Cum să redai strălucirea părului tău

 bogdan.galca
.

Când ești nemulțumită de felul în care arată părul tău, trebuie să iei măsuri cât mai rapid.  Poate că sunt lucruri pe care nu le faci corect sau apelezi la tratamente și metode greșite. Urmează sfaturile de mai jos și vei avea rezultate în timp record. 

Ferește-te de uscarea rapidă a părului

Exista o vreme când faptul că abia te-ai spălat pe cap reprezenta scuza perfectă pentru a refuza o invitație în oraș. Francezii au „spulberat” acest pretext. Primul foehn a apărut în 1890, era ceva imens și trebuia să stai pe scaun pentru a-l folosi.

În prezent, noile aparate par foarte ușor de folosit. Pentru a-ți usca în mod corect părul, fără a avea de suferit, hairstyliștii recomandă să eviți temperaturile foarte înalte. Cu toate că te ajută să îți îndrepți sau să-ți încrețești mai repede podoaba capilară, efectele vor fi nocive pe termen lung. Așadar, caută-ți un uscător de păr de calitate, care să-ți permită să reglezi temperatura. Folosește butonul de aer rece ori de câte ori ai ocazia, pentru a evita deteriorarea firului de păr. 

Acordă atenție alimentației

Pentru a avea un păr sănătos este nevoie să mănânci sănătos. Proteinele sunt extrem de importante în alimentația ta, iar dacă nu asiguri aportul necesar organismului, vei avea probleme cu părul. Nutriționiștii recomandă să-ți iei proteinele din carnea de pui, din somonul sălbatic, dar și din iaurtul grecesc, care este bogat în proteine și are mai puțin zahăr. Surse foarte bune de proteine sunt și fasolea, semințele și nucile.

Somonul și nucile sunt bogate și în acizi Omega 3 care îți vor asigura un păr sănătos, în timp ce iaurtul grecesc conține și vitamina B5, extrem de importantă pentru o circulația sângelui. Semnințele de dovleac au și zinc, substanță care previne căderea părului. 

Tunde-te la intervale de timp regulate

Fă-ți o programare la coafor la fiecare șase-opt săptămâni pentru a-ți îngriji părul în mod adecvat și pentru a-i da forma dorită. Cere-i hairstylistului să evite să te tundă în trepte. Principalul tău scop este să scapi de vârfurile tocite și de firele îmbătrânite de păr. 

De asemenea, este recomandat să nu-ți speli părul nici prea des, dar nici prea rar. Să-l cureți în repetate rânduri echivalează cu eliminarea uleiurilor naturale, în timp ce o igienă precară duce la acoperirea porilor. Specialiștii recomandă maximum patru spălări cu șampon pe săptămână, iar între spălări ai putea folosi șamponul uscat și o perie care să distribuie uleiul natural de la rădăcină la vârful firelor de păr. 

Tratamente pe care să le aplici

Folosirea unei măști este recomandată la intervale de timp regulate, care să nu fie mai mari de șapte zile. Aceasta îți va proteja scalpul și îți va regenera părul mult mai repede. Folosește măști bogate în vitaminele A și C. Un remediu naturist este și clătirea părului cu ceai de mușețel. Acesta elimină mătreața și îi redă culoarea și strălucirea părului.  Poți încerca și ulei de jojoba: este extras din semințele unei plante cultivate în Statele Unite ale Americii și se aseamănă foarte mult cu uleiurile naturale produse de scalp. Are un conținut ridicat de vitamina E și C și poate fi folosit și pentru ten. 

Vezi o idee de masca pentru par uscat!

Sursa foto: pixabay.com/Ryan McGuire

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Elefant.ro

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton