Laminarea sprâncenelor este o procedură de îngrijire tot mai populară în ultima vreme. Acest tratament face ca sprâncenele să pară mai dese, conferindu-le o formă aranjată și mult mai definită. Costurile pentru un astfel de răsfăț la un salon de înfrumusețare sunt destul de ridicate, astfel că vă venim în ajutor cu o metodă simplă și ieftină, care poate fi realizată în confortul propriului domiciliu. Iată pașii pe care trebuie să-i urmați!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Laminarea sprâncenelor este o procedură non-invazivă, necesită întreținere minimă și îți poate schimba radical fizionomia feței. Acest tratament reușește să așeze firele rebele în direcția dorită, iar procedura are o rezistență între 5 și 7 săptămâni. În articolul de mai jos, puteți afla cum să vă laminați sprâncenele în confortul propriului domiciliu, cu rezultate vizibile de la prima aplicare. Întreaga procedură durează aproximativ jumătate de oră și necesită cheltuieli mici.
Citește și: Ștefan Stan și soția s-au despărțit: „Suntem prieteni, ne ocupăm de copii…” / Erau căsătoriți din 2019
Cum să-ți laminezi sprâncenele acasă
Pentru a-ți lamina sprâncenele acasă, ai nevoie de un kit, pe care îl găsești în magazinele de specialitate. Costurile pentru un astfel de kit se situează între 100 și 200 de lei, incluzând un gel de laminare, o soluție care fixează sprâncenele și un produs pe bază de keratină. Pe lângă acesta, mai ai nevoie de o periuță pentru sprâncene, dischete demachiante, folie alimentară, apă micelară și bețișoare de urechi.
Pasul 1: Începe prin curățarea atentă a sprâncenelor, folosind gelul care face parte din rutina ta. Este un pas esențial pentru a obține rezultatele dorite, așa că nu-l omite.
Pasul 2: Aplică gelul de laminare cu ajutorul unei periuțe, apoi așează firele sprâncenelor în direcția dorită.
Pasul 3: Aplică soluția de fixare a sprâncenelor cu ajutorul unui bețișor de urechi. Acoperiți sprâncenele cu o folie alimentară și lăsați produsul să acționeze pentru 8-10 minute.
Pasul 4: Șterge soluția de fixare cu ajutorul unei dischete îmbibate în demachiant.
Pasul 5: Aplică soluția pe bază de keratină și las-o să acționeze 6-8 minute. La final, șterge sprâncenele tot cu ajutorul unei dischete îmbibate în soluție demachiantă.
Ce beneficii are laminarea sprâncenelor
Procedeul de laminare al sprâncenelor are mai multe beneficii, dincolo de cele estetice. Pe termen lung, vă ajută să vă protejați sprâncenele naturale de deteriorarea cauzată de smulgerea excesivă sau epilarea cu ceară. În plus, este o procedură foarte apreciată pentru că:
- Disciplinează firele rebele de păr pe termen lung;
- Schimbă radical fizionomia feței;
- Conferă un aspect voluminos sprâncenelor subțiri;
Deși procedura este sigură și eficientă pentru majoritatea persoanelor, atragem atenția că există riscuri și contraindicații pe care ar trebui să le iei în considerare. Unele persoane pot dezvolta reacții alergice la produsele chimice utilizate în procesul de laminare. Ține cont de acest aspect dacă ai o sensibilitate crescută a pielii.
Sursa foto: Freepik