Dacă ți se pare că ai o casă extrem de aglomerată și parcă nimic nu are propriul său loc, atunci ai o problemă cu organizarea și spațiile de depozitare. Dacă, de exemplu, te pregătești pentru mărirea familiei, atunci vei avea nevoie de toate spațiile de depozitare de care poți beneficia în casa ta. Chiar dacă ai o casă mică, există încă o mulțime de modalități de a obține spații unde să pui lucruri.
Cum să-ţi optimizezi spaţiul de depozitare de acasă
Dormitoarele au tendința de a avea mai puțin spațiu decât cel de care avem adesea nevoie pentru a ne pune toate hainele.
Cu atât de multe haine de sezon pe care trebuie să le depozitezi în timpul diferitelor anotimpuri, acele pulovere, paltoane și pantofi voluminoși pot deveni greu de „ascuns’ atunci când nu mai ai absolut niciun spațiu în dulap.
Citește și: De ce sunt roșiile roșii
Aici este locul în care depozitarea sub pat te poate ajuta. În zilele noastre, poți găsi paturi care au unități de depozitare foarte utile construite în ele. Poți folosi saci pe care să îi videzi și poți depozita super ușor acele piese foarte groase care ocupă spațiu în dulap primăvara și vara.
Mobilier multifuncțional
De la măsuța de cafea la scăunelele din sufragerie – există o mulțime de modalități de a crea mai mult spațiu pentru depozitare cu mobilier multifuncțional în toată casa ta. În zilele noastre, în condițiile în care apartamentele sunt mai limitate în ceea ce privește metrii pătrați, mobilierul care se dublează ca spațiu de depozitare este incredibil de popular și ușor de găsit.
Mai exact, poți înlocui orice canapea cu una care are spațiu de depozitare. Este valabil și pentru scaune sau acele cuburi pe care stai. Într-adevăr, nu le mai poți muta așa ușor dintr-o parte în alta, dar merită pentru că îți oferă o mulțime de spațiu de depozitare.
Băncuță cu spațiu de depozitare
O băncuță cu pernă de șezut este elegantă, atrăgătoare și incredibil de utilă pentru a ține absolut orice. De la pantofi, genți, haine, până la pălării și șepci. Poți pune această băncuță sub cuierul cu haine. Este un loc grozav unde poți sta jos în timp ce te încalți, în timp ce înăuntru poți ține tot felul de lucruri.
Citeşte şi: Alimentele care scad pofta de mâncare
Unde mai pui că arată super elegant și drăguț? În plus, dacă ai pisici, acesta va fi noul lor loc preferat din casă.
Rafturi
Rafturile vin în toate dimensiunile și stilurile pentru a se potrivi cu orice cameră din casa ta. Pentru a depozita orice obiecte pretențioase care de multe ori nu au un loc anume în care să fie ascunse, adaugă piese de mobilier care în esență sunt biblioteci cu pătrate goale pentru pune înăuntru casete, cutii sau coșuri împletite. Poți ține orice dorești în ele, pentru că nu se va vedea nimic, decât exteriorul cutiei sau a coșului.
Sub scări
Spațiul de sub scări, dacă ai unul, are o mulțime potențial – este doar o chestiune de a-l găsi. O unitate de depozitare încorporată poate oferi un spațiu bun pentru aproape orice – jucării, cărți, dosare sau fotografii vechi și orice altceva.
Fă curățenie
Înainte de a plănui să îți extinzi spațiul de stocare în casă, începe mai întâi să faci inventarul tot ceea ce este în plus.
Poți dona obiectele pe care nu le mai folosești. De la haine, vase din bucătărie, până la pături și obiecte de decor inutile.
Citește și:Ce alimente sunt interzise în cuptorul cu microunde.Aparatul riscă să explodeze
Eventual, dacă nu ai voința de a arunca nimic, găsește-ți niște prieteni care să te ajute, poate vor câte ceva din mobilierul tău sau hainele de care te-ai plictisit sau pe care nu vrei să le mai porți.
Cumpără-ți un otoman
Cumpără un otoman care să îți permită depozitarea. Poți pune aici cărți, prosoape, lucruri pentru păr precum dispozitive electronice sau perii, bigudiuri sau chiar produse cosmetice pe care le folosești rar.
Curăță-ți dulapurile și rafturile din bucătărie
Aranjarea și ajustarea dulapurilor din bucătărie este esențială pentru a beneficia de tot spațiul de depozitare. Poți scoate sau poți adăuga rafturi astfel încât să folosești la maximum tot spațiul din bucătăria ta. De asemenea, este o ocazie ideală de a scăpa de acele ustensile de bucătărie vechi sau diverse farfurii, castroane ori pahare pe care nu le folosești niciodată.
Adaugă „rafturi’ din material textil
Poți cumpăra rafturi din material textil pe care să le agăți în baie sau în spatele oricărei uși. De exemplu, în spatele ușii de la cămară, dacă ai una, poți pune o mulțime de lucruri, de la alimente de băcănie până la condimente sau ustensile.
În spatele ușii de la dormitor poți pune un astfel de raft textil pe care să ții orice vrei, produse cosmetice, bentițe, peria rotativă sau orice altceva.
Depozitarea hainelor
Dacă ai un dulap suficient de lat, poți aduce două bare pentru a agăța umerașe în plus. Prin această metodă, poți dubla numărul de haine și poți minimiza pierderea de spațiu.
Folosește spațiile de sus
Dacă nu folosești înălțimile accesibile în locuința ta, pierzi un câmp larg. În loc să împingi totul pe jos, ai putea investi în niște rafturi înalte sau într-o bibliotecă mare pentru a maximiza capacitatea de depozitare.
Citește și: Patru diete de slăbit, recomandate femeilor peste 50 ani
Construiește rafturi
Trebuie să ai grijă unde le vei poziționa. Construiește în așa fel încât să integreze spațiul și să mențină bine organizarea și să nu te împiedici de ele sau să te lovești.
Utilizează locuri noi
Inclusiv regiunea de sub ferestre, cea de deasupra televizorului, sau pe un coridor lung -aceste spații pot fi folosite pentru a monta dulapuri, rafturi pe perete sau mobilier cu depozitare încorporată.
De asemena, poți încerca să pui televizorul pe un suport care să aibă spațiu de depozitare jos. Poți păstra aici cd-uri, casete, cabluri, căști și multe altele.
Pune dulapuri
Există locuri în care se pot construi dulapuri în aproape orice zonă: dormitorul, sufrageria, bucătăria, baia sau camera copiilor. Acestea ar fi vizibile și eficiente pentru a păstra lucrurile ordonate și convenabil aranjate, permițând ca podelele să fie libere.
Pune sau construiește un dulap în baie pentru a optimiza spațiul pentru articolele de toaletă, prosoapele și alte consumabile necesare. Poți pune și dulapuri cu oglinzi pentru a maximiza aspectul spațiului.
Cuburi de depozitare
Dacă nu ai un loc desemnat pentru a depozita lucrurile care nu au niciun loc al lor, cuburile de depozitare sunt ideale. Acestea sunt ca niște tabureți goi în interior și îi poți folosi ca scaun.
Citește și: Ce alimente te ajută să scapi de celulită
Spațiu de depozitare în exterior
Dacă ai un balcon, o idee extraordinară este să pui un dulap acolo. Poți ține lucruri precum scule, ustensile de grădinărit, saci de gunoi, rezerve de odorizant și orice altceva.
În plus, poți păstra alimentele care trebuie să stea la rece pe timp de iarnă, iar vara poți să depozitezi plăpumile sau păturile vidate. De fapt, poți pune și haine, perne sau orice altceva îți trece prin minte.
Împachetează eficient
Investește în materiale de ambalare adecvate. Cutiile, ambalajul cu bule, markerele și banda adezivă sunt toate esențiale pentru ambalare.
Cutiile pot grupa articole similare, făcându-le ușor de găsit. Chiar mai bine: cutiile au dimensiuni uniforme și sunt ușor de stivuit.
Acestea te pot ajuta să utilizezi eficient fiecare centimetru pătrat al spațiului de depozitare. Învelișul cu bule păstrează obiectele în stare excelentă, markerele te ajută să etichetezi cutiile, iar banda adezivă menține lucrurile închise și etanșe.
Hainele și lenjeria de pat pot fi, de asemenea, închise în saci sigilabili în vid pentru a ajuta la reducerea spațiului.
Depozitează obiectele mai puțin folosite spre partea din spate a locului de depozitare. Nu vei scoate aceste articole atât de des, așa că planifică să le pui spre spate, astfel încât obiectele folosite mai frecvent să fie mai accesibile.
Fă un culoar! Deși nu este cea mai eficientă mutare în ceea ce privește spațiul în sine, realizarea unui culoar (sau a mai multor) îți va permite să accesezi cu ușurință obiectele.
Acest lucru îți poate economisi timp și energie. Culoarul trebuie să ajungă până în partea din spate a spațiului pentru o accesibilitate maximă.
Ce este compostul și cum să-l faci la tine acasă
Dacă etichetezi cutiile și știi ce se află în ele, poți ajunge mai rapid la obiectul care te interesează. În plus, nu va trebui să scotocești după ceva anume.
Concluzie
Rafturile, mobilierul multifuncțional, mobilierul pliabil, cutiile textile, coșurile și un aparat de vidat sunt toate cele mai bune exemple de maximizare a spațiului din casa ta. Există, de asemenea, modalități accesibile de a mări spațiile de depozitare dacă nu vrei să faci modificări costisitoare.
Dacă ai o casă micuță fără spațiu pentru dulapuri, asigură-te că păstrezi lucrurile cât mai simple. Primul pas este să eficientizezi tot ce ai de depozitat. Scapă de lucrurile inutile, iar pe celelalte încearcă să le aranjezi eficient. Vei avea nevoie de recipiente pentru organizare, precum un suport de condimente sau spații pe verticală cum ar fi un pantofar înalt și îngust.
Este important să gândești lucrurile pe verticală, dacă ai o casă mică sau dacă nu vrei să o aglomerezi foarte tare. De asemenea, dacă stai la curte, poți să iei în considerare să construiești un mic spațiu în care să pui diferite lucruri precum aspiratorul, aparatele electrocasnice pe care le folosești rar și produsele pentru curățenie.
Sursa foto: Shutterstock.com