Cum poți să mănânci la ”all inclusive” fără să te îngrași: ”Putem face exces când e vorba de...”

.

Cum poți să mănânci la 'all inclusive' fără să te îngrași. Secretul dezvăluit de Anca Hâncu. Este sezonul vacanțelor, astfel că foarte mulți aleg sejururile de tip all inclusive, fie din comoditate, fie pentru a scăpa de griji, mai ales când vorbim despre familiile cu copii. Ei bine însă, în timp ce copiii au liber la toate deliciile culinare, multe persoane se lasă păcălite de bunătățile pe care le oferă aceste tipuri de servicii și se întorc acasă cu un număr mai mare de kilograme în plus.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!


Dr. Anca Hâncu a declarat în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe’, de la Spectacola, faptul că atunci când ne întoarcem din vacanță cu multe kilograme în plus, este clar că am mâncat mai mult decât trebuia, fie s-a exagerat cu anumite alimente.

Citește și: Vacanță ultra all inclusive în Las Vegas-ul Turciei!

Citește și: Ce obicei controversat are Adela Popescu atunci când merge în vacanțe all inclusive: „Mi-e rușine să spun. Dar eu…’

Ei bine, medicul nutriționist a dezvăluit cum trebuie să reacționăm atunci când ajungem în fața unui bufet generos, plin de diverse bunătăți. Anca Hâncu a explicat că este important să ne gândim ce am mânca, de regulă, acasă.


Citește și: Cât au costat rochiile nașei Roxana Ionescu, de la nunta cuplului Gabriela Prisăcariu – Dani Oțil. Ambele rochii sunt semnate de designeri români

Citește și: Andreea Marin, după ce un fan i-a spus că „banii și pilele’ au ajutat-o pe fiica ei să obțină bursa în SUA: „Niciodată nu am acționat ca o vedetă, ci…’

Cum poți să mănânci la ‘all inclusive’ fără să te îngrași

Medicul nutriționist Anca Hâncu a explicat că putem merge în vacanțe, chiar la sejururi All Inclusive, fără a ne întoarce cu numeroase kilograme. Bineînțeles, la mijloc este vorba nu neapărat de ceea ce mâncăm, ci de cantitate mai mult. De exemplu, nutriționista a spus clar că excesele se pot face când vine vorba de legume, nu de mâncăruri grase sau deserturi.

„Dacă ne întoarcem acasă cu 5-6 kilograme în plus, înseamnă un exces caloric uriaș. Înseamnă că noi am mâncat cu 30.000 de calorii în plus. Noi trebuie să fim conștienți că în vacanță putem face alegeri mai sofisticate, mâncăm mâncăruri mai gustoase, dar alimentele sunt acolo tocmai pentru a avea posibilitatea de a alege. Diversitatea este benefică pentru noi. Într-o seară mâncăm pește, în alta mușchi de vită, în altă seară o friptură de porc cu o salată.


Dimineața, o dată iaurt, șuncă, ou, nu trebuie să le aglomerăm pe toate, pentru că atunci când vom face asta, vom avea reversul. Corpul nostru va digera prea greu mâncarea și în loc să ne bucurăm, să fim vioi, vom fi obosiți și practic ne sabotăm singuri vacanța și nu vrem asta.‘, a declarat Anca Hâncu în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, realizată la Spectacola, DC News și DC Medical.

Cum alegi meniul corect la All Inclusive

Dr. Anca Hâncu a dat exemplu cum trebuie să arate un meniu atunci când mergem la un sejur all inclusiv. Totodată, a ținut să precizeze că masa nu trebuie să difere foarte mult față de meniurile cu care suntem obișnuiți acasă, dacă nu vrem să ne îngrășăm. De asemenea, trebuie să încercăm pe cât posibil să avem diversitate în cele trei mese de pe parcursul unei zile.


„Când avem un bufet cu toate bunătățile, ne gândim oare ce-ar fi bine să mănânc? Acasă ce aș mânca? Alegem o felie de carne, alegem o supă înainte și o diversitate de legume. Vara, e momentul să mâncăm legumele, care au gust. Le putem mânca la grătar, la cuptor, încercăm să evităm cartofii pai, care se consumă oricum des. Nu ar trebui să exagerăm, dacă vrem să combinăm, combinăm mult legumele între ele. Alegem o singură proteină, adică într-o seară mâncăm brânză, în alta pește, nu ar trebui să le combinăm pe toate, pentru că le găsim acolo zilnic, nu ne facem un bine. Trebuie să vin acasă sănătos, odihnit, îi dau corpului meu cât are nevoie.’, a continuat medicul nutriționist.


Anca Hâncu: „Cel mai sănătos stil de viață nu este cel în care îți refuzi’

Anca Hâncu a ținut să explice pe final faptul că nici de la deserturi nu trebuie să ne abatem, regula ei fiind una destul de clară. Un stil de viață bun, conform nutriționistei, este cel în care nu refuzi nimic din ceea ce îți face plăcere, însă ai grijă la cantități.


„Sigur, ne mai facem și poftele. Mâncăm un desert, pe care poate acasă nu-l avem, cu moderație. Cel mai sănătos stil de viață nu este cel în care îți refuzi. Mănânc de toate, dar anumite alimente cu foarte multe calorii le lăsăm foarte rar, spre deloc, dar neinterzicându-ne.

Fiecare își cunoaște propriul corp. Sunt persoane care dacă mănâncă un desert pe zi se mențin, dacă mănânc mai multe, e mai greu cu menținerea kilogramelor. Variază însă și tipul de desert. Dacă vorbim de un tort cu multă ciocolată poate ajunge până la 500-600 de calorii, practic e o masă, dar dacă e doar o cupă de înghețată, care are doar 100 de calorii, este în regulă.‘, mai spune Dr. Anca Hâncu.

Sursă foto: Facebook