Grădini zoologice din România

.

În România există multe grădini zoologice. Majoritatea lor merită vizitate, mai ales dacă mergi în vizită cu copiii. Vizitarea unei grădini zoologice este alegerea perfectă, mai ales că vremea este frumoasă! Numeroasele specii de animale sălbatice vor capta atenția celor mici și îi vor ajuta să înțeleagă mai multe despre animale. În același timp, vor avea ocazia să se joace și să petreacă mai mult în timp în natură, unde își pot consuma energia. 

Grădini zoologice din România


În România există câteva grădini zoologice superbe, pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată. Începând cu cea din București, până la cea din Oradea sau Târgu Mureș, unde vei vedea animăluțe spectaculoase.

În țara noastră cea mai veche expunere de animale sălbatice menținute în captivitate au constituit-o grotele amenajate în 1906 în Parcul Libertății în care erau prezentați publicului urși și lupi. Aceste construcții au dăinuit până în 1959 când au fost desființate, iar animalele existente au fost transferate la Colțul zoologic Băneasa. 


Citește și: Ce alimente să nu bagi în cuptorul cu microunde

Cea mai veche concentrare de animale sălbatice captive căreia i se poate atribui denumirea de grădină zoologică este aceea din Sibiu, creată în 1929 din inițiativa și sub egida Uzinei Electrice.

Problema realizării unei grădini zoologice în capitala țării s-a pus pentru prima dată în 1933 când Grigore Antipa, fondatorul muzeului ce-i poartă numele, a fost însărcinat de administrația municipală să studieze posibilitățile amenajării acestui obiectiv social-cultural și științific.

În 1955, ia ființă Grădina zoologică București sub forma unui serviciu al Secțiunii gospodăriei comunale din Sfatul popular al capitalei’ – Mihail COCIU – Grădina zoologică – un muzeu viu.

Grădina Zoologică Oradea

Strada Matei Basarab nr. 1, Oradea

Situată în partea de sud-vest a orașului Oradea, Grădina Zoologică Oradea are peste 650 de animale din peste 140 de specii, dar este în continuă dezvoltare, încercând să aducă noi specii în fața publicului. Tarifele de intrare pornesc de la 7 lei/copii (3-14 ani) și 15 lei/adult.


Grădina Zoologică Brașov

Strada Brazilor nr. 1, Brașov

În Grădina Zoo Brașov, oricine este oricând binevent să vadă o mare varietate de animale și păsări, inclusiv doi tigri și două cămile, începând cu anul 2016. Prețul unui bilet de vizitare a grădinii zoologice este de 5 lei pentru copii și 13 lei pentru adulți.

Citește și: Alimente bogate în calciu.Pe ce loc este spanacul

Grădina Zoo Târgoviște

 Bulevardul Domnească, Parcul Chindia, Târgoviște

Întinzându-se pe o suprafață de aproximativ 4 hectare și deținând peste 166 de specii de animale și păsări, Grădina Zoo Târgoviște garantează o vizită în care vei putea lua contact cu unele specii de animale pe care nu le-ai mai întâlnit până acum. Prețul de intrare este de 4 lei pentru copiii de peste 3 ani și 7 lei pentru adulți.


Grădina Zoologică București

Aleea Vadul Moldovei nr. 4, București

Situată în zona Băneasa, Grădina Zoologică București își așteaptă vizitatorii la cu câteva exemplare de animale și păsări unice, dar și cu unele pe cale de dispariție. Toate aceste animale și păsări trăiesc pe o suprafață de 5,85 hectare. Prețul unui bilet este de 13 lei pentru adulți și 6,5 lei pentru copii.

Grădina Zoo Târgu Mureș

Strada Verii nr. 57, Târgu Mureș

Grădina Zoo Târgu Mureș își așteaptă vizitatorii și își adăpostește animăluțele pe 40 de hectare de vegetație, special amenajate pentru peste 500 de animale și păsări care fac parte din peste 80 de specii. De asemenea, aici se află singurele girafe din România. Prețul unui bilet este de 5 lei pentru copii (2-12 ani) și 20 de lei pentru adulți.


Citește și: Piramida alimentelor.Care sunt grupele de alimente pe care trebuie să le consumăm

Grădina Zoo Galați

Pădurea Gârboavele, Tulucești, Galați

Situată în Gârboavele, Grădina Zoo Galați te așteaptă alături de cei dragi să te bucuri de natura frumoasă, dar, în același timp, să vezi cele mai răspândite specii de animale și chiar câteva exemplare pe cale de dispariție. Prețul unui bilet pentru un adult este de 6 lei, iar cel pentru un copil mai mare de 5 ani este de 1,5 lei.


Grădina Zoo din Sibiu

Calea Dumbrăvii Nr. 142, Sibiu, România

Grădina zoologică din Sibiu se află în Pădurea Dumbrava şi este ideală pentru o zi de aventură. Grădina adăposteşte 268 de exemplare din 63 de specii.

Tariful este de de 5 lei pentru copii, elevi și studenți și 10 lei pentru adulți. Este prima grădină Zoo din România și s-a deschis în 1929 de către Uzina Electrică Sibiu, la inițiativa inginerului Szekely. Lui i-a venit ideea după ce a găsit nişte vulpi când făcea reparații la barajul de la Sadu.


Grădina Zoologică Craiova

Parcul „Nicolae Romanescu'

Se găsește în parcul Nicolae Romanescu. Programul este non stop.Grădina zoologică din Craiova a fost inaugurată în anul 1906 şi este una din cele mai vechi din țară.

„A fost reamenajată întreaga suprafață a Grădinii Zoologice, țarcurile exterioare, cât și clădirile în care sunt cazate animalele. În interiorul țarcurilor au fost executate umbrare, voliere, toate realizate de angajații Grădinii Zoologice astfel încât acestea să reproducă pe cât posibil habitatul lor’, anunță administrația grădinii.


Citește și: Alimente bogate în proteine.De ce sunt importante în alimentație

Grădina Zoo din Cluj

DC91, Sălicea 407236

Intrarea este 20 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii. Parcul oferă ture cu ponei și găletușe cu mâncare pentru ca oamenii să hrănească animalele. 

 Pe lângă animăluțe, parcul oferă plimbări cu sania sau cu căruța, cu trenulețul, loc de joacă, minigolf, trambulină sau parc de aventură cu trasee suspendate de cățărat și tiroliene.

Sursa foto: Shutterstock.com

Citeşte şi: Animale marsupiale. Care sunt și ce caracteristici au!

Vezi şi animale care trăiesc la Polul Nord – curiozități și caracteristici!