Cum pregătești o degustare de specialități homemade la tine acasă

.

O întâlnire cu prietenele apropiate este mereu prilej de bucurie, fie că este vorba despre o ieșire în oraș sau o petrecere organizată la una dintre voi acasă. În oraș e mai simplu, dar atunci când toată lumea se adună la tine acasă, aveți suficientă intimitate să vorbiți în liniște despre ultimele întâmplări din viețile voastre și să faceți planuri de viitor împreună. Plus că nu se compară niciodată confortul unei cafenele cu cel de acasă.

Dacă ți-ai propus să-ți inviți prietenele pe la tine, la un ceai, o cafea sau chiar o băutură specială, poți să crești miza și să transformi cele câteva ore împreună într-o experiență de neuitat cu câteva preparate delicioase. Nu e cazul să pregătești un meniu întreg: dacă le inviți la o degustare de brioșe și de mini-tarte, de exemplu, cu siguranță nu te vor refuza.


Iată care sunt pașii de urmat pentru o degustare ca la carte:

1. Alegerea rețetelor și aprovizionarea

Degustarea se organizează cu scopul de a invita persoanele să savureze preparatele încet și cu atenție la aroma ingredientelor, textura și gustul final. Pentru o degustare de succes, cu preparate delicioase alege întotdeauna ingredinte de calitate superioara cu care să prepari rețetele alese.

Poți face aprovizionarea online, în funcție de numărul de invitați și de tipul preparatelor. Îți recomandăm să încerci cu încredere mai multe rețete de quiche (cu brânză și brocoli, cu somon, cu bacon și cașcaval), care se potrivesc perfect unei degustări:


2. Prepararea specialităților și aranjarea mesei

Calculează timpul necesar pentru a pregăti toate bunătățile și decide când este bine să te apuci de treabă. De exemplu, poți pune la punct o degustare de dulciuri cu o seară înainte, în timp ce preparatele sărate este bine să fie proaspete, făcute în aceeași zi în care se servesc.

Organizează degustarea și ține cont de toate detaliile care țin de crearea unei ambianțe plăcute. De exemplu, lumânările așezate pe masă te ajută să obții o atmosferă relaxantă. De asemenea, un aranjament floral așezat pe masă completează frumos spațiul.

3. Alegerea tematicii și lansarea invitației

Martie este considerată luna femeilor și o bună oportunitate să organizezi o degustare cu preparatele pe care prietenele tale le adoră. Așadar, pe 1 sau 8 Martie spune-le să nu își facă program și să se lase răsfățate de câteva bunătăți surpriză făcute de tine.  

O altă idee de tematică  poate fi țara de origine a preparatelor. De exemplu dacă optezi pentru Italia, invitatele se vor aștepta să gătești specialități italienești. După ce ai ales tematica, trimite-le invitația la degustare. Poate fi o idee bună e să creezi evenimentul pe Facebook și să conțină toate informațiile legate de tematică, dată, ora și locația.


4. Crearea atmosferei

Pentru ca mica voastră întrunire sa se bucure de succes, iar prietenele tale să-și amintească mereu ce gazdă primitoare ești, trebuie să ai în vedere crearea unei atmosfere calde și prietenoase, pe care să o imortalizezi cu ajutorul unui aparat foto instant. Este adevărat că cele mai frumoase momente rămân în amintirea fiecăruia, dar cu ajutorul fotografiilor le vei rememora cu drag, cu orice ocazie.

Pregătește din timp o selecție de piese apreciate de prietenele tale, pentru că muzica bună creează întotdeauna o atmosferă plăcută și este ingredientul perfect pentru orice întâlnire. Alege muzica ambientală în prima parte a serii apoi crește intensitatea ritmului, ca în final prietenele tale să poată fredona versurile melodiilor preferate.


Gândește-te la această degustare organizată de tine ca la un moment în care să te relaxezi alături de cele mai bune prietene, împărtășind amintirile strânse de-a lungul timpului.

Sursa foto: Shutterstock