Destinații turistice pentru luna mai

 Barba Mirela
.

Destinații turistice pentru luna mai sunt nenumărate. Bani și timp să ai, ca să le poți vedea pe toate! Numai că anumite destinații turistice pentru luna mai sunt cu adevărat potrivite pentru această perioadă, indiferent de vârstă și de bugetul de care dispui.

Dacă te numeri printre cei care vor să se informeze despre destinații turistice pentru luna mai, te afli în locul potrivit. Găsești aici cele mai bune opțiuni, atât pentru o escapadă de sfârșit de săptămână, cât și pentru o minivacanță de neuitat.

Destinații turistice pentru luna mai

Luna mai este cea mai potrivă pentru călătorii. Și asta pentru că aglomerația specifică verii abia începe să apară, prețurile sunt acceptabile, iar temperaturile sunt destul de suportabile pentru a petrece mult timp în aer liber. Ca bonus, natura oferă o explozie de culori, de la verdele crud al pomilor, la multitudinea de flori care decorează spectaculos fiecare loc. Fie că alegi să vizitezi un oraș mare, fie că te îndrepți către meleaguri mai puțin umblate, merită să petreci câteva zile în destinații turistice pentru luna mai.

Regatul Unit al Marii Britanii

Chiar dacă nu mai aparține spațiului comunitar european și ai nevoie de pașaport și viză, Marea Britanie se numără printre cele mai bune destinații turistice pentru luna mai. Și asta pentru că există promoții avantajoase pentru biletele de avion, iar clima e ceva mai blândă. Numai că nu Londra e vedeta. Capitala poate fi vizitată oricând ai timp și dispoziția necesară să o explorezi îndeaproape.

Un loc fabulos și mai puțin cunoscut este Peninsula Lizard din ținutul Cornwall. Pitit în spatele stâncilor spectaculoase, pe South West Coast Path, se află pitorescul sătuc Coverack. Dacă vrei să te simți transportat în timp, în paginile unui roman englezesc, asta e destinația perfectă. Casele pescarilor te poartă către portul colorat și plaja liniștită. Mai puțin călcat de turiști, acest sat îți oferă starea de bine de care ai nevoie.

Scoția este un alt ținut de poveste. Și chiar merită vizitată măcar o dată în viață. Peisajele ei nu au rivali, iar castelele te fac să te simți eroul din filmele cu nemuritori. Clădirile au un farmec aparte, iar istoria și cultura care îmbogățesc aceste locuri te vor păstra într-o permanentă stare de uimire. Scoția este o destinație fascinantă, de la Edinburgh la Loch Ness ori Trossachs. În luna mai, au loc festivaluri de artă. Dar nu trebuie să ratezi nici ușile ascunse din Perth.

Sudul Franței

Coasta de Azur este o destinație râvnită de mulți. Totuși, sunt câteva locuri celebre extrem de solicitate, chiar dacă nu se numără printre destinațiile cu adevărat autentice și reprezentative pentru această zonă. Oriunde în regiune ai alege să mergi în luna mai este perfect, căci clima este foarte prietenoasă și prețurile încă nu au explodat. Nici nu e la fel de aglomerat ca pe timpul verii. Dar dacă vrei să te bucuri cu adevărat de un loc magic, trece pe lista cu destinații turistice pentru luna mai Le Grau du Roi. Depășește cu mult în frumusețe Nisa. Este o stațiune în apropiere de Montpellier, construită în jurul Canalului Central al regiunii istorice Languedoc. Superbul orășel se află destul de aproape și de Carmargue, întinderea de mlaștini unde trăiesc ponei albi sălbatici și o colonie foarte numeroasă de păsări flamingo, poate cea mai mare din afara Africii. Le Grau du Roi este un oraș cu o arhitectură magnifică și are și un port foarte cochet.

Portugalia

Poate că nicicând nu e mai potrivit să vizitezi Portugalia ca în luna mai. Și asta pentru că temperaturile sunt suportabile pentru cei sensibili la căldură. Ceea ce face să te poți bucura de vizite detaliate și nu pe fugă. Da, merită să vezi Lisabona, Porto și Sintra sau să te bucuri de plajă în Algarve. Mai mult, în luna mai, au loc o serie de festivaluri, precum Super Rock sau Sărbătoarea Santa Cruz. Totuși, un loc ce nu trebuie ratat este Ria Formosa. Este locul perfect pentru a descoperi Portugalia autentică.

Și dacă tot ai ales Algarve, nu ezita să vizitezi parcul național, raiul pasionaților de fotografie. Orașul pescăresc liniștit Olhão este aerisit, necunoscând mulțimea de turiști din Algarve. Dincolo de acesta se află insula de nisip Culatra (pe care nu circulă mașini) și, la celălalt capăt, satul Cabañas, cu propria plajă insulară. Te poți bucura în această regiune de kilometri de plaje pustii. Pentru cei mai aventuroși, condițiile sunt perfecte pentru kitesurfing și există numeroase școli ale acestui sport.

Spania

Tot datorită temperaturilor prietenoase, luna mai e perfectă pentru a vizita Spania. Patrimoniul istoric, cultural, gastronomic și natural o fac o destinație superbă în orice moment al anului. Totuși, în luna mai au loc festivaluri celebre, precum San Isidoro, Festivalul de flori de la Girona, Festivalul berii IPA și chiar Festivalul melcilor.

Iar dacă îți doreai de mult să vizitezi Barcelona, acum e momentul. La finele lui mai se ține Festivalul Primavera Sound, la care participă, de obicei, nume mari ale industriei muzicale. Pe lângă celelalte atracții turistice, plaja te va chema cu siguranță. Este plină de localnici și turiști, se țin petreceri, iar apa e numai bună de scăldat.

Italia

Aproape că nu mai are nevoie de nicio prezentare. Dar, ori de câte ori ai fi vizitat-o, tot rămâne ceva nou de văzut în Italia. Pentru luna mai, e destinația perfectă, atât pentru a cutreiera orașele spectaculoase, cât și pentru a face plajă. Iar Coasta Amalfi îți oferă tot ce îți poți dori. Sezonul turistic se deschide oficial la Paștele catolic și se încheie pe la sfârșitul lui octombrie, așa că acum e momentul perfect să dai o fugă acolo. Mai ales că și prețurile cazărilor sunt mai mici în această perioadă.

Pitorescul Toscanei te îmbie la visare. Un vin bun, renumitele savori italiene și peisajele absolut superbe fac din această regiune una dintre cele mai bune destinații turistice pentru luna mai. Dar nici Calabria nu se lasă mai prejos. Unde mai pui că este și momentul perfect pentru plajă! Dacă te fascinează natura sălbatică, plaja, apa lină, soarele mângâietor, orașele conservate magnific, alege Calabria ca destinație de călătorie.

Germania

Chiar dacă nu o vezi ca pe o destinație turistică de top, Germania îți demontează toate prejudecățile. Și are locuri de vizitat cum nu te aștepți, de la orășele și burguri medievale încărcate de istorie și foarte bine conservate, până la peisaje care îți taie răsuflarea. Iar pentru luna mai, o destinație spectaculoasă poate fi Lacul Königssee. Este unul dintre cele mai frumoase lacuri din Germania, situat în sud-estul Bavariei, în superbul Parc Național Berchtesgaden. Este cel mai curat, cel mai adânc și, fără îndoială, cel mai frumos lac alpin din Germania. Se pot face plimbări cu barca electrică în jurul lacului, timp în care se pot savura frumusețile naturale ale zonei, precum și superba biserică Sfântul Bartolomeu, pe unul dintre maluri. Este o zonă fascinantă pentru drumeții, cu cascade și puncte de belvedere, numai bune de fotografiat. Priveliștile munților sunt spectaculoase, la fel ca și vizitele în minele de sare din zonă.

Belgia

În vreme ce toată lumea se înghesuie la Bruxelles ori la Bruges, tu du-te să vezi o bijuterie specială, Dinant. Se află pe malul râului Meuse, în regiunea valonă a Belgiei. Orașul este umbrit de o stâncă spectaculoasă și abruptă și este protejat de vechea cetate fortificată. Clădirile istorice ale orașului sunt încărcate de legende și, pe măsură ce vă plimbați pe străzile înguste, puteți simți că acesta este un loc cu multe povești de spus.

Poate că cea mai faimoasă conexiune cu acest oraș vine din faptul că este locul de naștere al lui Adolphe Sax, omul care a inventat saxofonul și a cărui casă se poate vizita. Gurmanzii nu trebuie să rateze ocazia de a încerca delicioasa Flamiche sau Couques de Dinant, mai ales dacă doresc să simtă aromele tradiționale.

Cipru

Una dintre cele mai potrivite destinații turistice pentru luna mai este fabuloasa țară insulară Cipru. Temperatura este perfectă, iar sezonul turistic este în toi. Ai de ales între o varietate de plaje, de la nisip foarte fin la stânci, de monumente istorice și restaurante de toate felurile. Iar la Larnaca, vei găsi relaxarea absolută. Plimbările printre ruine antice, palmierii aliniați pe faleză, pomii înfloriți, biserici vechi, păsări flamingo umblând de colo-colo, pisicile simandicoase, mâncărurile delicioase, toate fac din Larnaca locul perfect de relaxare în mai. Nu rata brânza halloumi gratinată, humusul, măslinele și alcachofas pe pâine locală.

Maroc

De la dunele uriașe ale Deșertului Sahara și Munții Atlas, până la viața din Marrakech, nostalgia romantismului din Casablanca și plajele din Asilah, Marocul își merită locul printre cele mai bune destinații turistice pentru luna mai. Pasionații de gastronomie locală sunt aici în paradis, iar Festivalul trandafirilor de la jumătatea lunii, în El Kelaa M’Gouna, este un eveniment ce nu trebuie ratat. Temperaturile pot deveni extreme, dar sunt încă acceptabile spre deosebire de perioada verii.

Vrei și mai departe?

Dacă destinațiile prezentate deja ți se par mult prea aproape de casă și vrei să încerci ceva aparte, atunci următoarele destinații turistice pentru luna mai ți se vor părea cu siguranță atrăgătoare.

Coreea de Sud

Primăvara și toamna sunt perioadele în care această țară este cel mai des vizitată. În luna mai, temperaturile sunt cuprinse între 13 și 23 de grade Celsius, iar zborurile sunt la prețuri rezonabile. Este sfârșit de sezon, dar umiditatea aerului este scăzută, așa că e momentul perfect pentru o aventură în Coreea de Sud. În luna mai se organizează diverse festivaluri, cum ar fi Festivalul Fluturilor din Hampyeong, Festivalul de bere artizanală și muzică din Daejeon, Festivalul Internațional de flori din Goyang sau Festivalul de ceai verde din Boseong.

Tahiti și Bora Bora

Sezonul pentru aceste destinații de vis începe în luna mai. Și asta pentru că ploile se mai domolesc, iar temperaturile sunt ideale. Dacă vrei să te rupi total de realitatea cotidiană, să admiri peisaje de basm și să te simți ca în paradis, alege cazare la o căsuță plutitoare și lasă-ți imaginația să zburde.

Sri Lanka

Destul de populară în ultimii ani printre pasionații de călătorii, Sri Lanka este o insulă irezistibilă. Istoria milenară a lăsat o moștenire culturală fascinantă. Templele, plajele de pe țărmurile albastre, pădurile tropicale, elefanții, zonele muntoase, toate se află la distanțe scurte una de alta. Iar experiențele de care ai parte aici sunt dintre cele mai diverse. Nu rata un tur din Colombo, cel mai mare oraș, spre superbele coaste din sud-vestul insulei. Și frumosul oraș colonial Galle, cu fortul inclus în patrimoniul UNESCO, trebuie vizitat.

Oman

O destinație nu foarte îndepărtată, însă foarte puțin cunoscută de către români, este Oman. Vremea din Salalah este perfectă pentru o vacanță la plajă. Puteți descoperi peisaje impresionante, plaje sălbatice cu nisip alb și ape turcoaz. Fie că preferați un resort cu all inclusive, sau un apartament închiriat în oraș, există opțiuni pentru o gamă destul de largă de gusturi și bugete.

Sursa foto: 123rf.com

Alte surse: theplanetworld.com, amalfi.travel.ro, floxi.ro

Citește și Unde să mergi în vacanță în luna aprilie

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton