De ce nu este bine să combini pepenele roșu cu pâine sau brânză. Ce se întâmplă în organism

 Calin Maria Bianca
.

De ce nu este bine să combini pepenele roșu cu pâine sau brânză. Ce se întâmplă în organism. Nu mai este un secret faptul că mulți români aleg să nu mănânce pepenele gol, ci să-l combine fie cu pâine, fie cu brânză. În timp ce ei consideră că așa se vor sătura sau se vor delectea cu o gustare sănătoasă, nutriționiștii au venit cu o serie de argumente pentru care este bine să evităm astfel de combinații, nefiind deloc benefice corpului nostru.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Pepenele este unul dintre cele mai căutate fructe vara, asta mai ales pentru faptul că ne ajută să ne hidratăm foarte bine în perioada caniculară. Chiar dacă este bogat în zahăr, îl consumăm în primul rând pentru sucul lui bogat și pentru hidratare, însă are și o serie de beneficii și proprietăți. De exemplu, pepenele este excelent pentru rinichi și sporește diureza, dar are și multe vitamine.

Citește și: Beneficiile pepenelui roșu și ale pepenelui galben pentru organism. Ce avantaje are fiecare

Citește și: Rețetă de limonadă cu pepene roșu. Cea mai răcoritoare rețetă a verii

Tot despre pepene știm cu toții că se consumă adesea în dietele de slăbit, deoarece zahărul și fibrele din pepene oferă senzația de sațietate și nu mai este necesară o altă mâncare. Totuși, în combinație cu alte alimente, penele poate face mai mult rău decât bine când vine vorba despre siluetă.

Citește și: Curtat de americani, David Popovici va merge la facultate în România: „Oficial, din toamnă voi fi student la Psihologie”

Citește și: Oana Zăvoranu a răbufnit în plin scandal de șantaj, după ce i s-au solicitat daune de 45.000 de euro: „Frustrare, furt, hoție și parșivitate”

De ce nu este bine să combini pepenele roșu cu pâine sau brânză

Conform nutriționiștilor, pepenele este un fruct acid, care încetinește digestia, de aceea trebuie consumat singur. Specialiștii au explicat că este de evitat pe cât de mult posibil combinarea lui cu alte alimente, asta deoarece încetinește digestia celor pe care le consumi împreună cu el. De asemenea, se recomandă să fie consumat cu o oră după masă sau cu o oră înainte de masă.

De ce este de evitat această combinație

Atunci când este combinat cu brânză, pâine sau alte mezeluri, pepenele încetinește digestia, provoacă balonare, flatulență, dureri de stomac și chiar indigestie, astfel că trebuiesc evitate aceste combinații pentru o stare de sănătate bună.

De asemenea, acest obicei îngrașă, fiindcă zahărul concentrat din pepene și grăsimea concentrată din brânza bogată în colesterol îți aduc numeroase kilograme în plus, ceea ce sigur nu îți dorești, mai ales în sezonul estival.

De ce e bine să consumi pepene roșu – beneficii

Așa cum se poate observa în tabelul de mai jos, o porție de 100 gr de pepene roșu ne oferă tot ceea ce corpul are nevoie, în mare parte, pentru o dietă echilibrate. Există o serie de avantaje și beneficii pentru care trebuie consumat, mai ales pentru conținutul mare de licopen, care este un antioxidant puternic, ce combate apariția cancerului, întârzie îmbătrânirea țesuturilor și ajută la susținerea sistemului imunitar.

Principiu activValoare nutrientProcent DZR (sau doza zilnica recomandata)
Energie30 Kcal1.5 %
Carbohidrati7,6 g6,0%
Proteine0.6 g1%
Grasimi0.15 g0.5%
Colesterol0 mg0%
Fibre alimentare0,4 g1%
Vitamine  
Acid folic3 mcg1.5%
Niacina (B3)0.178 mg1%
Acid pantotenic (B5)0.221 mg4.5%
Piridoxina (B6)0.045 mg3,5%
Tiamina (B1)0.033 mg3%
Vitamina C8.1 mg13.5%
Vitamina A569 UI19%
Vitamina E0,05 mg0,5%
Electroliti  
Sodiu1 mg0%
Potasiu112 mg2.5%
Minerale  
Calciu7 mg0.7%
Cupru42 mcg4,5%
Fier0.24mg3%
Magneziu10mg2.5%
Mangan0.038 mg1.5%
Zinc0,10 mg1%

Sursă foto: Freepics

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton