Fructele de sezon care îngrașă cel mai tare. Mihaela Bilic dă verdictul: "Fac grăsime pe burtă"

.

Pe cât de benefice sunt fructele de sezon, pentru că au multe vitamine, dacă sunteți în lupta cu kilogramele, ar trebui să le evitați sau să le consumați cu moderație. Fructele de sezon, precum prunele sau strugurii, îngrașă foarte mult, iar Mihaela Bilic spune că se depune fix pe burtă acea grăsime. Adica într-un dintre locurile cele mai dificile, atunci când vrem să fim mai suple.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!


Mihaela Bilic a vorbit în mediul online despre fructele de sezon și cât de bune sau rele sunt ele pentru siluetă dacă sunt consumate frecvent. Toate au multe beneficii pentru sănătate, dar și calorii cu carul.

Cât de mult îngrașă fructele de sezon

„Ambele sunt fructe de sezon, dulci și parfumate, pe care suntem tentați să le mâncăm pe săturate! Nu se pune problema dacă sunt sănătoase sau nu, ci care îngrașă mai tare.

În funcție de soi, prunele au un aport caloric de 45-70 cal și un aport de zahăr aprox 10g/100g. De reținut că sunt fructe climacterice, care se coc și după ce au fost culese… și cu cat sunt mai coapte, cu atât sunt mai dulci.


În prune există sorbitol, un alcool de zahăr rezistent la digestie, care are efect laxativ și prebiotic (hrănește flora intestinală din colon). Conțin și fibre solubile și insolubile (pectine și celuloză) care accelerează tranzitul intestinal și previn constipația. La capitolul minerale sunt bogate în potasiu cu rol în hidratare, reglarea tensiunii arteriale și contracția musculară’, a precizat Mihaela Bilic despre prune.

Citește și: Bianca Drăgușanu petrece alături de Gabi Bădălău și copiii săi, după ce afaceristul a dat-o în judecată pe Claudia Pătrășcanu: „Băieții se distrează de minune în compania Biancăi și a fiicei sale


Citește și:Claudia Pătrășcanu, după ce a fost dată în judecată de familia lui Gabi Bădălău: „Vor să mă ruineze financiar. Sunteți și veți rămâne sângele copiilor mei

Strugurii sunt campioni la capitolul dulceață’

Strugurii, pe de cealaltă parte, conțin mai mult zahăr, dar și mai multe calorii. Strugurii sunt benefici mai ales în cazul celor care fac efort fizic frecvent, deoarece aduc un aport important de nutrienți organismului.


Strugurii sunt campioni la capitolul dulceață’, au 15-20g zahăr și 80-90 cal/100g. Merită să-i lăudăm pentru conținutul de potasiu, magneziu și calciu, sucul de struguri fiind o băutură recomandată în refacerea după efortul fizic intens la sportivi.

Strugurii negri sunt renumiți pentru aportul de resveratrol, un antioxidant cu efect protector cardiovascular. De reținut că cea mai eficientă formă de resveratrol există în vinul roșu, nu în sucul de struguri! De unde concluzia că un strop de alcool face bine și la inimă și la dispoziție’, a spus ea despre struguri, citată de unica.ro.


Și prunele și strugurii au efect detox și alcalinizant’

Atât prunele, cât și strugurii sunt periculoase pentru siluetă, chiar dacă au și efecte detox. Problema stă în zahărul pe care-l conțin, dar nu înseamnă că trebuie să le eliminăm din dietă, ci este recomandat să le mâncăm cu moderație.


Și prunele și strugurii au efect detox și alcalinizant. Sunt cel mai sănătos și echilibrat desert oferit de natură. Însă ca orice desert, se mănâncă cu măsură.

P.S. Zahărul din fructe, adică fructoza, se transformă în alcool prin fermentație. Și asta se întâmplă fie în butoi, fie în ficatul nostru. Asta pentru cine nu știe că fructele mâncate în exces îngrașă și fac grăsime pe burtă!’, a încheiat Mihaela Bilic.