Cum să faci bagaje ușoare și eficiente

Cum să faci bagaje ușoare și eficiente e important să știi. Mai ales acum, când locurile de vis sunt la un click distanță. Cu un bilet de avion, ajungem, în câteva ore, la destinația dorită. Numai că transportul bagajelor costă și prețul crește pe măsura greutății lor. Așa că nu te aventura să iei cu tine decât strictul necesar. Și învață cum să faci bagaje ușoare și eficiente.

Bagajele de vacanță sunt, de cele mai multe ori, o adevărată provocare. Mai ales dacă avem multe de împachetat, călătorim cu copiii sau suntem obligați să ne limităm la dimensiunile unui bagaj de mână meschin. E clar că nu avem nevoie de tot șifonierul și de toate ustensilele din casă la noi. Dar, în unele situații, pare că și „strictul necesar' are nevoie de ajustări ca să încapă în bagaje. Iar aici intervine arta despre cum să faci bagaje ușoare și eficiente.

Trucuri despre cum să faci bagaje ușoare și eficiente

Fie că ai de luat ceva la tine pentru un weekend, fie că ai de împachetat lucruri pentru o vacanță de peste o săptămână, făcutul bagajelor se transformă adesea într-o misiune imposibilă. Cei mai mulți dintre noi obișnuiesc să-și facă bagajele cu o seară înainte de plecare. Și pun ce nimeresc în valize, fără să se gândească la utilitatea lucrurilor împachetate. De aceea, e recomandat să știi cum să faci bagaje ușoare și eficiente.

Dacă te organizezi din vreme și apelezi la trucuri de împachetat, te vei bucura cu siguranță de succes în ceea ce privește bagajul ușor și eficient. Înainte de toate, ai grijă să te informezi despre obiectele interzise în locul destinației tale de vacanță. Apoi, informează-te cu privire la dimensiunile acceptate de linia aeriană, în cazul în care urmează să călătorești cu avionul. Din acest punct, îți poți face lista cu lucrurile pe care va trebui să le împachetezi.

Ține minte regula 1-1-1 pentru lichide, geluri și sprayuri de luat în bagaj. Asta înseamnă recipiente de maximum 100 ml, care să însumeze maximum 1 l și să încapă într-o pungă cu fermoar din plastic și câte 1 (una) pungă de persoană.

Cum să împachetezi hainele

Limitează-te la strictul necesar pentru călătoria care urmează. Pregătește câte o ținută completă pentru fiecare zi petrecută în voiaj. Asigură-te că ai pregătit și ceva pentru o zi ploioasă sau mai rece. Întinde-ți în față toate obiectele vestimentare pe care urmează să le împachetezi și verifică dacă îți trebuie toate cu adevărat. Gândește-te cât de mult ai în bagaj dacă renunți la pulovere sau hanorace groase din țesături dense. Este mai bine să ai la tine mai multe haine subțiri și ușoare, pe care să le porți în straturi.

Tehnici de împachetat

Împăturitul

Este cea mai frecventă metodă de împachetare a hainelor pentru valize. Se așază la bază hainele care nu se șifonează sau se șifonează mai greu. Pantalonii și rochiile mai lungi se vor pune deasupra. La final, se pun în bagaj cămășile, ochelarii de soare și alte accesorii sensibile.

Rularea

Este cea mai practică metodă, pentru că te ajută să salvezi spațiul disponibil și previne șifonarea. Este ideală pentru rucsacuri și genți de voiaj. Se pretează foarte bine la hainele comode, din materiale precum bumbacul, denimul, tricotajele sau fibrele sintetice.

Gruparea

Cumva asemănătoare cu rularea, gruparea te ajută să-ți împachetezi ținutele complete laolaltă. Astfel, mijlocul ruloului creat va conține piesele de lenjerie intimă, șosetele și alte elemente mici, urmate de top, tricou sau pulover și la final de pantaloni ori fustă. Este o metodă adaptabilă atât pentru valize, cât și pentru bagaje textile moi.

Ca să ai acces rapid la haine, pune deasupra ceea ce ai de gând să folosești cel mai des. Astfel, nu vei răvăși tot bagajul pentru a ajunge la bluza preferată. Ia în considerare că hainele din denim și din in sunt mai grele și se șifonează. Pentru un bagaj mai ușor și mai eficient, optează mai degrabă pentru colanți sau pantaloni de yoga.

Nu uita să ai la tine un săculeț special pentru rufele murdare. Este foarte important ca hainele folosite sau pătate să stea separat de restul obiectelor vestimentare. Dacă ai un săculeț din plastic este și mai bine, pentru a se închide ermetic și a nu lăsa mirosurile să se răspândească în bagajul de întoarcere.

Cum să împachetezi încălțările

Încălțămintea este poate cel mai greu de împachetat în bagaje. Fă în așa fel încât, pe cât posibil, să porți pe drum cea mai voluminoasă pereche de încălțări. Lasă în bagaj cele mai flexibile și mai ușoare încălțări. Gândește-te că nu ai nevoie de mai mult de trei perechi de încălțări într-un voiaj: o pereche de papuci, una pentru seară sau ocazii speciale și una foarte comodă de mers mult pe jos.

Poți folosi pantofii sport pentru a depozita în ei tricouri, maieuri, obiecte de lanjerie intimă și șosete. Sau, și mai bine, poți introduce în ei cosmeticale sau bijuterii și alte accesorii. Pune fiecare pantof într-un săculeț separat. Îți vei mulțumi la întoarcere, când încălțările nu vor mai fi impecabile ca la plecare. Plasează încălțămintea în mijlocul bagajului, la bază, iar restul obiectelor, de o parte și de alta.

Cum să împachetezi produsele pentru îngrijire

Așa cum am specificat mai sus, nu uita regula 1-1-1 pentru toate produsele de îngrijire lichide. Nu lua cu tine niciodată recipientele clasice, de acasă. Folosește recipiente speciale pentru voiaj sau cumpără direct toate produsele în dimensiunile speciale pentru călătorie. Este valabilă recomandarea și pentru parfumuri. Ba chiar ai putea să nu mai cari deloc cu tine astfel de produse. Le poți folosi pe cele de la hotel sau poți cumpăra de la destinație.

De altfel, se și recomandă ca recipientele să nu fie umplute la maximum, ci numai pe 3 sferturi, pentru a nu curge în timpul zborului. Toate recipientele cu produse cosmetice și de îngrijire trebuie ambalate în pungi din plastic, închise ermetic. Nu ai vrea ca rujul preferat să-ți distrugă toate hainele, nu-i așa? În plus, ai putea economisi bani și spațiu în bagaje, luând cu tine produse cu utilizări multiple. Spre exemplu, poți lua un săpun multifuncțional, cu care să te speli pe mâni, dar să-l folosești și la spălatul hainelor sau al încălțărilor.

Ce te ajută la cum să faci bagaje ușoare și eficiente

Cum bagajele trebuie să fie tot mai ușoare și mai mici ca dimensiune, e important să știi cum să faci bagaje ușoare și eficiente. Și există câteva ustensile de folos în acest sens. De la cuburi speciale, la pungi compresive și cântare mobile, toate sunt de folos.

Sacii de vidat

Sunt ideali pentru călătorii și foarte practici pentru împachetarea pieselor vestimentare voluminoase. Trebuie doar să împăturești haina, să o pui frumos în sacul special și apoi să scoți aerul cu ajutorul aspiratorului. Vei avea mult loc în bagaj, dar va trebui să-ți asumi șifonarea hainelor.

Cuburile de împachetat

Există niște cuburi din plastic flexibil, cu fermoar, care îți permit să-ți compartimentezi valiza. Sunt transparente și se poate vedea cu ușurință ce conțin. În plus, sunt impermeabile, așa că îți protejează hainele în eventualitatea unei ploi.

Husele pentru haine

Acest tip de saci protejează hainele din materiale delicate. Și ajută ca rochiile din mătase sau costumele din bumbac spre exemplu să nu se șifoneze prea tare și să nu se atingă de alte obiecte care le-ar putea deteriora.

Cântarul pentru bagaje

Există o sumedenie de cântare speciale pentru bagaje. Și e bine să ai unul, mai ales dacă trebuie să călătorești frecvent cu avionul. Te ajută să te ponderezi la plecare, când pui lucruri în bagaj. Dar este util și la întoarcere, când vei ști exact dacă e cazul să plătești în plus sau nu pentru cumpărăturile făcute.

Ce nu încape ia cu tine! Dacă ai nevoie de o geacă și nu încape în bagaj, pune-o pe tine în avion. O poți da jos, desigur, ulterior. Dacă ai noroc, o vei putea depozita în compartimentul de bagaje de deasupra, împreună cu geanta de mână.

Ca să îți vină bagajul mai repede pe bandă atunci când călătorești cu avionul, apelează la un truc extrem de eficient. Lipește pe bagaj un autocolant special inscripționat „fragile'. Acesta va face bagajul tău vizibil și valiza ta va fi încărcată la final, după celelalte bagaje. Asta înseamnă că va rămâne la margine și se va număra printre primele bagaje descărcate la aeroportul de destinație. Pasagerii care lipesc acest autocolant au parte și de alte beneficii. Angajații aeroportului sunt mult mai atenți cu bagajele fragile.

Sursa foto: 123rf.com

Alte surse: worldtrips.com,

Citește și Cum a apărut bacșișul și cât e OK să dăm bacșiș

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton