Farse de 1 Aprilie: 30 de păcăleli pe care le poți face prietenilor

Farse de 1 Aprilie se fac de când lumea. Și, conform tradiției, chiar e bine să te lași păcălit pe 1 aprilie. Căci, deși snoavele cu Păcală în rolul principal ne-ar putea face să credem contrariul, obiceiul de a sărbători pe 1 aprilie nu ne aparține. Și toată omenirea se distrează în această zi. Așa că iată cum îți poți păcăli prietenii cu farse de 1 aprilie!

Data de 1 aprilie este așteptată cu nerăbdare, mai ales de cei mereu puși pe șotii. C-așa-i românul, amator de haz și la necaz. Numai că nu oricine agreează să fie prins în mrejele unei farse de 1 aprilie. Mai ales dacă umorul se apropie de tenta neagră. Una e să fii mințit că ai fost dat afară de la locul de muncă și alta e să ți se spună că ți-a murit soacra. Acum depinde numai de tine să dai aspectul pozitiv oricăreia dintre variante.

Superstiții legate de farse de 1 Aprilie

Acele farse de 1 aprilie nu sunt întotdeauna dintre cele mai plăcute. Totuși, e indicat să le „guști' din plin și, mai ales, cu haz. Căci, de te superi vreun pic, în calitate de „victimă', riști să fii păcălit sau să „pici de fazan' tot anul ce urmează. Oricum, e de bine să păcălești și să fii păcălit, pe 1 aprilie. Însă numai până la orele 12:00! Cine se încumetă să facă farse după această oră atrage ghinionul asupra lui ca un magnet.

Ca să ții neșansa la mare distanță de tine, acceptă orice păcăleală cu zâmbetul pe buze. Se mai spune că nu e bine să te măriți pe 1 aprilie. Căci data aduce ghinion în căsnicie. Dar e de rău doar pentru mire, căci va fi sub papucul miresei cât vor fi împreună. În schimb, copiii născuți pe 1 aprilie sunt plini de noroc și greu de păcălit. Pentru cei singuri, această zi poate fi un semn al ursitei. Dacă un domn e păcălit de o doamnă drăguță sau invers, e foarte posibil să bată în curând clopote de nuntă.

De ce se fac farse de 1 Aprilie

Există o sumedenie de legende legate de originile acestei sărbători, în funcție de țară ori de continent. Însă una dintre ele, unanim acceptată, este aceea privind schimbarea calendarului iulian cu cel gregorian. Până în octombrie 1582, anul calendaristic începea la 1 aprilie. 1 ianuarie a devenit ulterior prima zi a Anului Nou.

La fel cum, în zilele noastre, multă lume încă mai face calcule în leii vechi, din obișnuință, așa și în acele vremuri, multă lume a păstrat obiceiul de a sărbători în continuare Noul An la 1 aprilie. Iar acelora „nebuni de aprilie' le-a rămas numele. Pe de altă parte, luna lui Prier însăși joacă feste. Capriciile ei își spun cuvântul, nelăsând nici iarna să plece definitiv, nici primăvara să-și intre pe deplin în drepturi.

Calendarul gregorian a fost adoptat în România în 1919. De atunci s-a împământenit și obiceiul păcălelilor de 1 aprilie. Dar tradiția farselor de primăvară există din vremea romanilor. Ei celebrau Hilaria, începând cu 25 martie. Era o serbare dedicată echinocțiului de primăvară și renașterii naturii.

Farse de 1 aprilie pe care să le faci prietenilor și apropiaților

Dacă nu în această zi, atunci când să-ți lași imaginația să zburde în voie?! Bine, în limita bunului simț, poți face orice fel de farse de 1 aprilie. Și poți păcăli pe oricine e înzestrat cu simțul umorului. Iată câteva dintre cele mai apreciate farse de 1 aprilie:

Farse de 1 Aprilie cu „de-ale gurii'

Bomboane false pe băț

Orice iubitor de dulciuri se va „arunca' la o asemenea surpriză. Ia niște verze de Bruxelles și îmbracă-le în ciocolată și decorațiuni apetisante. Apoi, înfige-le bețe de frigărui și vor arăta ca celebrele lollypop, foarte apreciate în candybaruri. Chiar merită efortul! Mai ales când vei vedea fețele celor care încearcă să le înfulece.

Băuturi de nebăut

Pune gelatină în diferite sticle de suc și în pahare. Amestecă-le bine și lasă-le să se închege. Pune câte un pai în fiecare. Distrează-te copios când îi vei vedea pe ceilalți încercând să savureze sau să-și potolească setea cu ceva ce nu pot să bea.

Gogoși altfel

Fie că alegi să prepari niște gogoși din altă compoziție decât cea cunoscută, fie modelezi în formă de gogoși orice altceva decât produse comestibile, rămâne să-ți pui imaginația la încercare. Adu la birou sau în bucătăria familiei o cutie de la o firmă cunoscută de patiserie și umple-o cu gogoși apetisante doar ca aspect. Sau poți umple gogoșile clasice, glazurate, cu maioneză și muștar. Invită-i pe toți să se servească. Reacțiile nu se vor lăsa așteptate.

Surpriză cu Cola

Umple o sticlă de cola cu un amestec făcut din sos de soia și apă minerală sau sifon. Aspectul va fi întocmai cu cel al licorii atât de apreciate. Doar că, după o gură din băutura astfel preparată, sigur va fi nevoie de intervenția personalului de la curățenie.

Șampon surpriză

Dacă îți asumi responsabilitatea de a primi înjurături și răzbunarea celorlalți, prepară un amestec din maioneză, muștar și ketchup. Umple recipientul de șampon din baie cu acest preparat. Nu mai ai decât să aștepți să vezi care dintre membrii familiei îl va utiliza primul. Până la urmă, se va putea folosi la următoarea porție de cartofi prăjiți. Așa că nu e o risipă.

Mic dejun înghețat

Într-un bol, pregătește un amestec cu müsli ori cereale, lapte și fructe, ca pentru micul dejun. Pune-l în congelator. Apoi, dimineață, trezește persoana căreia îi este dedicată farsa și invit-o la masă. Scoate bolul din congelator și servește-i-l. Cel mai indicat ar fi să nu rămâi prin preajmă. Există risc crescut de accidentare!

Urme scârboase de ciocolată ori unt de arahide

Mânjește din loc în loc hârtia igienică din baie cu urme de degete înmuiate în cremă de ciocolată sau în unt de arahide. Dacă ai chef de curățenie după aceea, poți îndrăzni să mâzgălești și capacul vasului de WC sau ușa de la baie.

Înghețată specială

Prepară un pireu din cartofi cu sos de usturoi și pune-l în cornete de înghețată sau în cupe, cu sos barbecue deasupra. Va arăta ca înghețata de vanilie cu sos caramel. Servește-i pe toți cei cărora îi vrei „înțepați' cu farse de 1 Aprilie. De preferat ar fi să-l servești la prânz, căci e gustos până la urmă.

Farse pentru familie

Pernă balon

Este una dintre farsele de familie preferate în străinătate. Nu trebuie decât să pui în fața de pernă un balon umflat. Ca să nu alunece, poți lipi baloanele de interiorul feței de pernă cu bandă dublu adezivă.

Camera plină cu baloane

Această farsă se poate face cel mai bine de către cei care locuiesc la parter sau la curte. Asta pentru a putea umple camera cu baloane umflate și a putea ieși apoi în siguranță pe geam. Cel păcălit va încerca să intre în camera sa și va trebui să depună ceva efort până va reuși performanța de a deschide ușa.

Telecomandă buclucașă

Ca să te răzbuni pe cel care deține controlul absolut al telecomenzii, lipește o bucățică de bandă adezivă netransparentă pe porțiunea telecomenzii unde se află senzorul de transmisie. Oricât se va chinui persoana să folosească telecomanda, aceasta nu va funcționa. Va fi amuzant să vezi cum încearcă toate tertipurile pentru a redeveni stăpânul telecomenzii.

Colete în neștire

Pentru cineva pasionat de cumpărături online, este una dintre acele farse de 1 aprilie perfecte. Pregătește-ți din vreme mai multe cutii, de diferite dimensiuni, etichetate deja. Fie pui la ușa persoanei câte una pe rând, fie îi construiești un munte de colete la ușă. E alegerea ta cum să o surprinzi. Ba chiar poți să-i trimiți și un SMS matinal sau mai multe, venind ca din partea curierului care urmează să livreze. Cu siguranță va avea un șoc când se va trezi cu mormanul de colete la ușă.

Deodorant spumos

Dacă ai în anturaj o persoană neatentă la detalii și cam „împrăștiată' de fel, este farsa perfectă. Îi înlocuiești pur și simplu deodorantul spray cu spumă de ras sau frișcă la tub. Din obișnuință, va lua recipientul din locul știut, fără să se mai uite la detalii. Și îl va pulveriza la subraț sârguincios.

Farse pentru pasionații de social media

Ce tot scrie?

Găsește un GIF cu infamele puncte de suspensie care apar în casetele de chat atunci când interlocutorul scrie ceva. Trimite imaginea tuturor celor pe care vrei să-i păcălești. Vor fi cu toții extrem de curioși să afle ce tot scrii de nu le apare încă mesajul. Fierbe-i până când îți vine cheful să le spui că a fost o farsă.

Ilegal, dar merită

Dacă ai acces la contul de socializare al persoanei pe care vrei să o păcălești, o poți face să se perpelească. Schimbă-i la profil opțiunea de vizibilitate pe „private' sau „privat' pentru ziua respectivă. Și așteaptă să vezi cum se agită că nu primește niciun „like' sau nicio altă reacție la postări.

Cel mai tare videoclip pentru TikTok

Cere-i viitoarei tale „victime' să te lase să îi faci o fotografie dansând. Apoi, roag-o să te filmeze pe tine dansând. Setează-ți telefonul în așa fel încât să apară chipul persoanei din fotografie pe trupul tău dansând. Acest lucru funcționează deosebit de bine atunci când ecranul telefonului mobil este îndreptat către tine, dar camera frontală este folosită pentru înregistrare. Poți face ce vrei tu din acest moment, numai să nu intri în ilegalitate. Oricum un astfel de filmuleț va deveni viral.

Cu susul în jos

Pe ecranul de pornire al unui computer care folosește Windows, apasă simultan Ctrl, Alt și semnul de săgeată în jos. Imaginea va apărea complet răsturnată. Poți reveni la imaginea inițială în orice moment, apăsând simultan Ctrl, Alt și semnul de săgeată în sus. Va fi amuzant să vezi cum se chinuie utilizatorul să își facă treaba.

Nu se aude!

Intră într-un apel video cu cineva și prefă-te că spui ceva extrem de important. Mișcă-ți numai buzele și folosește-te de expresiile feței și de gesturi sugestive. Dar nu rosti niciun sunet! Persoana va crede că e ceva serios, dar nu va auzi nimic. Când crezi de cuviință, spune-i că e doar o păcăleală.

Farse pentru șoferi

S-a spart geamul

Lipește cu bandă adezivă sau cu ceva ușor de înlăturat mai multe cioburi pe parbrizul sau pe geamul mașinii persoanei vizate. Lasă-l să-și pardă mințile de nervi până își dă seama că e doar o glumă. Poți folosi și un abțibild trimensional pentru un plus de credibilitate.

Mesaje cu subînțeles

Lipește pe mașina vizată, într-un loc ușor de ignorat de către șofer, un mesaj cât se poate de vizibil. De preferat ar fi ca mesajul să fie unul cu subînțeles de tipul „Trage-mă, te rog!' sau „Conduc extrem de prost'. Pune-ți imaginația la treabă și sigur vei găsi ceva haios. Cel ce se va afla ulterior la volan va fi uimit că îl claxonează ceilalți în trafic și nu va înțelege ce se întâmplă.

Scuze pentru zgârieturi!

Ei bine, asta poate scoate din minți un șofer care își iubește mașina. Lasă un bilețel în geamul mașinii celui pe care vrei să-l păcălești. Scrie pe el „Scuze pentru zgârietură!'. Când va găsi biletul, va începe să studieze panicat fiecare centimetru al „bijuteriei' din dotare.

Bandajează mașina

Fie că folosești fașă medicinală, fie bandă adezivă, suprinde-ți amicii bandajându-le complet mașina, ca pe o mumie. Îți va lua ceva timp, desigur, și va costa ceva bani. Dar chiar merită efortul. Va fi una dintre acele farse de 1 Aprilie pe care nu le va putea uita.

Amendă în geam

Te poți distra și imprimând câteva bilete de amendă false, pe care să le pui ulterior pe parbrizele celor pe care vrei să-i păcălești. Încearcă să faci copii cât mai credibile și efectul va fi extrem de amuzant.

Farse pentru colegii de muncă

Nu merge mouse-ul

Lipește bandă adezivă pe baza mouse-ului de la computerul celui pe care-l vrei păcălit. Și amuză-te copios văzându-l cum se chinuie să înțeleagă de ce nu poate folosi mouse-ul cu niciun chip.

Sperietură

Să sperii pe cineva din senin, exact atunci când se așteaptă mai puțin, este una dintre farsele clasice de 1 aprilie.

Caca fals

O alta dintre farsele clasice pentru această zi este să plasezi în diferite locuri, „răhăței'. Fie că sunt din plastic, din cauciuc, fie că sunt prăjituri în acestă formă. Îi poți pune pe scaune, pe birou sau chiar la sala de mese.

Gheață altfel

În instituțiile în care există dozatoare de gheață funcționează perfect acest truc. Pune în locul cuburilor jeleuri colorate. Cele mai drăguțe sunt cele în formă de viermi sau ochi. Când cineva va dori să-și pună gheață în pahar va primi astfel de surprize.

Bilețele lipite pe spate

Este una dintre cele mai cunoscute și mai utilizate farse. Când colegul nu este atent, îi lipești pe spate un post-it cu un mesaj hilar.

Îți bei „analizele'

Cumpără de la farmacie un recipient steril pentru recoltarea urinei pentru analize. Umple-l cu suc de mere și ține-l pe birou. Bea din în el în fața colegilor toată ziua.

Comenzi încurcate

Plasează o comandă comună pentru masa de prânz. Când vine comanda, amestecă preparatele înainte de a ajunge în posesia celor care le-au comandat sau ascunde felurile preferate ale celorlalți.

Sursa foto: 123rf.com

Alte surse: parade.com, bravo.de,

Citește și Care sunt capitalele țărilor lumii

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton