu există. Odată cu intrarea în lumea materială, însă, efectele acestor condiții originale suferă modificări și încep să se distorsioneze.

Dumitru Constantin Dulcan, despre importanța rugăciunii

Cum ne pot îmbolnăvi gândurile negative. Dumitru Constantin Dulcan le-a mai explicat telespectatorilor că oamenii sunt construiți folosind patru gene fundamentale: adenină, timină, citozină și guanină. Doctorul a precizat că stresul și supărarea au puterea de a schimba ordinea acestor gene, fapt ce poate duce la apariția patologiilor. Pentru refacerea acestei ordini, neurologul consideră că rugăciunea, relaxarea și gândirea pozitivă sunt esențiale.

„Schimbarea ordinii acestor gene înseamnă patologie. Una din refacerea acestei ordini este rugăciunea. Relaxarea, gândirea pozitivă reface ordinea celor patru gene fundamentale prin care noi suntem construiți în permanență.

De aia trebuie să învățăm cum să ne comportăm', a mai spus el.

Sursă foto: Captură video

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton