De ce zacusca nu trebuie consumată în timpul Postului Paștelui

.

De ce zacusca nu trebuie consumată în timpul postului. Credincioșii care țin post consumă zacusca, deoarece aceasta este preparată numai din legume. Cu toate astea, putini sunt cei care știu că zacusta nu este un aliment de post. Cei care țin post de Paște, trebuie să știe că zacusta conține un aliment care nu poate fi consumat decât în anumite zile de postul Paștelui.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


De ce zacusca nu trebuie consumată în timpul postului. Deși zacusta este unul dintre alimentele favorite din timpul postului, de fapt, aceasta nu este de post. Zacusca conține un ingredient pentru care există dezlegare doar în anumite zile. Postul Paștelui este cel mai aspru post și amintește de Patimile și Răstignirea Mântuitoriului Iisus Hristos.

Alimentația în perioada postului este formată din legume și fructe, dar și din diferiți înlocuitori al produselor de origine animală. Postul Paștelui presupune dezlegarea la untdelemn, vin și la pește. Deoarece zacusca este făcută din ulei, acest lucru face ca acest preparat să nu fie de post.


Citește și:Rețetă de tartă cu ceapă

Citește și:Rețetă de pleșcăviță umplută

Citește și:Rețeta de mucenici a lui Cătălin Scărlătescu

Citește și:Rețetă de tăiței chinezești cu legume

De ce zacusca nu trebuie consumată în timpul Postului Paștelui

Dacă ești credincios și vrei să respecți Postul Paștelui, trebuie să știi că zacusca nu este de post. Postul Paștelui este unul dintre cele mai aspre din an, si are o durată de 48 de zile. Unul dintre cele mai consumate preparate în această perioadă este zacusca, care este preparată numai din legume.

Așadar, zacusca nu este un produs de post deoarece contine ulei, iar dezlegarea la acest ingrediente este doar în anumite zile. Uleiul poate fi consumat doar în zilele de sâmbătă și duminică, potrivit creștinortodox.ro.


Se consumă vin și pește în Postul Paștelui

Dezlegarea la vin va cădea în ziua de joi, în săptămâna a cincea a postului după ce miercuri se citește Canonul Sfântului Andrei Criteanul. Peștele poate fi consumat de două ori în Postul Paștelui, în ziua de 25 martie, când se prăznuiește Buna Vestire. Dar și a șasea duminică a Floriilor, când se prăznuiește Intrarea Domnului în Ierusalim.

Postul Paștelui este postul care anunță sărbătoarea Învierii Domnului și este cel mai lung. Acesta durează șapte săptămâni și este cel mai aspru din punct de vedere alimentar.

Sursa foto: Canva