Fructele care topesc grăsimea de pe burtă și te ajută să slăbești

 Dumba Gabriela
.

Dacă ți se pare ciudat să mănânci fructe, despre care știm că sunt dulci și, deci, nu ajută prea mult în dietele de slăbit, dar totuși să ai o talie subțire, află că sunt câteva fructe care topesc grăsimea de pe burtă. Ele potolesc foamea, te ajută să menții colesterolul sub control și reduce și riscul anumitor boli de inimă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Potrivit nutriționiștilor, consumul regulat de fructe întregi are un efect pozitiv asupra pierderii în greutate. Însă trebuie să alegi cu grijă fructele pe care să le consumi în dieta de slăbit sau în general, în alimentația de zi cu zi, dacă nu vrei să te alegi cu calorii în plus.

15 fructe care ard grăsimea de pe burtă

1. Grapefruitul este un fruct acidulat și suculent despre care se știe că ajută la pierderea în greutate. Un studiu a confirmat că persoanele care au consumat jumătate de grapefruit înainte de masă au prezentat o scădere în greutate mai mare decât persoanele care nu au făcut acest lucru.

2. Pepenele verde este o sursă excelentă de vitamina C, minerale, licopen și apă. Potrivit unui studiu, consumul a două căni de pepene verde pe zi ar putea crește sațietatea și poate reduce greutatea.

3. Lămâile conțin multă vitamina C, care este un antioxidant puternic. O dietă de detoxifiere cu lămâie, urmată pe parcursul a 11 zile, a arătat o reducere mai mare a greutății corporale, a raportului talie-șold, dar și a procentului de grăsime corporală.

4. Merele sunt bogate în beta-carotene, apă, fibre, vitamine și minerale, iar consumul unui măr întreg sau a sucului de mere a arătat rezultate promițătoare de pierdere în greutate.

5. Afinele sunt bogate în antocianine, un antioxidant care le conferă culoarea albastru-violet închis. Cercetătorii au descoperit că antocianinele din afine inhibă creșterea în greutate.

6. Studiile de cercetare confirmă că jumătate de avocado consumat pe zi crește sațietatea, reduce colesterolul, ajută la menținerea greutății și îmbunătățește sănătatea cardiovasculară.

7. Portocalele pot ajuta la reducerea greutății. Sucul de portocale ajută la reducerea greutății corporale, a grăsimii corporale, a rezistenței la insulină și a colesterolului.

Citește și: Oana Mizil l-a invitat pe Marian Vanghelie acasă, de Crăciun, după despărțire: „Important e să vină cu iubire. Familia înseamnă mamă și tată'

Citește și: Loredana Groza și soțul ei, Andrei Boncea, s-au despărțit, după 25 de ani de căsnicie. Tatăl artistei confirmă separarea: „Nu mă interesează unde stă el, nici pe ea nu o interesează'

Citește și:Ce a primit Adelina Pestrițu de la fiica ei, Zenaida, la împlinirea vârstei de 36 de ani: ‘A fost cel mai frumos cadou’

Citește și:Ramona Olaru are un nou iubit. Cine este bărbatul care a cucerit-o după despărțirea de Cătălin Cazacu

8. Rodia conține substanțe nutritive împotriva obezității. Un studiu afirmă că potențialul antioxidant al sucului de rodie este mai mare decât cel al vinului roșu sau al ceaiului verde.

9. Fructele de acai sunt considerate ca fiind un superaliment pentru pierderea în greutate, deoarece sunt încărcate cu antioxidanți care ajută la reducerea colesterolului și a glicemiei crescute.

10. Bananele coapte sunt sățioase, oferă energie și sunt o sursă bogată de fibre, vitamine și potasiu. Suplimentul de amidon nativ din banane poate ajuta la scăderea greutății corporale și a nivelului de insulină la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

11. Conform cercetărilor, consumul unui kiwi în fiecare săptămână poate ajuta la scăderea trigliceridei, la creșterea nivelului de colesterol bun și la reducerea rezistenței la insulină. Fructul kiwi este, de asemenea, încărcat cu vitamina C, care ajută la reducerea toxinelor din organism.

12. Căpșunile sunt bogate în antociani, care sunt antioxidanți care ajută la reducerea toxinelor și a inflamației.

13. Oamenii de știință americani au descoperit că fructele de goji ar putea ajuta la reducerea circumferinței taliei prin stimularea metabolismului.

14. Fructele precum perele, prunele, prunele uscate și cireșele sunt cunoscute ca fructe cu sâmburi. Conform unui studiu, consumul de prune uscate a dus la o reducere moderată a greutății corporale.

15. Ananasul este bogat în vitamine, minerale, fibre alimentare și fitonutrienți, potrivit spynews.ro. Consumați o cană de ananas în fiecare zi pentru a îmbunătăți digestia și pentru a induce descompunerea grăsimilor. De asemenea, puteți urma dieta cu ananas pentru o pierdere mai rapidă în greutate.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton