Cum ținem țânțarii la distanță cu ajutorul a 5 ingrediente naturale. Remedii eficiente pentru ameliorarea înțepăturilor. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că vara este anotimpul în care țânțarii creează cele mai mari disconforturi. Sunt prezenți peste tot, de la piscină, parcuri, terase, malul mării și până la cele mai neașteptate locuri, astfel că, noi am pregătit un articol în care îți dezvăluim cum să poți să ții la distanță țânțarii, dar totodată și cum poți tratata ciupiturile pe care le ai deja, în cazul în care au ajuns la tine!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
În general, conform studiilor, oamenii sunt de obicei predispuși la mușcături de țânțari din cauza unei combinații de miros, lumină, căldură și umiditate. Dacă și tu consideri că ești ca un magnet de țânțari, fiind singurul din grupul tău de prieteni care se confruntă cu această problemă, probabil că te-ai săturat de înțepături și mâncărime.
Citește și: Cum ținem țânțarii la distanță. Culorile, alimentele și mirosurile care atrag țânțarii
Citește și: Plante care alungă țânțarii
Există o serie de uleiuri și produse, care aplicate pe zonele corpului descoperit, ține țânțarii la distanță. Prin urmare, dacă le folosești nu te mai ciupesc și scapi și de această problemă pentru tot restul timpului de acum înainte.
Citește și: Povestea de dragoste dintre Cătălin Bordea și Livia. Cum s-au cunoscut și de ce au decis să nu aibă copii
Citește și: Actul sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol. Care sunt excepțiile
Cum ținem țânțarii la distanță cu ajutorul a 5 ingrediente naturale
Dacă te-ai săturat să folosești numeroase spray-uri din farmacii sau diferite magazine, menite să alunge țânțarii, însă fără efect, este timpul să vezi care sunt 5 ingrediente pe care poți să le folosești de acum înainte pentru a nu mai avea parte de lupta zilnică cu țânțarii și ciupiturile lor.
- Uleiul de arbore de ceai – dacă ai ulei de arbore de ceai prin casă, care este bun și când ai acnee, este momentul să-l folosești și împotriva țânțarilor.
- Ulei de mentă – zdrobiți frunzele de mentă și cu uleiul rezultat îți dai pe zonele cele mai predispuse.
- Ulei de lavandă – zdrobiți florile de lavandă și aplicați uleiul pe zonele corpului sensibile la mușcături, cum ar fi gleznele și brațele. De asemenea, puneți puțin ulei de lavandă pe dischetă demachiantă și frecați-l pe piele.
- Ulei de cimbru – combinați 4 picături de ulei esențial de cimbru la fiecare linguriță de ulei de bază, cum ar fi uleiul de măsline. Pentru un spray, amestecați 5 picături de ulei de cimbru cu 60ml de apă.
- Ulei de scoțișoară – amestecați 1/4 de linguriță (sau 24 de picături) de ulei de scorțișoară pentru fiecare 120ml de apă. Puteți pulveriza lichidul pe piele sau pe îmbrăcăminte, în jurul casei și pe tapițerie sau plante.
Remedii eficiente pentru ameliorarea înțepăturilor
Cu siguranță dacă și tu ai probleme cu țânțarii, în fiecare vară ai sertarul de medicamente plin de tot felul de creme pentru mâncărimi. Ce-i drept, este un sentiment neplăcut, mai ales când mâncărimile se manifestă în miezul nopții. Ei bine, dacă ai ajuns la concluzia că nu sunt deloc folositoare unguentele folosite până acum, încearcă cu aplicarea pe zona afectata a unui plic de ceai verde, umezit și răcit foarte bine. De asemenea, și mierea de albine poate fi folosita pentru proprietățile sale antibacteriene.
Totodată, studiile au demonstrat și faptul că gelul de aloe vera are proprietăți antiinflamatorii, iar dacă este răcit în prealabil poate ajuta și împotriva mâncărimilor cauzate de către ciupiturile de țânțari.
Culorile care îi atrag pe țânțari
Ei bine, ţânţarul ține cont și de culoare, nu doar de parfum și miros. Prin urmare, culorile care îi atrag sunt cele închise negru, albastru închis, iar parfumurile florale, dulci reprezintă un factor de atracție pentru țânțari.
În schimb, culorile de camuflaj ar fi cele deschise, precum albul, rozul, verdele, galbenul. Acestea sunt practic culorile care i-ar ține la distanță, indiferent de loc sau zonă.
Sursă foto: Freepics