Greșeli frecvente când ții post intermitent. Ce să NU faci dacă vrei să slăbești

 Oana Pantazi
.

Greșeli frecvente când ții post intermitent. În ultimii ani, postul intermitent, o metodă simplă de a topi kilogramele în plus, are tot mai mulți adepți, dar, iată, nu întotdeauna cei care aderă la el au rezultate. Iată unde greșesc și care sunt riscurile, dar și beneficiile pe termen lung.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Greșeli frecvente când ții post intermitent. Postul intermitent implică abținerea totala sau parțială de la mâncare, pentru o anumită perioada de timp (cel mai popular este 8/16 – în care 8 ore mănânci, 16 ore postești) înainte de a manca din nou în mod regulat. Printre beneficiile acestui stil alimentar se numără scăderea în greutate și reglarea unor constante biologice. În plus, postul intermitent poate fi mai ușor de respectat, comparativ cu alte diete, care au ca scop scăderea în greutate.

Postul intermitent ne ajută să slăbim fără înfometare, dar nutriționiștii consideră că sunt multe greșeli pe care le fac cei care vor să slăbească prin acestă metodă. „Avem date care să arate că nu este vorba despre numărul total de calorii pe care le consumăm. Acum, totul se rezumă la calitatea aportului nutrițional', a dezvăluit dr Paul Arciero, pentru Insider.

Geșeli frecvente când ții post intermitent. Nu poți mânca orice!

Probabil cea mai mare greșeală pe care o fac persoanele care țin post intermitent e că au convingerea că pot mânca orice în timpul intervalului ales, dacă în rest se privează de hrană. Perioadele de privațiune vor fi astfel urmate de unele de excese alimentare, care nu vor duce la slăbire. a;adar, exclus să mâncați junk food după perioada de post. „Este o patologie alimentară dezordonată. De ce am dori vreodată să evidențiem asta ca fiind util?' a spus profesorul. „Adăugând mai multe proteine și fibre, stabilind corect mesele și reducând zahărul, puteți vedea rezultate mai bune și mai puține efecte secundare la post”, a completat Arciero.

Nu elimina proteinele din alimentație!

Greșeli frecvente când ții post intermitent. Carbohidrații și grăsimile sunt cei care duc la îngrășare, însă și aceștia trebuie să existe în alimentație. Desigur, nu carbohidrații furnizați de dulciuri și produse de patiserie sau sucuri, ci cei existenți în legume și fructe. La fel și în privința grăsimilor.

Citește și: Ce este și cum se ține corect postul intermitent, dieta sigură și sănătoasă de slăbit

Citește și: Cui îi este interzis să țină postul intermitent: „Nu este pentru toată lumea'

Citește și: Beneficiile exercițiilor fizice în aer liber primăvara

Citește și: Top 10 cărți de citit în primăvara asta

În postul intermitent, care presupune o perioadă destul de lungă de privare alimentară, este foarte important să existe un echilibru nutrițional, așadar, proteinele sunt foarte importante. Conform studiilor, acestea pot contribui la arderea mai multor calorii, deoarece digerarea lor necesită mai multă energie, spre deosebire de grăsimi și carbohidrați, și nu în ultimul rând, furnizează o stare de sațietate mult mai lungă. Printre alimentele bogate în proteine se numără:

  • carne;
  • pește și fructe de mare;
  • ouă;
  • lapte și produse lactate;
  • legume, inclusiv mazăre și fasole;
  • nuci și semințe;
  • produse pe baza de soia.

Foamea continuă nu duce la slăbire

Greșeli frecvente când ții post intermitent. Pe de altă parte, există și cealaltă latură a monedei. Mulți dintre cei care țin post intermitent, cred că dacă se privează de mâncare și în perioadele în care se pot alimenta vor slăbi mai repede. Mai mult, în perioada în care postiți nu trebuie să vă privați și de lichide. În perioadele de pauză alimentară e chiar indicat să vă hidratați corespunzător – puteți astfel consuma cafea și ceai neîndulcite, dar și băuturi care conțin electroliți, a mai spus specialistul în nutriție.

Respectarea orelor de masă, dar și combinarea optimă a proteinelor și a fibrelor vor avea efecte benefice pentru sănătate pe termen lung, nu doar în ceea ce privește slăbirea.

„Suntem cu adevărat concentrați pe beneficiile pentru sănătate. Efectul secundar, cum îl numim noi, este pierderea în greutate. În munca noastră, acest efect este cireașa de pe tort', a conchis Arciero.


Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton