Cum poți să refolosești plicurile de ceai. 15 trucuri care îți vor ușura viața. Ei bine, dacă iubești ceaiurile și le bei indiferent că este vară sau iarnă, cu siguranță ai o mulțime de plicuri de ceai uzate. Acum este momentul să nu le mai arunci, așa cum fac majoritatea oamenilor cu zațul de la cafea, și să vezi în câte moduri poți să le refolosești. Nu doar că te ajută în treburile casnice, ci pot fi oricând și remedii naturale despre care cu siguranță nu știai!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Dacă ești un mare consumator de ceai sau ai în casă un membru al familiei tale care este pasionat sau 'dependent' de ceai, este timpul să profiți de plicuri uzate și să le refolosești. Sunt o mulțime de moduri prin care poți să te folosești de ele în loc să le arunci la coșul de gunoi. Nu te mai ținem în suspans și îți dezvăluim cum îți poți ușura viața cu ajutorul lor.
Citește și: Ce nu ai voie să cari cu liftul. Ce amenzi riști
Citește și: Cele mai vechi orașe din lume locuite și azi
Citește și: A murit Harry Belafonte, cântărețul supranumit „Regele lui Calypso”. Artistul avea 96 de ani
Cum poți să refolosești plicurile de ceai. Cele 15 trucuri care îți vor ușura viața
1. Dă ceaiului tău un gust mai puternic
După ce prepari ceai, pune pliculețele folosite într-un recipient cu apă rece și lasă-le în frigider. Data viitoare când îți pregătești ceaiul, adaugă un pliculeț folosit pentru a-i da un gust mai intens, astfel poți să economisești pliculețele de ceai.
2. Estompează cearcănele
Pliculețele vechi de ceai cu cofeină îți pot ameliora cearcănele și pungile de sub ochi. Pentru acest truc ia două pliculețe de ceai pe care le-ai fiert 3-5 minute și lasă-le să se răcească la frigider timp de 20 de minute. Stoarce lichidul și aplică-le pe zona de sub ochi timp de 15 până la 30 de minute.
3. Calmează iritațiile după epilare
Te confrunți cu iritația, senzația de arsură sau usturime după epilare?Ei bine, pentru a-ți ameliora durerea respectivă și pentru a-ți calma pielea, tapotează zona cu un pliculeț de ceai folosit.
4. Adaugă un plus de aromă mâncării
Vrei ca mâncare ta să nu fie clasică și să aibă un gust unic? Pune un pliculeț uzat de ceai în apa clocotită în care intenționezi să prepari mâncarea, iar în momentul în care apa a fiert, scoate pliculețul de ceai și adaugă mâncarea pentru gătit.
5. Curăță sticla
Poți utiliza, de asemenea, pliculețele vechi de ceai și când vine vorba despre treburile casnice. Mai concret, pentru a-ți curăța oglinzile, ochelarii și orice alte suprafețe de sticlă, folosește pliculețele umede de ceai, iar apoi șterge-o cu o cârpă uscată și curată.
6. Diminuează durerea
Dacă ai un abces, o inflamație, poți încerca un pliculeț umed de ceai peste zona respectivă, dar asigură-te că pliculețul de ceai este curat și fără bacterii de pe siferite suprafețe. Spre exemplu, pliculețele umede ale ceaiurilor calmante și antibacteriene precum cel de mușețel și mentă pot ameliora durerile de dinți. De asemenea, poți ține pliculețul de ceai în congelator, timp de 15-20 de minute înainte de a-l aplica pe zona dureroasă.
7. Redă strălucirea părului
Dacă nu dorești să cheltuiești banii pe balsamuri scumpe sau pe tratamente de specialitate la saloanele de înfrumusețare, poți să folosești vechile pliculețe de ceai pentru un plus de strălucire părului tău. Trebuie doar să prepari un ceai mai slab și cu un pliculeț uzat de ceai să masezi scalpul îndreptându-te pe lungimea șuvițelor de păr după ce ai spălat părul corespunzător înainte.
8. Remediu pentru arsuri solare
Dacă și tu te confrunți cu arsurile solare vara, este timpul să renunți la cremele calmante și să masezi zona expusă cu un pliculeț uzat de ceai și umezit, pentru a elimina senzația de arsură.
9. Elimină miorsul de ceapă
De obicei, mirosul de ceapă persistă atunci când gătești, cu toate că te speli pe mâini, astfel că pentru a scăpa de acest disconfort, poți să refolosești pliculețele de ceai. Mai concret, nu uita ca data viitoare să=ți freci mâinile cu pliculețele uzate de ceai.
10. Elimină mirosurile neplăcute din casă
Fie că este vorba despre mirosul gunoaielor sau mirosul din frigider, pliculețele de ceai pot fi folosite și ca odorizant. Tot ce trebuie să faci este să presari pliculețele de ceai pe fundul coșului de gunoi sau în locurile unde mirosul nu este pe placul tău.
11. Tratează mușcăturile de insecte
Pliculețele de ceai pot trata afecțiuni minore, cum ar fi mușcătura unei insecte sau o vânătăie. Dacă te afli într-una dintre aceste ipostaze, fricționează-ți pielea cu pliculețe uzate și umezite de ceai.
12. Scapă de puricii animalelor de companie
Puricii animalelor tale de companie pot fi eliminați, doar dacă freci blana acestora cu pliculețe folosite de ceai uzate, fără a fi nevoie de substanțe chimice și puternice.
13. Îngrășământ pentru flori
Dacă nu dorești să dai banii pe îngrășăminte scumpe, poți să folosești, în schimb, ceaiul. Așadar, udă tufele de trandafiri cu ceai slab preparat cu pliculețe folosite și vei vedea cum se dezvoltă.
14. Elimină șoarecii din casă
Pentru a scăpa de șoareci, trebuie doar să lași pliculețe uzate de ceai în zonele în care aceștia umblă, astfel că vei scăpa de ei fiindcă nu tolerează mirosul de ceai.
15. Scapă de picioarele urât mirositoare
O modalitate de a combate mirosul neplăcut al picioarelor este prin punerea pliculețelor uzate de ceai în pantofi, dar și prin înmuierea picioarelor în apă cu pliculețe vechi de ceai, care reprezintă o detoxifiere.
Sursă foto: Freepicks