Cum tratezi arsurile solare de pe piele. 3 trucuri naturiste

 Calin Maria Bianca
.

Cum tratezi arsurile solare de pe piele. 3 trucuri naturiste care te vor ajuta să scapi de arsurile solare. Vara este anotimpul preferat de mulți, însă în același timp, este și cel în care ne ferim de caniculă și tot ceea ce ne dorim este o baie răcoritoare în piscină sau în mare. Ei bine, deși mulți spun că atunci când ești în apă soarele nu te poate arde, acesta este un mit, iar foarte multe persoane s-au confruntat cu arsuri solare de la petrecutul timpului în piscină sau mare, fără protecție. Iată ce trebuie să faci dacă te confrunți cu arsurile solare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Arsurile solare reprezintă o mare problemă vara pentru toată lumea, indiferent că este vorba despre adulți sau despre copii. În această perioadă multă lume își arde pielea din cauza expunerii la soare, voite sau nu, asta deoarece te poți alege cu arsuri solare și fără a sta la plajă. Spre exemplu, dacă stai câteva ore în soare cu treabă și fără protecție solară, sigur o să ai această problemă.

Citește și: Ce să mănânci înainte să faci plajă. Iată alimentele care te protejează de arsurile solare!

Citește și: 2 remedii rapide pentru arsurile solare

Citește și: Alex Ahraf, când a fost întrebat dacă s-a despărțit de Oana Zăvoranu: „Am stat în umbră ani de zile”

Citește și: Monica Tatoiu, despre greva profesorilor: 'S-a trecut arogant linia roșie. Cei care sunt incompetenți acum, vor fi și după mărirea salariilor…'

Cum tratezi arsurile solare de pe piele

Nu, nu sunt deloc plăcute arsurile solare, mai ales că ustură și creează foarte mult disconfort, atât în timpul nopții, cât și pe timp de zi. Este de la sine înțeles că trebuie să folosim creme cu protecție solară pe timpul verii, însă dacă chiar și așa te-ai ales cu arsuri solare, noi îți sărim în ajutor și îți dezvăluim o serie de tratamente naturiste prin care poți scăpa de ele mai repede ca niciodată, chiar la tine acasă.

Cu toate astea, deși există numeroase remedii naturiste, cât și creme care te scapă de arsurile solare, nu uita că expunerea la soare în orele de vârf, dar și în general, poate duce la numeroase probleme de sănătate, pe lângă îmbătrânirea prematură a pielii. Mai concret, poți face cancer de piele, alunițele se înmulțesc, totodată nici insolația nu este o problemă despre care auzim rar, ci din contră. Așa că ai mare grijă și nu uita să aplici creme cu protecție ridicată.

Trei trucuri naturiste care te scapă de arsurile solare

Există mai multe moduri în care poți scăpa de arsurile solare și senzația imediată de mâncărime, astfel că mai jos îți lăsăm lista cu primele trei cele mai bune remedii naturiste, dar și alte, folosite destul de des de oamenii care se confruntă cu astfel de probleme vara.

  1. Duș rece – Dușul cu apă rece calmează pielea afectată de arsurile solare
  2. Iaurt – iaurtul are proprietăți benefice în tratarea arsurilor
  3. Ulei de cocos – uleiul de cocos este menit să înlăture inflamația de la arsurile solare, dar și să calmeze pielea
  4. Castraveți – fă o pastă din castraveți la blender și aplică pe zone arse de soare pentru a stopa durerea și mâncărimile
  5. Comprese cu lapte rece – la fel ca și iaurtul, laptele rece este foarte bun atunci când vine vorba despre arsuri
  6. Aloe Vera – aloe vera este cunoscută pentru numeroasele sale proprietăți și beneficii pentru organism, astfel că una dintre ele este inclusiv tratarea arsurilor solare
  7. Ceai negru – deși nu mulți se gândeau, și ceaiul negru face foarte mult bine arsurilor solare de pe piele.

Sursă foto: hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton