La ce să fii atent când închiriezi un apartament 

 Lupescu Anca
.

La ce să fii atent când închiriezi un apartament? Mutarea într-un apartament nou poate fi un moment foarte interesant pentru noi toți. Cu toate acestea, este important să nu te lași dus de val și cuprins de emoție. Pot exista multe lucruri în neregulă cu un apartament pe care nu le poți vedea cu ochiul liber. Este foarte important să faci o verificare în profunzime a apartamentului înainte de a fi de acord să îl închiriezi.

Verifică semnalul telefonului mobil

Telefoanele mobile sunt mai importante în viața noastră decât oricând. O mulțime de oameni se bazează pe ele pentru o mulțime de lucruri diferite, de la muncă, la comunicarea cu prietenii și familia și chiar pentru a ține evidența sarcinilor de zi cu zi. 

Dacă abia îți poți folosi telefonul în noul tău apartament din cauza semnalului prost, aceasta este o problemă majoră. 

Atunci când verifici apartamentul, asigură-te că încerci să folosești telefonu dând un apel în diferite zone ale locuinței pentru a te asigura că semnalul este bun.

Wi-Fi-ul este, de asemenea, un lucru foarte important pentru noi toți. În timp ce unii proprietari includ în chirie utilitățile, cum ar fi apa și căldura, alții ar putea oferi stimulente de închiriere, cum ar fi cablu și Wi-Fi, așa că nu uita să întrebi despre situația Wi-Fi.

Verifică presiunea și temperatura apei

Acesta este un lucru care, în mod normal, trece neobservat, dar este ceva cu care trebuie să ne confruntăm în fiecare zi. 

Nu este nimic mai rău decât temperatura apei care nu funcționează bine și presiunea apei care este mult prea tare sau prea mică. Deși nu poți merge să faci un duș în timp ce inspectezi apartamentul, poți testa presiunea și temperatura pe mână pentru a te asigura că este potrivită. 

Dacă observi că există probleme cu aceasta, consultă proprietarul sau compania pentru a vedea dacă se poate face ceva în acest sens înainte de a te muta.

Asigură-te că nu există „dăunători”

Oamenii nu sunt singurele lucruri cărora le place să numească apartamentele casă. De multe ori, dăunători precum gândacii și rozătoarele își pot găsi drumul înăuntru, iar asta este, evident, o problemă uriașă pentru majoritatea oamenilor. 

A avea dăunători care să locuiască în apartamentul tău este neigienic și pur și simplu scârbos din toate punctele de vedere.

Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.Ușor de preparat

 Cel mai bun mod de a le verifica este să te uiți în interiorul sau deasupra dulapurilor pentru a vedea dacă există fecale de insecte acolo. De asemenea, verificarea pereților și a plintei pentru orice fisuri sau găuri mari este, de asemenea, o idee bună.

Dacă tot nu ești pe deplin mulțumit, cere proprietarului să vezi copii ale celor mai recente tratamente de dezinsecție a apartamentului și/sau a clădirii. 

Dacă există probleme actuale legate de dăunători, acest lucru ar trebui să fie menționat în contractul de închiriere, deoarece proprietarul ar trebui să dezvăluie informații importante despre apartament, cum ar fi problemele legate de dăunători.

Vizitează apartamentul și zona pe timp de noapte

Ai fi surprins de cât de mult se poate schimba un cartier sau o clădire de la zi la noapte. Ar putea fi luminos, calm și sigur în timpul zilei, dar să se transforme în întuneric, haotic și periculos pe timp de noapte. 

Deși nu vei putea verifica efectiv apartamentul în sine în această perioadă a nopții, vei putea să te asiguri că locația se ridică la standardele tale. 

De asemenea, poți verifica cum este iluminatul din jurul parcării și al apartamentului în sine. O lipsă de lumină poate fi uneori îngrijorătoare, dar, de asemenea, nu vrei o lumină prea puternică.

Verifică prizele de curent și lucrările electrice

O tonă de lucruri pe care le folosim în fiecare zi necesită o priză electrică pentru a funcționa, cum ar fi încărcătoarele de telefon, aparatele de bucătărie, televizoarele etc.

 Atunci când vizitezi un apartament, ar trebui să îți aduci ceva mic pentru a te conecta la fiecare priză pe care o găsești pentru a te asigura că toate funcționează. 

Rețetă de salată de broccoli cu bacon

De asemenea, testează toate luminile din apartament pentru a te asigura că se sting și se aprind așa cum trebuie. Dacă te muți fără să verifici acestea și se dovedește că nu funcționează, s-ar putea să nu te simți deloc ca acasă.

Verifică parcarea în diferite momente ale zilei

Dacă locuiești într-un complex de apartamente aglomerat, este foarte posibil să fie peste 100 de persoane acolo. Asta face ca parcarea să fie foarte importantă.

 Dacă există o parcare atribuită, este puțin mai bine, dar trebuie să cunoști regulile în cazul în care cineva îți ia locul. 

Cu toate acestea, dacă parcarea este neatribuită, vei dori să vizitezi apartamentul în jurul orei în care toată lumea se întoarce acasă și pleacă la serviciu. Acest lucru îți va da o idee despre cât de agitată va fi ieșirea din apartament și îți va arăta câtă concurență pentru locurile de parcare există după serviciu.

Vorbește cu vecinii, dacă este posibil

Dacă este posibil, este un plan bun să încerci să vorbești cu alte persoane care locuiesc în complex. Aceștia au trecut de faza „lunii de miere” și locuiesc acolo de ceva vreme și, prin urmare, știu cât de bine sau rău este să trăiești acolo. 

Citește și: Rețetă de păsat cu lapte

Întreabă-i despre orice preocupări pe care le-au avut, lucruri pe care le-ar recomanda să le faci etc. De asemenea, ar putea, probabil, să comenteze despre personalul de întreținere și despre modul în care proprietarul (proprietarii) a (au) fost de-a lungul lunilor anilor. 

Un alt sfat este să afli dacă există un grup de asociații de apartamente în zonă cu care ai putea vorbi mai întâi. Dacă ești hotărât să alegi un anumit apartament și nu ești atât de sigur de vecini, s-ar putea să nu fie o idee rea.

Testează aparatele electrocasnice

La fel cum ai testa prizele și instalația electrică din apartament, testarea electrocasnicelor este o idee bună. Lucruri precum aragazul, mașini de spălat vase, cuptoare, cuptoare cu microunde și frigidere sunt ceva de care avem nevoie și pe care le folosim aproape zilnic. 

Citește și: Rețetă de ardei iute murat

Inspectează în profunzime fiecare dintre aceste aparate și asigură-te că sunt în stare de funcționare. Dacă aceste lucruri nu funcționează, trebuie să te asiguri că ajungi la un acord cu proprietarul cu privire la modul în care să mergi mai departe și să stabiliți cine este responsabil pentru întreținere și reparații.

Contractul de închiriere

Deși este important să te uiți la lucrurile din tot apartamentul, este de asemenea o idee bună să inspectezi lucrul pe care îl semnezi înainte de a primi apartamentul. 

Contractul de închiriere conține toate informațiile despre acord și despre ceea ce se așteaptă de la tine. Citește-l de la un capăt la altul și adu în discuție orice îngrijorare pe care o ai înainte de a-l semna. Mulți oameni au fost surprinși să afle ceva mai târziu, când acest lucru a fost tot timpul în contractul de închiriere sau de leasing.

10 salate de vară – rețete ușor de preparat

Exemplele pot include politica proprietarului privind subînchirierea. Majoritatea contractelor de închiriere necesită acordul proprietarului pentru subînchiriere. 

Așadar, dacă plănuiești să închiriezi un apartament pe care îl poți subînchiria în lunile în care vei fi plecat în timpul verii, ar fi bine să verifici de două ori acest lucru cu proprietarul înainte de a semna contractul de închiriere. 

Alte lucruri pot include renovarea apartamentului, când vei primi înapoi depozitul de siguranță după ce te muți, politica de reînnoire a contractului de închiriere și responsabilitățile privind controlul dăunătorilor.

Documentează fiecare neregulă

Atunci când te plimbi printr-un apartament pe care crezi că vei dori să îl închiriezi, este important să faci fotografii ale fiecărei nereguli.

Fie că este vorba de o gaură în perete, o ruptură în covor sau o serie de alte lucruri, trebuie să te asiguri că ai dovezi ale acestora. 

Ce alimente să nu bagi în cuptorul cu microunde

Dacă nu o faci, există o mare probabilitate ca depozitul pentru daune să îți fie redus sau să fii taxat pentru aceste daune atunci când te vei muta. Dacă nu poți dovedi că a fost acolo înainte de a te muta, probabil că vei fi nevoit să plătești pentru aceasta.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton