Cum să folosești oglinzile în amenajarea locuinței tale. 4 beneficii de care poți profita

 bogdan.galca
.

Dacă sunt folosite corect, oglinzile pot fi adiții grozave în decorul unei locuințe. Acestea au atât un rol estetic, ornamental, cât și unul funcțional și pot fi integrate foarte ușor în oricare din camerele casei tale. Oglinzile dau farmec și personalitate unei locuințe, dar sunt, în același timp, obiecte utile, pe care le folosim zilnic, uneori chiar ore în șir. Tocmai de aceea, e important să le alegi pe cele potrivite pentru tine și pentru spațiul în care vor fi amplasate. Iată câteva beneficii de care vei avea parte atunci când folosești oglinzi în amenajarea locuinței:

  1. Funcționalitatea

Deși oglinzile pot fi folosite cu succes ca obiecte ornamentale, rolul lor principal este unul funcțional, de a reflecta imaginile din fața lor. Le folosim mereu ca să ne machiem, să ne aranjăm coafura sau chiar să ne verificăm ținuta înainte de a pleca din casă. Tocmai de aceea, o oglinda de baie este esențială în orice locuință.

Asta nu înseamnă că nu ai nevoie de oglinzi și în alte camere ale casei, dar dacă există un loc în casa ta unde trebuie neapărat să fie și o oglindă, acela e baia. Mai mult, dacă vrei să-ți ușurezi munca atunci când te machiezi sau te pensezi, poți opta pentru una cu becuri sau poți chiar să-i adaugi acesteia o oglindă lupă, care să te ajute să vezi chiar și cele mai mici detalii.

  1. Aspectul

Oglinzile pot transformate cu ușurință în piese centrale ale decorului unei camere. Formele lor atipice îmbogățesc originalitatea și individualitatea interiorului unei încăperi, iar partea cea mai bună este că pot fi amplasate aproape oriunde, fie pe mobilier, pe pereți sau chiar pe tavanul camerei.

Sunt accesorii care ies în mod natural în evidență și atrag atenția, devenind puncte centrale în designul spațiului, indiferent de stilul său de amenajare. Din fericire, există foarte multă diversitate când vine vorba de oglinzi. De la modele tradiționale, la modele în stil modern sau minimalist, vei găsi câte una potrivită pentru orice cameră și pentru orice tip de decor.

  1. Iluzia spațiului

Oglinzile sunt deseori folosite pentru a crea iluzia unui spațiu amplu în camerele în care se află. Mai exact, pot fi montate pe un perete pentru a crea o iluzie optică prin care privitorul are senzația că se află într-un spațiu mai mare decât cel real. Oglinzile sunt în special utile în locuințele de dimensiuni reduse, unde lipsa de spațiu poate să-i afecteze pe locatari.

Deși montarea unor oglinzi pe un perete nu va mări efectiv spațiul dintr-o anumită cameră, iluzia este suficientă pentru a ne face să ne simțim diferit în acea cameră, pentru a o percepe în alt mod. Chiar dacă la nivel rațional suntem conștiente că nu am adăugat niciun metru în plus la spațiu, atunci când privim de jur împrejur vom simți că totul s-a schimbat.

  1. Iluminatul

Este ușor să îmbunătățești iluminatul locuinței tale cu ajutorul oglinzilor. Acestea pot fi folosite pentru a răspândi lumină în orice colț întunecat al unei camere. Pentru asta, trebuie să plasezi oglinzi în diferite puncte strategice ale casei pentru a capta lumina și a o reflecta acolo unde dorești, conform Country Living. Pentru a obține un efect cât mai puternic, încearcă să le amplasezi pe un perete adiacent ferestrelor.

Apropierea față de sursa de lumină se va face simțită, iar lumina reflectată va fi mai puternică. Într-o altă variantă de amplasament, poți încerca să așezi oglinda chiar în fața ferestrelor, creând astfel iluzia că acestea se dublează. Dacă dorești, poți chiar să intensifici efectul, folosind mai multe oglinzi, care să reflecte lumina de la una la alta, pe toată întinderea unei camere.

Sursă foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton