Mulți cred că o dietă sănătoasă se bazează pe consumul preponderent de fructe și legume, însă nutriționiștii atrag atenția că există produse care au un conținut ridicat de carbohidrați și nu fac decât să încetinească procesul de slăbire. Iată care sunt legumele care îngrașă și pe care nu le recomandă nutriționiștii atunci când vreți să pierdeți în greutate!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Majoritatea legumelor sunt cunoscute pentru faptul că au un conținut scăzut de calorii și sunt bogate în nutrienți, ceea ce le face o alegere sănătoasă în cadrul unei diete echilibrate. Totuși, experții semnalează faptul că există legume cu un conținut mare de calorii, iar consumul lor devine un obstacol în lupta cu kilogramele în plus.
Citește și: Dana Budeanu, după ce Delia a spus că nu-și dorește să devină mamă: 'Este un act de curaj imens când…'
Legume care îngrașă la fel de mult ca micii
Majoritatea legumelor au un conținut scăzut de calorii și sunt bogate în fibre, vitamine și minerale. Există totuși și câteva excepții, între care se numără cartofii, mazărea, fasolea, țelina și păstârnacul, din cauza conținutului bogat de carbohidrați. Bineînțeles că și modul de preparare poate influența aportul caloric. Legumele prăjite sau gătite în cantități mari de ulei sau adăugate la mâncăruri bogate în calorii pot contribui la creșterea în greutate.
„Este important să avem un echilibru între diferitele tipuri de legume în dietă noastră. Legumele cu un conținut mai mare de carbohidrați, cum ar fi cartofii, mazărea sau fasolea, ar trebui consumate cu moderație, în timp ce legumele cu un conținut mai scăzut de carbohidrați, cum ar fi broccoli, spanacul sau salată verde, ar trebui să fie o bază a dietei noastre', a spus Dr. Tania Dempsey, nutriționist.
Ce legume sunt recomandate în curele de slăbire
În timpul unei cure de slăbire, este important să alegeți legume care sunt sățioase, cu conținut scăzut de calorii, bogate în fibre și nutrienți esențiali. Câteva variante recomandate de nutriționiști sunt roșiile, castraveții, ardeii sau salată verde.
De altfel, broccoli este o sursă excelentă de fibre, vitamina C și vitamina K. Este o legumă sățioasă și poate fi gătită la abur, fiartă sau adăugată în feluri diverse. Spanacul este o legumă cu conținut scăzut de calorii, dar bogată în fibre, vitamine (cum ar fi vitamina K și acid folic) și minerale. Poate fi folosit în salate, supe sau smoothie-uri.
Conopida are un conținut caloric scăzut și poate fi folosită în diferite rețete, fie sub formă de piure sau aluat pentru pizza.
Sursa foto: Freepik
Vezi şi ce este blanşarea, tehnici de blanşare!