Limbajul trupului – semne că te place

 Barba Mirela
.

Limbajul trupului spune despre noi mai mult decât reușesc vorbele. Iar cine știe să-l traducă are numai de câștigat. Căci, mai ales la începutul relațiilor, te poate ajuta să gestionezi situațiile în favoarea ta. Iar când nu știi ce simte cineva față de tine, îți poți da seama dacă înveți să deslușești limbajul trupului.

Limbajul trupului este cel care poate dezvălui cu ușurință interesul unei persoane față de o altă persoană. Iar acest lucru te ajută foarte mult, mai ales la primele întâlniri. Căci te ajută să îți dai seama dacă persoana din fața ta te place. Dacă îți dorești asta, atunci vei ști cum să gestionezi situația în favoarea ta. Dacă nu, îți va fi mult mai ușor să nu intri în complicații nedorite.

Semne că te place traduse de specialiști din limbajul trupului

Îți analizează fiecare grimasă

Într-un videoclip online, Kim Chronister, Doctor în Psihologie, clinician licențiat din Beverly Hills, California, a spus că „un semn important că cineva este atras de tine' constă în faptul că „ochii îți scanează toată fața'. Specialista consideră că cineva care te vede doar ca pe un prieten se uită de obicei direct în ochii tăi atunci când îți vorbește. „Dar dacă persoana în cauză îți scanează toată fața, atunci sigur e interesată de tine', a subliniat Kim Chronister. Așadar, felul în care cineva te privește îți indică și gradul de atracție

Se apropie fizic

Știi cum se spune că parcă ar vrea „să îți intre în suflet'? Ei bine un alt indiciu că cineva te place cu adevărat este că începe să se apropie fizic, involuntar, foarte mult. Unii ar spune că încearcă să invadeze spațiul personal. Dr. Jess OReilly, sexolog și expert în relații citat de revista Best Life spune că majoritatea oamenilor tind să închidă spațiul dintre ei și o altă persoană dacă atracția este în joc. Totuși, „când simți atracția, s-ar putea să te comporți în moduri neașteptate. S-ar putea să te trezești aplecându-te spre cineva de care ești atras, fără să observi acest lucru.' În același timp, când cineva te lasă să te apropii mai mult este cumva o garanție că se simte atras de tine.

„Chiar și încercările de atingere sunt probabil un semn clar că cineva îți place. Când suntem atrași de cineva, vrem să-i simțim prezența. Acest lucru nu este doar metaforic', spune sociologul și sexologul clinician Dr. Sarah Melancon. În plus, specialistul susține că atingerea fizică provoacă eliberarea de oxitocină, așa-numit „hormonul iubirii'.

Zâmbește sincer

Zâmbetul exprimă diferite stări. De multe ori, zâmbim doar din politețe sau pentru că ne simțim stânjeniți în anumite momente. Dar Kerry Lauders, specialist în sănătate mintală la Startups Anonymous, spune că simplul act de a zâmbi este unul dintre cele mai frecvente semne de atracție din limbajul corpului. Și de obicei este ușor să-ți dai seama dacă primești un zâmbet sincer sau nu. „Limbajul corpului este un mod primar de comunicare, așa că poate fi dificil să-l falsifici', explică Lauders. Și Dr. Jess OReilly spune că „multe studii au examinat râsul ca ingredient cheie pentru atracția romantică.'.

Se fâstâcește în preajma ta

Mulți oameni devin emotivi în preajma oamenilor de care sunt interesați. Și asta chiar dacă au trecut de mult de adolescență. Potrivit Amelia Prinn, expert în relații pentru HerWay.net, cineva care este atras de o persoană devine anxios. Se înroșește de fiecare dată când se află lângă persoana de care se simte atras, îi transpiră palmele. Joseph Puglisi, expert în relații și CEO al Dating Iconic, spune că e posibil și să se bâlbâie mult. În plus, modificările hormonale care se produc în organism duc la manifestări ciudate, incomode. Iar limbajul trupului le scoate în evidență.

Ce spune limbajul trupului

Prin limbajul trupului îţi poţi da seama dacă cineva te place sau nu. Gesturile, expresiile feţei, postura şi multe alte lucruri îţi pot arăta ce părere are despre tine. Femeile au, în general, limbajul trupului mult mai evident. Și se folosesc foarte mult de gesturi pentru a flirta. Pe de altă parte, bărbaţii au tendința de a-și masca mai bine sentimentele. Și iată câteva semne din limbajul trupului care dovedesc că o persoană o place pe cealaltă.

Te Imită

Dacă cineva îţi imită comportamentul, înseamnă că acea persoană este atrasă de tine. Atunci când suntem atraşi de cineva, subconştientul nostru începe să îi copieze comportamentul. Fie că stă în aceaşi poziţie, fie că soarbe din cafea în acelaşi timp cu tine, sunt gesturi care arată că te place.

Atenție la picioare!

În limbajul nonverbal, picioarele se exprimă cel mai bine. Se spune chiar că ar fi cea mai sinceră parte a corpului. Și asta pentru că, în general, reușim să controlăm foarte bine partea superioară a trupului. Și nu acordăm prea multă atenție picioarelor. În limbajul trupului, picioarele se îndreaptă, de obicei, spre un punct de interes.

Dacă, în timpul unei conversații, vârfurile picioarelor celuilalt sunt îndreptate spre tine, e semn bun. Îneamnă că este interesat de tine. Dacă, în schimb, sunt îndreptate spre o ieșire sau o ușă, înseamnă că vrea să plece cât mai repede. Atunci când o femeie stă cu piciorul stâng peste piciorul drept, se simte relaxată şi este interesată. Când stă cu piciorul drept peste cel stâng, nu se simte în largul ei și nu este atrasă de interlocutor. În cazul bărbaților, pozițiile descrise mai sus exprimă exact contrariul.

Poziția abdomenului

Poate sună ciudat, dar zona abdominală, în special cea din jurul buricului, poate arăta dacă cineva te place. E drept că nu multă lume se uită la burta cuiva în timpul unei conversații. Dar merită să acorzi atenție acestui aspect în limbajul trupului. Căci, într-un studiu efectuat în anii 1930, cercetătorul W.T James a demonstrat că poziția abdomenului are un rol important în limbajul trupului.

Dacă persoana din fața ta stă cu abdomenul îndreptat spre tine, înseamnă că te place. Și este total dezinteresată dacă își acoperă regiunea abdominală sau încearcă să o îndrepte în laterale. Dacă abdomenul este relaxat, există acolo un nivel înalt de atracție și de încredere. Așadar, e de apreciat dacă un bărbat nu se forțează să-și „tragă burta' în preajma ta. Înseamnă că te place cu adevărat și nu te vede doar ca pe o atracție trecătoare.

Contactul vizual

Se spune că pupilele se dilată atunci când ne uităm la ceva care ne place mult. Așa se întâmplă și în cazul atracției față de o persoană. În plus, când cineva place pe altcineva, acea persoană are tendința de o privi mult mai mult timp în ochi pe cealaltă decât ar face-o în mod obișnuit. Contactul vizual prelungit eliberează oxitocină și duce la stabilirea unor legături profunde între persoane.

Mișcările sprâncenelor

Dacă persoana despre care vrei să știi dacă te place ori nu îşi ridică rapid sprâncenele când te vede e semn bun. Acestă microexpresie semnifică faptul că persoana respectivă este interesată de tine. Pe de altă parte, dacă îşi coboară sprâncele înseamnă că este suparată sau nu este de acord cu ceva.

Înclinarea subtilă a capului

Acest gest înseamnă că persoana respectivă este interesată de ce zici şi că te ascultă. Gâtul este o parte vulnerabilă a corpului. Și se exprimă discret în limbajul trupului. Atunci când îl expunem, înseamnă că ne simţim în siguranţă şi în largul nostru.

Reacțiile nasului

În general, nările se lărgesc în situaţii de fugă sau luptă', când te simţi nervos sau entuziasmat. În limbajul trupului unei persoane atrase de o alta, nările dilatate exprimă atracție. În cazul bărbaţilor, nările conţin ţesut erectil. Așa că îţi dai seama cu ușurință ce înseamnă pentru el atingerea nasului sau nările dilatate în contextul atracţiei.

Atingerea buzelor

Când o femeie își mușcă buzele e un semn clar de atracție față de partener. La fel înseamnă în limbajul trupului și atingerea părului. Bărbații, în schimb, au tendința de a ține buzele ușor întredeschise în preajma femeii pe care o plac. Dacă acest lucru se întâmplă în urma primului contact vizual, gestul se traduce prin „mi-ai tăiat răsuflarea'. Adică, este extrem de atras de persoana din fața lui.

Cum îți dai seama dacă nu este deloc interesat de tine

Acum că ai aflat câte ceva din limbajul trupului, îți poți da seama și dacă o persoană nu e deloc interesată de tine. Evită să te privească în ochi? Evită atingerile? Se așază în așa fel încât să fiți la o distanță cât mai mare? Privirea lui e îndreptată spre altceva? Nu stă deloc cu fața spre tine? Își încrucișează mereu brațele? Dacă sunteți la un restaurant, la o masă, pune tot felul de obiecte între voi? Toate acestea denotă că și-ar dori să fie mai degrabă în altă parte decât în preajma ta. În plus, dacă zâmbește foarte forțat și strânge din nas aparent dezgustat, e clar că nu ai de ce să-ți pierzi timpul.

Sursa foto: 123rf.com

Alte surse: scienceofpeople.com, bestlifeonline.com,

Citește și Meghan și Harry versus Kate și William. Ce spune limbajul trupului despre cele două cupluri regale

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton