Mihaela Bilic spune că sucurile de fructe nu sunt bune pentru organism, pentru că asta duce la ceea ce se numește ficat gras. Nutriționistul nutriționist susține că fructele trebuie consumate în forma lor naturală. Deși mulți consideră că un fresh este o minune pentru organism, Bilic dărâmă toate miturile și afirmă că acest lucru este departe de adevăr.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Mihaela Bilic crede că e mai sănătos să consumăm o portocală decât să o stoarcem și să o transformăm într-un pahar de suc, pentru că astfel aducem în organism și fibra, pulpa fructului. Mihaela Bilic îi dă ca exemplu pe copii, care atunci când aleg să mănânce un fruct nu îl consumă până la capăt.
Mihaela Bilic nu recomandă sucurile din fructe. De ce crede că nu sunt bune
Mihaela Bilic susține că sucurile din fructe trebuie evitate, pentru că ne fac mai mult rău decât bine. „Fructele se mestecă, nu se transformă în suc și nu se beau cu paiul. Este cel mai mare rău pe care putem să-l facem, dacă natura ni le-a dat așa, cu fibre amestecate, cu multă apă. Timpul pe care îl petrecem mâncându-le, întârzie absorbția fructozei astfel, o doză dintr-un suc, fie el și fresh, se duce direct în sânge și nu, nu crește glicemia, că nu e vorba de glicemie, ci despre faptul că nu putem consuma fructoza prin mișcare, ea se duce în ficat, se face alcool și uite așa am umplut ficatul de grăsime și de toxine, că noi zicem că avem doar fresh de fructe', a spus Mihaela Bilic pe o rețea de socializare.
Citește și: Cum se păstrează morcovii pentru iarnă
Citește și: 20 de lecţii de stil de la Dana Budeanu. Ce trebuie să ai în garderobă pentru un outfit perfect
Citește și: Până la ce vârstă cresc fetele? Care e înălțimea medie
Citește și: Somon sălbatic sau de crescătorie – care e mai bun. Diferențe și beneficii
Cum crede Mihaela Bilic că trebuie consumate fructele
Mihaela Bilic crede că adulții trebuie să mestece, nu să mănânce pasat. În acest mod se întârzie absorbția fructozei., iar noi nu consumăm în exces.
„Plus că mai e o chestiune de comportament alimentar. Suntem adulți și trebuie să amestecăm. Doar bebelușii mănâncă pasat. Cu cât un aliment este mai ușor de mestecat, cu atât există riscul să mâncăm mai mult. Prin mestecat obosim, ceea ce e de bine împotriva lăcomiei și impulsivității alimentare. De la copii învățăm. Dați-i unui copil un măr, mestecă, obosește, iar la un moment dat, se va opri la jumătate din măr pentru că s-a plictisit. Nu e o chestiune că ne săturăm sau nu, iar din fructe nu ne putem sătura vreodată, pentru că fructoza nu crește glicemia. Nu suc', a mai spus medicul nutriționist.