La ce să fii atentă atunci când amenajezi bucătăria

 bogdan.galca
.

Bucătăria este una dintre cele mai importante încăperi din casă; aranjată corect și conform stilului tău, este locul unde îți vei recăpăta energia după orele de muncă. Dacă iubești să gătești, te va inspira cu siguranță.

Fie că dorești să adopți un stil modern, cât mai curat și aerisit sau iubești rafinamentul pe care o abordare vintage îl va oferi încăperii, trebuie să ai grijă la toate detaliile. Nu ai voie să lași nimic la voia întâmplării, de aceea este bine să faci un research cât mai serios înainte de a porni proiectul.

Iată câteva sfaturi de amenajare a bucătăriei tale:

Ține cont de zonele de lucru când selectezi electrocasnicele 

Dar care sunt zonele de lucru? Simplu: frigider, chiuvetă și aragaz fix în această ordine. Spațiul dintre acestea trebuie să fie de aproximativ 60 de centimetri, dar ține cont și de mărimea încăperii.

Mulți specialiști recomandă achiziționarea electrocasnicelor precum plita electrică, cuptor incorporabil electric sau cuptorul cu microunde după comandarea mobilei de bucătărie. Graba strică treaba, spune o vorbă veche românească. Pentru funcționalitatea spațiului, acestea trebuie alese corect, respectând geometria locului.

Asigură-te că ai suficientă lumină

Lumina din bucătărie trebuie să fie prezentă în intensități diferite, pentru că este un spațiu care reunește diferite zone, atât zona de lucru, cât și masa în jurul căreia se reunește familia. Corpurile de iluminat de pe tavan sunt principala sursă de lumină și este de recomandat să emane o lumină caldă, nu rece. Amplasarea cea mai corectă a lustrelor și plafonierelor este în mijlocul încăperii sau deasupra mesei, pentru ca lumina să fie răspândită în mod egal.

Spoturile încorporate în mobilă, ledurile de la hotă sau celelalte surse pe care le mai poți amplasa strategic au un rol important în iluminarea bucătăriei. Iluminatul de lucru transformă spațiul în unul în care poți fi extrem de eficient și creează un ambient odihnitor prin mixul de lumină caldă și lumină de lucru.

Alege accesoriile potrivite, la timp

Și aici ne referim la coșul de gunoi, balamale, sertare cu amortizor, sisteme glisante, pe care crezi că le poți cumpăra după comandarea mobilei de bucătărie. O poți face cu siguranță, dar ține cont că instalarea în dulapuri nu va mai fi posibilă, deoarece pentru sistemul glisant se amenajează un dulap special.

Folosirea dulapurilor și a sertarelor se va face cu greutate, așa că este bine să ții minte de acest lucru atunci când schițezi planul pentru mobilă.

Dacă te-ai hotărât să amenajezi bucătăria, ține cont ca mobilierul să fie cât mai funcțional, la fel și corpurile de iluminat, electrocasnicele sau decorațiunile.

Pornește de la un research serios, apoi demarează pașii necesari pentru crearea celei mai frumoase bucătării.

Sursă photo: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Arctic

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton