Lucruri pe care nu ar trebui să le depozitezi în baie

.

Lucruri pe care nu ar trebui să le depozitezi în baie vreodată sunt câteva. Pe unele dintre ele le ții acolo din obișnuință, fără să te gândești că ai face ceva greșit. Dar trebuie să iei în considerare faptul că baia nu este un spațiu de depozitare. Și e bine să știi care sunt acele lucruri pe care nu ar trebui să le depozitezi în baie.

În locuințele meschine din punct de vedere al spațiului, orice colțișor devine util. Iar în baie găsim locul ideal pentru a ține obiecte dedicate igienei și îngrijirii. Or, în multe cazuri, unele dintre aceste obiecte nu ar trebui să stea acolo pe termen lung. Și sunt destule lucruri pe care nu ar trebui să le depozitezi în baie.

Lucruri pe care nu ar trebui să le depozitezi în baie

Profesioniștii care se ocupă cu amenajarea spațiilor interioare avertizează cu privire la câteva lucruri pe care nu ar trebui să le depozitezi în baie. Sunt obiecte pe care nu ar trebui să le ținem oriunde în casă, doar pentru a nu le lăsa la vedere. Oricum baia este una dintre cele mai solicitate încăperi ale unei locuințe. Acolo e cea mai mare cantitate de umezeală. Așa că e indicat să fie amenajată corespunzător și să nu devină spațiu de depozitare. Drept urmare, iată care sunt acele lucruri pe care nu ar trebui să le depozitezi în baie.

Bijuterii

Cu toții obișnuim să ne scoatem bijuteriile înainte de duș sau baie în cadă. Și le lăsăm fie pe policioara de la oglindă, fie pe marginea chiuvetei. Se întâmplă să le și uităm acolo zile în șir. Ei bine, acest obicei este unul foarte prost, mai ales dacă ții la bijuteriile cu pricina. Mediul umed al băii va favoriza oxidarea metalului din care sunt realizate bijuteriile. Acestea își pierd în timp din strălucire și își schimbă culoarea.

Cel mai bun loc de depozitare pentru bijuterii este unul uscat și răcoros, ferit de razele soarelui. Un suport special sau o casetă sunt soluții ideale. Dar trebuie ținute mai degrabă în dormitor sau în altă cameră.

Obiecte destinate toaletei

Hârtia igienică de rezervă, șamponul, tampoanele demachiante sau alte produse destinate toaletei nu ar trebui să stea în baie. Și acestora li se deteriorează calitatea dacă sunt stocate în mediul umed al băii. Așa că cel mai bine ar fi să le ții într-o debara sau într-un dulap special destinat.

Produse pentru machiaj

Dacă nu ai o masă de toaletă specială, sigur te aranjezi zilnic în fața oglinzii din baie. Și nu e nimic în neregulă cu asta. Doar că nu trebuie să ții produsele de machiaj în această încăpere. Produsele destinate machiajului și pensulele nu trebuie să fie depozitate în baie. Nu rezistă bine la aburi și nici la variațiile de temperatură.

Oja, fardurile de pleoape, fardul de obraz, pudra, fondul de ten și chiar mascara se păstrează mult mai bine într-un spațiu bine aerisit și răcoros. Dacă le ții în baie, se vor deteriora mult mai repede din cauza schimbărilor bruște de temperatură și a aburului fierbinte.

Așadar, produsele pentru machiaj se numără printre acele lucruri pe care nu ar trebui să le depozitezi în baie. Și în această categorie pot fi incluse și oja sau lacul de unghii. Această metodă de depozitare poate distruge complet lacul de unghii. Oja colorată se păstrează cel mai bine în locuri ferite de umezeală, întunecate și răcoroase. Într-un coșuleț, așezat în dulap sau într-un sertar, se simt foarte bine.

Prosoape și lenjerii de pat

Printre acele lucruri pe care nu ar trebui să le depozitezi în baie se numără și prosoapele. Da, ai citit bine! Și sunt destui cei care obișnuiesc să depoziteze în dulapul de la baie prosoapele de rezervă. Nu e nicio problemă dacă ții atârnate în baie prosoapele pe care le folosești. Dar cele curate ar trebui să stea în altă parte. La fel ca și lenjeriile de pat.

De ce? Pentru că materialele textile absorb multă umezeală. Și contribuie la dezvoltarea mucegaiurilor în timp. În plus, când sunt împăturite și așezate în sertar sau în dulap rămân umede în permanență. Iar umezeala favorizează și dezvoltarea bacteriilor, după cum bine știi. Cu atât mai mult nu ai de ce să depozitezi în baie cearceafuri, fețe de perne ori pilote.

Scoate la uscat prosoapele după ce le-ai folosit, mai ales dacă baia ta nu este prea bine aerisită. Prosoapele umede favorizează apariția mucegaiului și încep să miroasă greu în câteva zile.

Medicamente și suplimente

Mai toată lumea păstrează medicamentele într-un dulăpior în baie. Or, nu e deloc o idee bună. Aproape toate prospectele de medicamente indică faptul că acestea trebuie păstrate într-un mediu uscat și rece, cum ar fi în frigider sau într-un sertar. Toate pastilele, unguentele și soluțiile medicinale trebuie păstrate la o temperatură constantă, iar căldura și umezeala din baie le schimbă proprietățile. Noptiera poate fi locul ideal de depozitare pentru acestea. Dacă nu ai așa ceva, cu siguranță găsești un alt colțișor din casă unde să așezi un dulăpior pentru medicamente mereu la îndemână.

Aparate de ras și lame de rezervă

E ușor de înțeles de ce lamele și aparatele de ras sunt păstrate în baie. Acolo este locul unde le vei folosi. Din păcate însă, aburii care se fac în baie și umezeala ridicată pot duce la ruginirea lamelor. De aceea, nu e deloc recomandat să fie depozitate în baie. Dacă chiar nu ai un alt spațiu de depozitare, atunci măcar ține-le într-o pungă ermetic închisă. Asta pentru a nu lăsa umiditatea să pătrundă în interior.

Electronice și electrocasnice

Îți place să asculți muzică atunci când ești la baie? Alege pentru asta dispozitive special concepute să reziste la umezeală. Orice alt dispozitiv are de suferit altminteri. Cântarul electronic sau radioul nu au ce căuta în baie. Și nici telefonul inteligent, chiar dacă îți place să asculți muzică sau să navighezi pe net în timp ce te relaxezi cu o baie fierbinte.

Aburii vor distruge orice aparat electronic de mare finețe. Aburii și umezeala le strică rapid. Asta numai dacă nu sunt impermeabile sau rezistente la apă. La fel de vulnerabile sunt și aparatele mari precum dezumidificatoarele, încălzitoarele sau aspiratoarele. Așa că și acestea sunt lucruri pe care nu ar trebui să le depozitezi în baie.

Haine

La fel ca și prosoapele sau lenjeriile de pat, hainele sunt printre acele lucruri care nu trebuie depozitate în baie. Căci materialele textile sunt mediul ideal de dezvoltare a bacteriilor în mediul umed. În plus, dacă pui în baie haine pe care nu le folosești frecvent, acestea se deteriorează și capătă miros. Nici măcar pijamelele nu au de ce să stea în baie.

Anumite soluții destinate curățeniei

De multe ori înghesuim sub chiuveta din baie o sumedenie de recipiente cu soluții pentru curățare. Numai că, unele dintre ele au specificată pe etichetă mențiunea că depozitarea trebuie făcută în spații răcoroase, bine aerisite. Așa că e recomandat să citești etichetele produselor înainte de a le depozita. Altfel, e posibil să se distrugă compoziția chimică din cauza umezelii și să nu mai fie bune chiar dacă nu le-ai desfăcut încă.

Cărți și reviste

Chiar dacă telefonul mobil le-a luat locul în ultima vreme, mai sunt încă destui care au „prostul' obicei de a lectura cărți și reviste cât sunt la toaletă. Nu e nimic rău în asta dacă nu lași aceste lucruri permanent în baie. Dacă le iei cu tine când ieși, e foarte bine. După cum bine știi, umezeala și hârtia nu fac casă bună. Pe lângă faptul că strici cărțile, mai creezi și mediu propice pentru bacterii și mucegaiuri. O bibliotecă sau un raft de cărți așezat în birou sau în sufragerie sunt spații ideale pentru cărți și reviste.

Fotografii sau rame foto electronice

Locul fotografiilor este într-un album. Iar dacă ai vreo pornire de a orna pereții băii cu tablouri, fotografii ori rame foto digitale, mai bine te abții. Ținând în baie astfel de amintiri nu vei face decât să le distrugi. Nici CD-urile sau alte dispozitive nu au ce căuta în baie timp îndelungat. Umezeala nu e deloc prietenoasă cu ele.

Mobilier decorativ

Sigur că un dulăpior pictat sau cel moștenit de la străbunica dă o notă de stil camerei de baie. Dar dacă ții cu adevărat la piesele de mobilier vechi sau vintage nu vrei să le distrugi. Nu-i așa? Drept urmare, dacă încă te gândești la ce nu ar trebui să ții în baie, ia în considerare și aceste obiecte. Umezeala va face ca lemnul să putrezească, îl va scoroji și îl va transforma în gunoi.

Sursa foto: 123rf.com

Alte surse: southernliving.com, thespruce.com,

Citește și Cât timp se țin alimentele la congelator

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton