De ce nu este bine să folosești scobitori ca să cureți spațiile dintre dinți

 Laciu Andreea
.

Astăzi îți explicăm care este adevăratul motiv pentru care nu este bine să folosești scobitori ca să îți cureți spațiile dintre dinți. Aparent banal, acest obicei îți poate cauza probleme grave de sănătate, avertizează specialiștii. Urmările pot fi deosebit de grave dacă utilizezi constant scobitorile, iar afecțiunile care pot apărea duc, în timp, chiar la pierderea totală a dinților!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Atunci când vine vorba despre sănătatea danturii, medicii ne avertizează că sunt câteva obiceiuri care ne pot dăuna pe termen lung. În mod surprinzător, printre acestea se numără și utilizarea scobitorilor pentru curățarea spațiilor dintre dinți. Din cauza acestora, apare ulterior retracția gingivală. care duce în timp la căderea dinților.

De ce nu este bine să folosești scobitori?

Dacă folosești scobitori ca să îți cureți spațiile dintre dinți, ar fi bine să renunți cât mai rapid la acest obicei. Medicul stomatolog Sorina Stroe ne explică de apare, de fapt, această retracție gingivală. Utilizarea scobitorilor nu este singurul motiv pentru care se manifestă această afecțiune, însă reprezintă una dintre principalele cauze.

Acest obicei duce la apariția retracției gingivale, care provoacă ulterior boala parodontală și pierderea dinților, în cazul în care nu se intervine rapid cu un tratament specializat. Atunci când folosești scobitorile ca să cureți tartrul de pe dinți sau pentru resturile alimentare, riști să atingi și să agresezi gingia.

Citește și: Ața dentară – cum a apărut și ce rol are

Citește și: Adelina Pestrițu a dezvăluit cum își albește dinții cu doar 1 leu: 'Este un truc…' | EXCLUSIV

Citește și: Cum îți albești dinții – metode naturale

Citește și: Ce trebuie să ştii dacă rupi etichetele de la haine cu dinții. Este mai grav decât crezi!

Așa încep să apară durerile pentru că gingiile devin mult mai sensibile. Multe persoane încep să evite treptat spălatul pe dinți, în loc să apeleze la un medic. Atunci când gingia se retrage, rădăcina devine mai expusă. Acest lucru prezintă la rândul lui niște riscuri majore pentru sănătatea dentară, dincolo de aspectul fizic neplăcut.

Medicii recomandă periajul zilnic, de două ori pe zi, chiar și în cazul în care avem o sensibilitate în zona gingiilor sau una dentară. Trebuie să folosim o perie moale în acest caz, ca să evităm rănile. Este bine să cereți sfatul unui specialist imediat ce apar aceste simptome.

Retracția gingivală – care sunt cauzele?

Pe lângă utilizarea scobitorilor, mai sunt și alte capcane în care puteți pica și care vă pot dăuna grav în privința sănătății dentare. Nu este bine să îți periezi dinții orizontal, de la stânga la dreapta, cu o periuță cu duritate mare. Trebuie neapărat să faci periodic detartraj, deoarece tartrul care se depune pe dinți duce în timp la retracția gingivală.

Alte cauze pot fi înaintarea în vârstă, care duce în mod natural la apariția acestei afecțiuni, dar și predispoziția genetică pentru un biotip subțire, care este predispus la retracție, afirmă medicul stomatolog Cristina Stroe, potrivit csid.ro.

Sursă foto: Canva PRO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton