Romanian Design Week promovează designul, arhitectura și creativitatea, fiind cel mai mare festival creativ din România. În plină desfășurare la Combinatul Fondului Plastic și în spațiile partenere din Capitală până pe data de 13 iunie, publicul are ocazia de a viziona mai multe expoziții și instalații pregătite de organizatori sub tema #Together. Fără îndoială, una dintre atracțiile de top este experiența multisenzorială, IQOS World – Network of Emotions, creată de Adrian Damian.
Romanian Design Week și IQOS dezvoltă, pentru al doilea an consecutiv, o serie de inițiative, expoziții și instalații care aduc în prim plan importanța colaborării și a unei viziuni orientate spre viitor, bazată pe optimism și creativitate.
Îndrăznește să pășești în lumea emoțiilor, în cadrul Romanian Design Week
Atracția principală a festivalului Romanian Design Week este IQOS World – Network of Emotions. Despre ce este vorba mai exact? La prima vedere despre un joc de lumini și umbre, conectare cu natura și propriile emoții. Dar implicațiile sunt mult mai profunde de atât. Numai câteva minute petrecute în acest spațiu te fac să regândești tot ce ai simțit până acum. Este o experiență senzorială de excepție, care te trece, într-un timp extrem de scurt, de la o stare la alta.
Beatitudine și extaz sunt cuvintele cheie, care ar putea descrie cel mai bine senzațiile generate în spațiul unde totul pare posibil. Este un loc al conexiunii, unde emoțiile sunt transpuse în culoare și sunet. Nu există limite, imaginația te poate duce în locuri absolut nebănuite, trebuie doar să o lași să zburde, să-i oferi libertatea de a se conecta chiar dacă ne aflăm la distanță. Tehnologia joacă un rol esențial în acest context, dat fiind că facilitează legăturile, ne apropie.
Spațiu de interconctare
Te încarci de pozitiv, căci prin suprapunerea rețelei lumii vegetale cu universul social se generează un spațiu contemplativ, care oferă șansa de a trăi o experiență absolut fascinantă, profundă, a senzației de a fi împreună, interconectați.
Valuri imaginare, dar care te fac să simți că își fuge pământul de sub picioare, explozie de culoare, într-o „mare de întuneric', simți o prezență lângă tine, dar nu știi cine. Și asta este frumusețea! Nici nu trebuie, este suficient doar să simți. Nu trebuie să-ți vezi aproapele pentru a-i simți emoția, nu trebuie să identifici un chip pentru a-i simți energia. Aura de mister este ideală pentru că astfel iau naștere conexiuni indestructibile.
„Împreună suntem mai mult decât vedem'
Instalația a fost realizată în colaborare cu Adrian Damian, unul dintre cei mai captivanți scenografi contemporani. Pentru a o realiza, s-a lăsat inspirat de conexiunile dintre arborii de vârste diferite și din modul în care comunică în interiorul sistemului vegetal. Tot procesul seamănă izbitor cu modul în care se creează legături puternice, dar aproape insesizabile într-o comunitate umană.
„Împreună, suntem mai mult decât vedem. Ne definim prin complexitatea conexiunilor dintre noi, care sunt adesea nevăzute. Acolo unde emoțiile ni se întrepătrund, se dezvăluie adevărata noastră natură. Acești copaci și dinamica relațiilor lor ne învață cine suntem cu adevărat, ne arată urmele emoțiilor noastre și cât de conectați suntem unii cu ceilalți. Mai avem multe de învățat de la ei.', a transmis scenograful Adrian Damian.
Un lucru extrem de important de precizat în acest context este că trunchiurile de copaci folosiți în realizarea instalației au fost tăiați în mod legal și responsabil de autoritățile silvice în procesul de exploatare rațională și sustenabilă a fondului forestier.
În același timp, instalația subliniază până la urmă valorile brandului IQOS: importanța tehnologiei în accelerarea progresului, pasiunea pentru design și apartenență, importanța comunității. Accesul la instalația IQOS World – Network of Emotions și în RDW Design House este permis exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani.
Ce reprezintă muralul Art for Air
Tot în cadrul acestei ediții de festival, un alt proiect dezvoltat de IQOS, la inițiativa Romanian Design Week, este muralul Art for Air. Acesta a fost realizat în colaborare cu Obie Platon, cel mai cunoscut artist stradal din România. El a dat naștere, cu ajutorul vopselei inovatoare Airlite, unui mural de 35mp, situat în centrul Capitaleu și poate fi admirat în strada Matei Millo nr. 9. Lucrarea lui Obie Platon are drept scop oferirea unei noi perspective asupra spațiului urban.
Pe lângă acest mural, Obie Platon urmează să aducă și mai multă culoare la RDW Design House, în Bulevardul Aviatorilor nr. 8A, unul dintre punctele de întâlnire importante pentru comunitatea creativă din București în cadrul ediției din 2021 a acestui festival. Și aici, Obie Platon și-a pus amprenta asupra locului, prin realizarea unui mural în fața spațiului care va găzdui mai multe expoziții internaționale.
Material susținut de IQOS.
Acest produs nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.